Storbyferie i Paris

Severdigheter i Paris – disse stedene må du bare se!

Kenneth Karl_Nielsen

Drømmer du også om en storbyferie i Paris? Byen er full av severdigheter, og du kan lett bruke flere uker på å se alle. Hvis du kun har begrenset tid bør du lese denne artikkelen, som viser de viktigste og beste Severdigheter i Paris i tilfeldig rekkefølge.

Les også: Paris – byen med de mange markeder

Eiffeltårnet
En storbyferie i Paris er ikke komplett hvis man ikke har besøkt Eiffeltårnet. Det store tårnet fra verdensutstillingen i 1889 var upopulært da det ble bygget, men i dag er det et av verdens mest kjente monumenter.

Louvre
Kanskje verdens beste og mest kjente museum – i Louvre finner du kjente kunstverk som Mona Lisa og Venus de Milo i tillegg til verk fra mange av de store mesterne. Louvre har kilometervis med malerier, så det er umulig å se alt på en dag.

Montmartre og Sacre Coeur
På en bakke over Paris ligger bydelen Montmartre, som er kjent for sine smale og romantiske gater. Når du besøker Montmartre er Sacre Coeur-kirken et must.

Storbyferie i ParisTriumfbuene
I enden av Champs-Élysées ligger Triumfbuen – et imponerende byggverk fra 1806-1836, bygget for å feire Napoleons seier ved Austerlitz. Se også den danske arkitekten von Spreckelsens «triumfbue» «La Grande Arche de la Fraternité» i bydelen La Défense.

Musée d’Orsay & Centre Georges Pompidou
Hvis du er kunstinteressert bør du også besøke disse to muséene. Musée d’Orsay har blant annet verk fra Van Gogh, Delacroix og Manet. På Centre Georges Pompidou finner du moderne kunst.

Père Lachaise-kirkegården
På Père Lachaise-kirkegården ligger mange berømtheter begravet. Den mest kjente er nok Jim Morrison fra The Doors, men også Oscar Wilde og Edith Piaf er begravet her.

Notre DameNotre Dame-katedralen
Det tok over 100 år å bygge den gamle gotiske kirken ved Seinen, og den er et fantastisk syn. Fra tårnet får du en utrolig utsikt over Paris og inne i kirken er det lett å forestille seg hvordan Quasimodo, Ringeren i Notre Dame, kunne ha beveget seg rundt oppe i svalgangene mellom søylene.

Disneyland Paris og Asterix-parken
Hvis barna skal være med til Paris er det vanskelig å vri seg utenom en tur til Disneyland, der barna kan møte de kjente Disney-figurene og oppleve mange spennende attraksjoner. Hvis barna liker Astérix og Obelix kan dere også besøke Park Astérix som ligger cirka 30 kilometer nord for Paris.

Flybilletter til Paris:

Oslo, Sandefjord (Torp) - ParisFra 1 666,-Velg
Stavanger Sola - ParisFra 2 050,-Velg

Søk etter flybilletter til Paris her
Les mer om Paris på byens offisielle turisthjemmeside.

Toppfoto istockphoto / meodif


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Privacypolicy
Read our privacypolicy