Et sammensatt panorama av syv ulike reisemål, fra fjorder og fjell til strender og ørkener, med mennesker som nyter naturen.

Pakk kofferten! | Her er de 10 beste reisemålene i 2022

Kenneth Karl Nielsen
Hvert år utgir Lonely Planet en bok med reisemål som de anbefaler å reise til i året som kommer. I boken forteller redaktørene fra det kjente guidebokforlaget om sine favorittdestinasjoner for reiser i året som kommer. Nedenfor presenteres anbefalingene for de beste reisemålene i 2022 sammen med vår egen beskrivelse og lenker til å kjøpe reiser til de forskjellige landene.

1. Cook-øyene − et paradis på jord

En person snorkler i krystallklart vann med palmer og en blå himmel i bakgrunnen.

Midt ute i Stillehavet ligger Cook-øyene, som Lonely Planet har kåret til det beste reisemålet i 2022. Her finner du 15 små paradisøyer spredt over et digert område på over 2 millioner kvadratmeter. Et lite og på samme tid enormt land – og et lite stykke paradis på jord.

Øy etter øy byr på krystallklart vann, kritthvite strender og høye svaiende kokospalmer. Noen ganger er vannet så klart at du kan se fargerike fisker helt fra stranden. Lenger innover på øyene ligger lave fjell med vakker og frodig natur – og med flotte fossefall.

Sist, men ikke minst – befolkningen på Cook-øyene er utrolig vennlig, og du vil alltid føle deg velkommen på øyene.

Finn flybilletter til Cook-øyene her Skriv Rarotonga i søkefeltet
  

2. Norge − den vakreste naturen i verden

Fjellformasjonen Preikestolen strekker seg ut over Lysefjorden med mange mennesker som nyter utsikten. Fjordens blå vann og de omkringliggende grønne fjellene er synlige under en skyet himmel.

Vårt eget land har noe av den mest fantastiske naturen i hele verden. Og gang på gang ligger de norske fjordene på toppen av kåringer over de vakreste stedene i verden. De norske fjordene er i seg selv en god grunn til å feriere i Norge.

Men Norge er selvfølgelig mye mer enn fjordene. I den sjarmerende hovedstaden Oslo kan du se gamle vikingskip, og det nye MUNCH-museet har nettopp åpnet. Norge er et fantastisk land for skiferie. I Norge kan du oppleve midnattssolen, se nordlyset, dra på hvalsafari, gå på fottur i fjellet og mye mer.

Finn flybilletter til Norge her Finn reiser til Norge her
  

3. Mauritius − luksus og vakre strender

Svømmebasseng med palmer, solsenger og parasoller ved turkist hav under en klar blå himmel.

Vil du reise langt vekk og bare slappe av? Da er Mauritius et utmerket valg for din neste reise. Landet er mest kjent for sitt asurblå og klare vann, kritthvite palmefylte strender og luksushoteller. Men Mauritius er selvfølgelig mye mer.

Ta en pause fra stranden og dra opp i fjellene, hvor du kan oppleve vakker natur, fossefall og flotte utsikter. Nyt den deilige maten, som er inspirert av både Frankrike, Afrika og Asia. Spill golf, nyt wellness eller dykk i havet med enten fullt dykkerutstyr eller bare snorkel.
Finn flybilletter til Mauritius her Finn reiser til Mauritius her

Les også: Eksotisk charterferie – reis så billig som mulig
  

4. Belize − et ukjent land som har alt

En gammel, steinbygd pyramide omgitt av trær og gressplener under en blå himmel med skyer.

Det lille ukjente landet Belize – som ligger i Mellom-Amerika ved Det karibiske hav – byr på mye mer enn de fleste er klar over. Det er et naturparadis som er trygt og enkelt å reise rundt i. Og det er ikke uten grunn at du finner Belize blant de topp 5 beste reisemålene i 2022.

I den vestlige delen av Belize ligger den nesten 400 kilometer lange karibiske kysten, som byr på mange vakre og palmefylte strender. Under vannet er det vakre koraller og fargerike fisker for både de som vil snorkle og de som vil dykke.

Vest i landet finner du jungelen, som byr på et rikt dyreliv og flere vakre tempelruiner fra Maya-tiden.
Finn flybilletter til Belize her Skriv Belize City i søkefeltet
  

5. Slovenia − Alpelandet på Balkan

En kirke og flere bygninger omringet av høsttrær ligger på en øy midt i en innsjø, med snøtoppede fjell i bakgrunnen under en fargerik himmel ved soloppgang eller solnedgang.

Klemt inne mellom Østerrike, Ungarn, Italia og Kroatia ligger vakre Slovenia. Slovenia ligger i utkanten av Alpene, og derfor er det gode muligheter for skisport om vinteren og fotturer i naturen om sommeren. Hvis du er i Slovenia, må du ikke gå glipp av Bledsjøen, her finner du den berømte Bled-øya med kirken i midten.

Et besøk til Slovenia bør også inkludere den sjarmerende, grønne og avslappende hovedstaden Ljubljana. Tilbring noen dager i byen, hvor du kan besøle slottet, flere museer og tilbringe tid med å spasere rundt i byens vakre gater.

