Et fly svever over et kart som viser Nord-Amerika for å illustrere flyreiser.

Billige flybilletter til USA – hvilken storby skal du velge?

Birgitte Oxlund
Drømmer du om å reise til USA – uten å betale for mye? Enten du vurderer storbyferie, fly and drive, solferie, cruise eller rundreise med buss eller fly, bør du fortsette å lese. I denne artikkelen finner du nemlig en kort introduksjon til ni spennende amerikanske storbyer som du kan fly til fra Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim eller Kristiansand. Samtidig får du aktuelle flypriser til de ni byene med avreise i løpet av det neste halvåret.

En av de viktigste fordelene ved å arrangere reisen på denne måten er at du selv bestemmer både avreisedag og hvor lenge du vil være borte. Du er altså ikke bundet av faste reisedatoer.

Nedenfor finder du aktuelle flypriser t/r til åtte spennende amerikanske storbyer. Du kan også søke etter billige flybilletter til USA her.

Du klikker bare på den prisen som passer deg, og får deretter vist prisen i søkemotoren vår. Det er enkelt å tilpasse resultatet til å passe dine kriterier. I venstremenyen kan du velge om reisen f.eks. kan ha 0 eller 3 flyskift. Du kan også sortere resultatene etter reisetid. Mange bruker dette filteret, da det kan være attraktivt å spare en ventetid på en halv dag, selv om man muligens må betale litt ekstra.

Vær oppmerksom på at prisene er funnet av brukerne våre i løpet av de siste 48 timene og at de derfor kan ha endret seg. Hvis ingen brukere har søkt priser til en bestemt storby de siste 48 timene kommer det dessverre ikke opp noen priser til byen i listen under her. Prisene varierer derfor fra dag til dag, og du kan saktens være heldig å finne lavere priser for andre datoer når du søker selv.

Storbyferie i New York

Tårnhøye bygninger omkranser et travelt bysentrum fullt av store reklameskilt og mange mennesker som går rundt.

Hvem drømmer vel ikke om å reise til New York? Det gjelder uansett om du aldri har besøkt The Big Apple før eller om du har utforsket byen utallige ganger. New York sniker seg nemlig inn under huden din, og det er en følelse du lett kan bli avhengig av.

Hvis du besøker New York for første gang, bør du helt klart oppleve klassikere som Empire State Building, Central Park, Fifth Avenue, Museum of Modern Art og Ground Zero. Det er selvfølgelig også obligatorisk å ta båten fra Manhattans sørspiss Battery Park til Frihetsgudinnen på Liberty Island. En annen nesten obligatorisk opplevelse er å se en av de berømte musikalene på Broadway. I min pure ungdom så jeg Les Miserables sammen med en venninne, og jeg kan fremdeles finne på å sette cd-en på og mimre.

I tillegg er det selvfølgelig rike muligheter til å powershoppe i de forskjellige kvarterene hvis du har den type lyster.

New York er også et stort matmekka og derfor et paradis for meg fordi jeg elsker å oppspore gode matopplevelser når jeg er på reise. Hvis du vil finne inspirasjon til matopplevelser på New York-ferien, kan du for eksempel besøke Lonely Planets hjemmeside eller laste ned Tripadvisors app og la den veilede deg når du står på et gatehjørne på Manhattan og har lyst på noe godt å spise.

(Klikk på prisen for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor)

Ingen forslag eller feil avreiseflyplass? Søk etter flybilletter til New York her.

Ferie i Florida

En opplyst bysilhuett med moderne bygninger i bakgrunnen og palmetrær langs en vannkant under nattehimmelen.

Jeg har ikke vært i Florida selv, men alle de jeg kjenner som har vært på ferie der, har vært veldig betatte av Floridas klima, opplevelser og atmosfære.

Takket være det solrike klimaet kan du besøke Florida hele året. Amerikanerne selv foretrekker perioden fra desember til mars, og derfor er hotellene billigere resten av året. Den tropiske varmen topper dog i juni, juli og august, og derfor er våren og høsten gode alternativer.

Reiser du til Florida, kan du fly til enten Fort Lauderdale, Miami eller Orlando.

Du kan svømme med lekesyke delfiner eller oppleve et rikt dyre- og fugleliv og en storslått natur i nasjonalparken Everglades. Liker du å spille golf? Florida har et utall av flotte golfbaner. På de flotte kyststrekningene mot Atlanterhavet og Mexicogolfen kan du nyte kilometervis av badestrender.

