En ung mann med ryggsekk med et kart i hendene på en solfylt bygate.

4 storbyer for soloreisende – få inspirasjon her

Hedda Bremer

Har du lyst til å reise alene, men er usikker på hvor du skal dra? Når man tenker på alenereiser ser man ofte for seg gruppereiser for single, der man drar på felles utflukter og spiser de fleste måltidene sammen. Dette kan selvfølgelig være fantastisk, men det er ikke det eneste alternativet man har hvis man vil reise alene.

Hva sier du til en storbyferie? Fordelen er at du kan bruke tiden som du vil og gå i ditt eget tempo. Du slipper å inngå kompromisser med reisefølget om hva dere skal se og ikke se, og du bestemmer selv hvor lenge du vil sove om morgenen. Du kan rett og slett gjøre akkurat hva du vil.

  • Inspirasjon og gode råd
  • Gode tilbud på flybilletter
Her har vi samlet 4 storbyer for soloreisende. Håper du blir inspirert!

New York, USA

En kvinne med rødt hår vinker på en drosje på en travel gate i en by med mange mennesker i bakgrunnen.

I New York er du sjelden alene. I byen som aldri sover er det alltid noe å gjøre, uansett om du er kunstinteressert, liker sport, vil smake på mat fra hele verden eller foretrekker historiske severdigheter. Amerikanerne er imøtekommende og hjelpsomme, og dette gjør det lett å være alene i New York.

Et annet pluss er selvsagt språket. I smeltedigelen New York er de vant til at folk har forskjellige aksenter, så du trenger ikke å være bekymret for om engelsken din ikke er bra nok.

På severdigheter som Frihetsgudinnen, Ellis Island og Empire State Building kan du være sikker på å være omringet av folk, og det er lett å komme i snakk.

Hvis du vil gå litt i fred en dag kan vi anbefale en tur over broen til kule Brooklyn. Selv om bydelen er populær finner man også rolige boligområder med ikoniske brownstone-bygninger. La tankene vandre og nyt følelsen av å være new yorker for en dag.

Roma, Italia

Et gammelt, halvt ødelagt amfiteater med mange buede åpninger, opplyst om kvelden.

Selv om Roma ofte blir sett på som en by for kjærester, er det også en fin by å feriere alene i.

Atmosfæren og de livlige folkene gjør at du føler deg som en del av byen, og de historiske bygningene og monumentene ligger så tett i tett at det er som å gå rundt i teaterkulisser.

Colosseum, Peterskirken, Spansketrappen, Piazza Navona og Pantheon er bare noen av de severdighetene man bør få med seg på en tur til Roma. Her er det så mye å kikke på at det er lett å glemme at man er alene!

Romas kompakte sentrum er i tillegg fullt av hyggelige smug, vakre Vespaer, gelateriaer med fantastisk is og gestikulerende italienere. Roma – una città meravigliosa!

Helsinki, Finland

En stor hvit bygning med grønne kupler og søyler står under en klar blå himmel.

Finland ligger som nummer 6 på the Global Peace Index-listen som rangerer 162 land etter hvor trygge de er. Finlands hovedstad Helsinki er ikke et typisk reisemål for nordmenn som vil på storbyferie, men byen i øst har mye å by på.

Med kort avstand til Norge og velkjent nordisk kultur egner byen seg godt for folk som reiser alene. I Helsinki er det få påtrengende selgere, så du kan gå rundt i dine egne tanker og nyte byen.

Du kan for eksempel dra til Sveaborg, eller Suomenlinna som det heter på finsk. Sveaborg er et av verdens største kystfort og ligger på noen holmer utenfor Helsinkis havn. Fortet er en del av UNESCOs verdensarvliste og ble påbegynt av det svenske forsvaret i 1748. Her ligger det blant annet kaféer, restauranter og seks forskjellige muséer, og i løpet av sommeren går mange arrangementer av stabelen på fortet.

Det er lett å komme seg til Sveaborg, ettersom fergen dit er en del av Helsinkis kollektivtilbud. Turen går fra Salutorget og tar rundt 15 minutter.

Andre severdigheter inkluderer blant annet Senatstorget, Esplanadparken, Sibeliusmonumentet og Domkyrkan. Torgkvarteren er et hipt område med designbutikker og kaféer.

På Salutorget kan du kjøpe suvenirer, tradisjonelt håndarbeid og delikatesser. Hvis du er interessert i finsk design bør du ta turen innom Helsingfors Designmuseum.

Tbilisi, Georgia

Fargerike hus med tradisjonell arkitektur står på en skråning omgitt av frodig natur.

Har du hørt om Tbilisi? Georgias hovedstad er ukjent for de fleste nordmenn, men er en utrolig koselig by med kirker, grøntområder og mange hyggelige kaféer. Byen kan derfor være et godt alternativ til deg som er litt eventyrlig anlagt.

Befolkningen er utrolig gjestfri og vil gjerne hjelpe, og selv om det offisielle språket er georgisk kan mange engelsk.

Byen har en lang historie, og av severdigheter kan vi nevne blant annet Narikala-festningen, Samebakatedralen, Tbilisi Opera and Ballet Theatre og den moderne Fredsbroen.

I tillegg har byen flere muséer som hører til under Georgias Nasjonalmuseum.

Tbilisi er også en gastronomisk by – her får du mat og vin i særklasse.

Hvis du har lyst på en eksotisk og hyggelig storbyopplevelse kan vi anbefale Tbilisi.

Fotos:
Toppfoto © istockphoto / PeopleImages
Foto av jente i New York © istockphoto / Leonardo Patrizi
Foto av Colosseum © istockphoto / gianlucabartoli
Foto av Domkyrkan i Helsinki © istockphoto / jpa1999
Foto av hus i Tbilisi © istockphoto / gregory_lee
Selfie av jente © istockphoto / gruizza

Kvinne med langt blondt hår smiler til kameraet mens hun holder opp hånden, med en gate og bygninger i bakgrunnen.Klikk på de flybillettene som passer for deg, så blir du sendt over i flysøkemotoren vår. Her kan du blant annet forandre på reisedatoer og velge den billigste eller hurtigste flyreisen. Du kan også se priskalenderen vår, som viser hvilke dager du kan reise billigst.

Prisene inkluderer fly t/r og er funnet av brukerne våre i løpet av de siste 48 timene. Prisene kan derfor ha endret seg. Noen ganger har ikke brukerne søkt på den bestemte byen i løpet av de siste 48 timene, og derfor får du ikke opp noen tilbud.
 

Flybilletter til New York

(Klikk på tilbudet for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor)

Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Finn flybillettene til New York her.
 

Flybilletter til Roma

(Klikk på tilbudet for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor)

Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Finn flybillettene til Roma her.
 

Flybilletter til Helsinki

(Klikk på tilbudet for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor)

Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Finn flybillettene til Helsinki her.
 

Flybilletter til Tbilisi

(Klikk på tilbudet for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor)

Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Finn flybillettene til Tbilisi her.
 

Pakkereise med fly og hotell

Hvis du har lyst til å kjøpe en pakkereise med fly og hotell kan du søke på de samme datoene som er angitt over. Dette kan du gjøre her.

Hoteller

Hvis du heller vil kjøpe flybilletter og hotell separat kan du finne hotellet her.

Fant du ikke det du leter etter?

Søk etter billige flybilletter her.
 Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.