Finn flybilletter til Slovenia her Skriv Ljubljana i søkefeltet Finn reiser til Slovenia her

Les også: Hva koster flybilletter til Øst-Europa?
  

6. Anguilla − den ekte karibiske drømmen

Menneske slapper av på en solseng ved stranden, foran et bord med sjømatretter og to fruktige drinker.

Se for deg hvite sandstrender med massevis av kokospalmer og varmt og deilig turkisblått hav. Mens du nyter en kald drink i strandbaren, kan du lytte til behagelig reggaemusikk i bakgrunnen. Etter en stund kan du rusle tilbake til luksushotellet ditt.

Under havoverflaten kan du snorkle eller dykke blant fargerike fisker, rokker og havskilpadder. Det er også noen skipsvrak du kan dykke ned til. Dét er Anguilla!

Dessverre er Anguilla ganske dyrt, så besøk landet i lavsesongen, hvis du vil spare penger. Eventuelt kan du kombinere Anguilla med et besøk til andre karibiske øyer.
Finn flybilletter til Anguilla her Skriv Anguilla eller AXA i søkefeltet

Les også: Cruise i Karibia – hvor, når, hvordan m.m.
  

7. Oman − kanskje det ekte Arabia

En person går på toppen av en sanddyne i en ørken ved solnedgang.

Oman er stedet å besøke hvis du vil oppleve et spennende arabisk land. Oman er det eldste landet på den arabiske halvøya, men verken det største, det mest imponerende eller det med flest rekorder.

Til gjengjeld er Oman et sted hvor du finner mindre byer med tradisjonelle verdier og sjarm. I Oman ser den nye arabiske kulturen ut til å gå hånd i hånd med halvøyas eldgamle sjel.

Når det gjelder naturopplevelser, har Oman mye å by på. Her finner du imponerende fjell, endeløse ørkener og en lang kystlinje med flere flotte strender. Vurder Oman i stedet for Dubai når du skal på ferie neste gang.
Finn flybilletter til Oman her Skriv Muscat i søkefeltet
  

8. Nepal − gudommelige fjell på verdens tak

En person står på en fjelltopp og ser utover snødekte fjell omringet av skyer.

Mange av verdens høyeste fjell ligger i Nepal, og det er mange muligheter for fotturer rundt i fjellene.

Lonely Planet fremhever Mustang-området, men også mer kjente turstier − som de til Everest Basecamp og Annapourna Basecamp − byr på fantastiske utsikter.

Nepal er mye mer enn fjell. I lavlandet finner du jungel med neshorn, tigre og andre ville dyr. I byene finner du imponerende og vakre hinduistiske og buddhistiske templer og helligdommer.
Finn flybilletter til Nepal her

9. Malawi − oversett i Afrika

En kvinne med et rødt hodeplagg bærer en bunt gren på hodet på en landevei med grønt landskap i bakgrunnen.

Malawi, som bare er litt større enn Danmark, er en liten oversett perle i Afrika. Malawi ligger i det sørlige Afrika, klemt inne mellom Zambia, Tanzania og Mosambik – og byr på noen av de samme severdighetene som landene rundt.

Malawisjøen strekker seg fra nord til sør i landet. Den er verdens 9. største innsjø og virkelig verdt et besøk i 2022. Du kan også dra på safari og se elefanter, flodhester, løver, neshorn og mange andre dyr.
Finn flybilletter til Malawi her Skriv Lilongwe i søkefeltet
  

10. Egypt − pyramider og en fargerik verden under havet

Flere pyramider står i en ørken med en klar blå himmel i bakgrunnen.

Synet av Gizas imponerende pyramider er noe du aldri vil glemme. Og hvis alt går etter planen, vil det nye store egyptiske museet ved siden av pyramidene åpne i 2022.

Ved Luxor kan du se restene av templer fra det gamle Egypt og beundre de mange konge- og dronninggravene. Dra eventuelt på et Nilcruise, hvor både Luxor og andre spennende steder besøkes underveis.

Ved Rødehavet venter fargerike koraller og fisk på deg så snart du dykker under havoverflaten. Selvfølgelig er Egypt blant de beste reisemålene i 2022.
Finn flybilletter til Egypt her Finn reiser til Egypt her

Les også: Billige 4-stjerners All Inclusive-reiser til Egypt

Hvis du vil se alle Lonely Planets anbefalinger for 2022, klikk her.

Fotos:
Fotos:
Toppfoto for “Her er de 10 beste reisemålene i 2022”: getty images / kalasek + MikeMareen + ASKA + helivideo + icoElNino
Cook Islands / helivideo
Nepal: iStockphotos (c) / ASKA
Norge: iStockphotos (c) / kalasek
Mauritius: iStockphotos (c) / dibrova
Egypten: iStockphotos (c) / WitR
Belize: Getty Images (c) / Mlenny
Slovenia: Getty Images (c) / Ihor_Tailwind
Oman: Getty Images (c) / icoElNino
Malawi: Gety Images (c) / wilpunt
Anguilla: Getty Images (c) / Bret Peterson

 Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.