Storbyferie i Fort Lauderdale

Luksuriøse villaer med røde taksten langs en kanal, omgitt av palmer og flere yachter, med en bysilhuett og en stor båt i bakgrunnen.Fort Lauderdale er en flott, spennende og levende kystby, som hvert år besøkes av 7,5 millioner turister. Storbyen kalles ofte Floridas Venezia, og her kan du oppleve:

★ Kilometerlange hvite sandstrender hvor hele familien kan boltre seg
★ En stemningsfull strandpromenade med restauranter og kaféer
★ Glamour, luksus og shopping i lange baner
★ Mange sjarmerende kanaler der du kan dra på båttur
★ Et sant eldorado for deg som liker å snorkle og dykke

(Klikk på prisen for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor)

Storbyferie i Miami

En livreddertårn står på en strand ved soloppgang med en himmel full av skyer i bakgrunnen.Miami er Floridas mest berømte badeby og betyr ferie og festligheter. Her finner du bl.a.:

★ Brede, veltrimmede strender med høye palmer og pangfargede livredderskur
★ Uante shoppingmuligheter i Lincoln Road Mall eller på Ocean Drive
★ Et hektisk natteliv med dunkende rytmer og eksotiske drinker
★ Design District med kunstgallerier, møbelbutikker og gode restauranter
★ Little Havana, et autentisk cubansk område

Hvis du vil oppleve tropeparadiset Key West, kjører du bare et par timer sør for Miami. Veien dit er en av de mest spektakulære kjøreturene i verden.

En anden mulighet er et besøk i Everglades National Park, hvor du bl.a. kan se alligatorer.

(Klikk på prisen for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor) Søk etter flybilletter til Miami/Fort Lauderdale.

Storbyferie i Orlando

Det er ikke for ingenting at Orlando kalles USAs fornøyelsesmekka nr. 1. Orlando er nemlig ikke en tradisjonell by med et sentrum, men derimot et kjempestort areal med forskjellige sentre og fornøyelsesparker som forbindes av en rekke motorveier. Her finder du bl.a. de berømte temaparkene Universal Studios, SeaWorld og Walt Disneys Magic Kingdom. Hovedferdselsåren for turister i Orlando er International Drive, hvor du finner en mangfoldighet av hoteller, moteller, restauranter, shoppingsentre, kinoer og diverse forlystelser.

Hvis du har lyst til å utforske Floridas dyreliv, kan du for eksempel besøke Gatorland, der du kan se nærmere på Floridas beryktede alligatorer. Du kan også dra på båttur og observere nysgjerrige og lekesyke delfiner.

(Klikk på prisen for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor)

Ingen forslag eller feil avreiseflyplass? Søk etter flybilletter til Orlando.

Hvis du planlegger en lengre ferie, kan det være en god idé å kombinere reisen til Florida med et cruise til for eksempel Karibia. Du kan stå på et av de mange cruiseskipene som seiler ut fra Miami eller Fort Lauderdale. Bli inspirert i vår søkemotor for reiseforslag.

Ferie i California

En bro strekker seg over en dal langs en kystlinje med fjell og hav i bakgrunnen under en blå himmel med få skyer.

California er en av de mest populære destinasjonene når det gjelder kjør-selv-rundreiser i USA. Men nå som det har blitt billigere å fly til solskinnsstaten, er det også mange som drar på storbyferie til Los Angeles eller San Francisco.

Hvis du vil planlegge en kjør-selv-rundreise i California, kan jeg anbefale at du begynner reisen i enten sør (Los Angeles) eller nord (San Francisco) og flyr hjem fra den motsatte enden av staten. Du kan søke etter flybillettene i vår utvidede flysøkemotor her.

Storbyferie i Los Angeles

Et gateskilt med teksten Los Angeles står foran høye bygninger og palmetrær.

I englenes by kan du både oppleve glamour, luksus, hippiestemning og vakker natur, og disse syv stedene bør du helt klart få med deg:

1. Se stjernerne på fortauet langs Hollywood Boulevard.
2. Komme bak filmfasadene i Universal Studios.
3. Slentre langs strandpromenaden i Venice Beach.
4. Observere de rike kundene og luksusbilene deres på Rodeo Drive.

