To smilende kvinner sitter på trappetrinn ved en havn, med kaffe og en smarttelefon, mens et skip ligger forankret i bakgrunnen.

Ti ting å gjøre i Oslo – se våre forslag

Hedda Bremer
Når du vurderer hvor neste storbyferie skal gå tenker du kanskje ikke først og fremst på Oslo, men hovedstaden vår er et interessant reisemål og fortjener å bli besøkt. Les videre og få tips til hva du bør få med deg på Oslo-turen!

  • Inspirasjon og tips
  • Flybilletter til Oslo

Operataket

Flere mennesker går på det skrånende taket til en moderne bygning med store speilvinduer; i bakgrunnen er det høye bygninger og en blå himmel med hvite skyer.

Operahuset i Bjørvika stod ferdig i 2008 etter en fem år lang byggeprosess, og har etterhvert blitt et must på enhver turists Oslo-liste.

Operahuset ligger bare et steinkast fra Oslo sentralstasjon og er derfor lett å svippe innom dersom du for eksempel venter på et tog eller en buss ut av Oslo.

De rene lyse flatene på operataket innbyr til vandring og er et yndet sted for fotografering.

Mathallen

I Mathallen finner du både lokale spesialiteter fra hele Norge og lekre kontinentale råvarer. Hvis du er interessert i mat og matkultur er dette definitivt et sted å få med seg på Oslo-ferien.

Slå deg ned ved tapasbaren, let etter gode franske oster og spis på en av de hyggelige restaurantene. Her er gode matopplevelser i fokus, og hallen blir satt pris på av både turister og lokale.

Vigelandsparken

Et monument med mange skulpturer av nakne menneskekropper som klatrer oppover en søyle.

Hvis du er i Oslo for første gang bør du absolutt ta en tur til Vigelandsparken, eller Vigelandsanlegget som det egentlig heter.

Anlegget ligger sentralt plassert i flotte Frognerparken, og inneholder over 200 av den norske billedhuggeren Gustav Vigelands skulpturer. Her kan du stifte nærmere bekjentskap med blant annet de ikoniske kunstverkene Monolitten og Sinnataggen.

Det er fascinerende å gå rundt og kikke på de livaktige figurene og se samspillet mellom dem.

Vigelandsparken er absolutt verdt et besøk!

Kaféliv

Mange vil si at Oslos kaféer serverer Nordens beste kaffe. Da snakker vi ikke om Espresso House og Starbucks, men om steder som Stockfleths, Kaffefuglen og Tim Wendelboe. Kaffebrenneriet har også kvalitetskaffe, og ligger spredt rundt omkring i byen.

Bygdøy

Et tradisjonelt norsk torvhus på stylter med gress på taket, omgitt av en grusvei og grønt gress.

Du trenger ikke å dra langt vekk fra Oslo sentrum for å finne landlig idyll, og ikke minst halvøyen Bygdøy på Oslos vestside er verdt å oppsøke. Hit kan du lett komme deg med blant annet ferge i sommersesongen.

På Bygdøy ligger blant annet Kon-Tiki Museet, Norsk maritimt museum og Norsk Folkemuseum. Av disse er ikke minst Norsk Folkemuseum en perle.

Her kan du for eksempel nyte synet av gamle trehus fra forskjellige deler av landet, se ulike interiørstiler fra de siste mange tiårene, og få følelsen av hvordan det var å leve i forskjellige tidsepoker.

Huk

Hvis du er i Oslo om sommeren kan du gjøre som de lokale og dra til friluftsområdet Huk, som ligger på sørspissen av Bygdøy og er mest kjent for badestranden. Dette er et populært sted å dra når temperaturene stiger.

Grünerløkka

Et bord med flere skuffer og hyller med diverse dekorer og krus, samt gyldne skulpturer av dyr og noen innrammede bilder på veggen.

Grünerløkka var opprinnelig et fattig industriområde som fikk en stor oppsving på nittitallet, og som nå blir sett på som Oslos mest trendy og ungdommelige bydel.

Her finner du ulike nisjeforretninger, kule kaféer, et godt utvalg av designbutikker og ikke minst særegne butikker med vintagevarer.

 

Munchmuseet

Den berømte kunstneren Edvard Munch testamenterte i 1940 kunstverkene sine til Oslo kommune, og disse er utstilt på Munchmuseet i bydelen Tøyen.

Her kan kunstinteresserte få se en imponerende samling av blant annet akvareller, tegninger, skulpturer, malerier og personlige eiendeler.

Aker Brygge

Bygning opplyst om kvelden med to tårn og båter fortøyd langs vannkanten foran.

Ta en spasertur langs Aker Brygge, kjenn på stemningen og nyt eventuelt et bedre fiskemåltid på en av restaurantene.

Hit kommer gjerne Oslo-beboerne når solen titter frem og livet skal nytes til det fulle – selv om Aker Brygge visstnok har landets dyreste halvliter.

Er du interessert i historie? Da bør du ta turen til Akershus festning, som ligger på andre siden av bukten og stammer fra 1300-tallet.

Botanisk hage

Hvis du vil ta en pause fra det pulserende livet i bykjernen kan du dra til Universitetets Botaniske hage. Denne flotte parken kan skilte med rundt 5500 plantearter og er et fint sted å ta en pust i bakken.

Fotos:
Toppfoto © istockphoto / william87
Operahuset © Hedda Bremer
Vigelandsparken © istockphoto / Petroos
Norsk Folkemuseum © istockphoto / vyskoczilova
Butikk på Grünerløkka © Hedda Bremer
Aker Brygge © istockphoto / fotoVoyager

 Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.