5. Booke en guidet tur gjennom Beverly Hills.
6. Kjøre ut til kysten og nyte det hippe strandlivet i Santa Monica. Hvis du har tid kan du jo kjøre oppover Highway 1 til San Francisco.
7. Slappe av i Pasadena, en kulturell oase med mange hyggelige butikker og kaféer. (Jeg kan huske at jeg kjøpte den femte og helt nye boken i Harry Potter-serien i en av Pasadenas sjarmerende bokhandler).

(Klikk på prisen for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor)

Ingen forslag eller feil avreiseflyplass? Søk etter flybilletter til Los Angeles her.

Hvis du har tid til det, vil jeg virkelig anbefale at du kjøper en billig flyreise til en eller flere av de fantastiske øyene i Hawaii-gruppen. Da mannen min og jeg reiste rundt i USA, fløy vi fra Los Angeles til Big Island (den yngste øyen, hvor du fremdeles kan oppleve en levende vulkan) og deretter til Kauai (den eldste øyen, som er utrolig grønn og frodig). Finn flybillettene til Hawaii her.

Storbyferie i San Francisco

En stor rød bro strekker seg over et blått vann, med skogkledde åser i forgrunnen og fjell i bakgrunnen.

San Francisco er mer avslappet enn Los Angeles og er en lettere by å navigere i. Byens mange fargerike kvarterer gir San Francisco en helt spesiell puls og stemning. Tre av de stedene som gjorde et stort inntrykk på meg, og som jeg aldri har glemt er:

1. Pier 39 og Fishermans Wharf, der du kan nyte å slentre langs havnepromenaden og oppleve selene og sjøløvene som ligger og slikker sol på en av moloene. Så kan dere holde en pause og smake på skalldyr eller en god fiskesuppe (chowder) i en av de hyggelige fiskebodene.

2. Castro: De homofiles høyborg er et festfyrverkeri av regnbuefarger og godt humør. Et av de beste tidspunktene å dra dit på er om ettermiddagen, hvor du først kan slentre rundt i de spektakulære gatene og spesialbutikkene. Deretter kan du sette deg på en hyggelig kafé, lene deg tilbake, og nyte den helt spesielle stemningen.

3. Chinatown, som ligger i hjertet av San Francisco er en av de største og mest kompakte Chinatowns utenfor Asia. Kvarteret er minst like så fargerikt som Castro og veldig autentisk. Chinatown er mest levende på en hverdagsformiddag, hvor lokale kinesere er ute og handler inn. Hvis du blir sulten bør du gå på en restaurant, hvor mange kinesere spiser. Det er ofte et tegn på at maten er god. Hold diskré øye med hva de bestiller. Hvis du ser en lekker rett, kan du fortelle servitøren at du har lyst til å bestille det samme.

Et must på turen til San Francisco er helt klart en tur med kabelvognene opp og ned langs byens bratte gader. En annen morsom og fantastisk opplevelse er en sykkeltur ut til San Franciscos landemerke, Golden Gate.

Samtidig er San Francisco et perfekt utgangspunkt for store naturopplevelser, for eksempel i nasjonalparken Yosemite og vinutflukter til Sonoma County og Napa Valley.

(Klikk på prisen for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor)

Ingen forslag eller feil avreiseflyplass? Søk etter flybilletter til San Francisco her.

Storbyferie i Washington, D. C.

Washington D.C.'s monumenter inkludert Washington Monumentet, Lincoln Memorial og Capitol-bygningen sett i bakgrunnen under en solnedgang.

Med sine brede parker, bulevarder og monumenter emmer Washington, D. C. av historie.

Det er nesten med ærefrykt du besøker steder som Arlington-kirkegården med de mange hvite gravsteinene, Det hvite hus, Washington-monumentet, Lincoln Memorial og Capitol på Capitol Hill.

Når du har behov for å slappe av etter en lang dag med historie og kultur, kan jeg varmt anbefale en visitt i stemningsfulle Georgetown. Dette kvarteret er det nærmeste Washington kommer på en gammel bydel med hyggelige gater, shopping, barer, kaféer, restauranter og spillesteder.

Hvis du har lyst til å kjøre videre fra Washington, D. C., kan du for eksempel velge ruten til Philadelphia, som følger Interstate 95. Her kommer du bl.a. forbi Baltimore i Maryland og Wilmington i Delaware.

(Klikk på prisen for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor)

Ingen forslag eller feil avreiseflyplass? Søk etter flybilletter til Washington, D. C. her.

Storbyferie i Las Vegas

Velkomstskiltet til Las Vegas lyser opp i mørket med en stor stjerne på toppen og fargerike lys rundt teksten. I bakgrunnen skimtes silhuetter av høye bygninger.

Las Vegas er byen som aldri sover. Jeg glemmer aldri mitt først møte med Las Vegas. Mannen min og jeg hadde kørt hele natten fra Los Angeles og ankom akkurat før daggry kl. 6 om morgenen. Men allerede på lang avstand kunne vi se lysene fra byen og det gikk en del mennesker rundt i gatene.

Du bør selvsagt finne et hotell på The Strip eller i nærheten, så du kan gå rundt og nyte kveldsstemningen og de overveldende kasinohotellene på overbelyste Las Vegas Boulevard.

Det er også opplagt å få med seg en forestilling eller konsert med en verdenskjent artist som for eksempel Elton John eller Tom Jones.

Noe av det som overrasket meg var alle aktivitetene som henvendte seg til barn – blant annet fornøyelsesparker og merkevarebutikker med klær og Disney-figurer.

Hvis du har lyst til å kjøre videre fra Las Vegas, er det ikke langt til California eller nasjonalparker som Grand Canyon og Yosemite.

(Klikk på prisen for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor)

Ingen forslag eller feil avreiseflyplass? Søk etter flybilletter til Las Vegas her.

Storbyferie i Boston

Seilbåter på elven foran en moderne byhorisont med flere høye bygninger og grøntområder langs vannkanten.

I området nord for populære New York finner du Boston, som er den uoffisielle hovedstaden i New England.

Boston er et skattkammer for deg som er historieinteressert. Storbyen er nemlig en av USAs eldste byer – grunnlagt allerede i 1630. Det er en av de få amerikanske storbyene som er kjent for sine historiske kvarterer. Dog må du lete litt rundt i downtown for å få øye på de gamle britiske bygningene.

Det var her frihetskrigen mellom englenderne og amerikanerne startet. Du kan oppleve Bostons mange historiske begivenheter på en 5 km lang rundtur i byen, The Freedom Trail.

Med sine hyggelige grønne parker, et rikt studieliv og en livlig havnefront med gatekaféer og autentiske fiskerestauranter kommer du raskt til å bli glad i denne amerikanske storbyen.

Seks ting som Boston også er kjent for:
★ Harvard University, USAs eldste universitet.
★ Cheers, sannsynligvis verdens mest berømte tv-bar, som hvert år besøkes av over en million turister
★ Beacon Hill, et hyggelig og nostalgisk kvarter med små steinbelagte gater i gammel stil
★ Boston Harbor Islands, 34 øyer med herlige sandstrender og vandreruter
★ Boston Red Sox, byens legendariske baseball-lag
★ Football-laget New England Patriots – opplev stemningen til lagets hjemmekamper i NFL.

Boston er også et opplagt reisemål hvis du vil på en naturskjønn kjør-selv-ferie i USA. I det omkringliggende New England kan du kjøre gjennom fantastiske landskaper og overnatte på hyggelige kroer. Du kan også dra på hvalsafari, outletshoppe og spise lekre hummere. Denne kjør-selv-ferien er spesielt populær om høsten, når naturen er iført billedskjønne høstfarger.

(Klikk på prisen for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor)

Ingen forslag eller feil avreiseflyplass? Søk etter flybilletter til Boston her.

Alle de angitte flyprisene er med direkte fly t/r, eksklusiv gebyrer for bagasje, setevalg m.m.

Søk etter billige flybilletter til USA selv

Du kan søke etter flybillettene til USA her.

Hoteller og leiebiler i USA

Du kan også søke etter hoteller og leiebiler på Travelmarket.

Pakkereiser til USA

Et alternativ til å kjøpe flybilletter og hoteller separat er å kjøpe en pakkereise til USA som inkluderer fly t/r og hotell. Samtidig er reisen dekket av Reisegarantifondet. Søk etter pakkereiser til USA her.

Fotos:
Toppbilde © istockphoto / kvnch
New York © istockphoto / Mlenny
Boston © istockphoto / DenisTangneyJr
California © istockphoto / Spondylolithesis
Los Angeles © istockphoto / LUNAMARINA
San Francisco © istockphoto / coleong
Washington, D. C. © istockphoto / sborisov
Florida © istockphoto / Songquan Deng
Miami © istockphoto / Songquan Deng
Fort Lauderdale © istockphoto / dsabo

 

Relaterte innlegg:Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.