En smilende kvinne sitter i et flysete ved vinduet, lytter til musikk med hodetelefoner og ser ut av flyvinduet.

Nye direkte flyruter i 2017 – se strekninger og flypriser her

Hedda Bremer
Flyselskapene utvider stadig rutenettene sine, og i 2017 kan vi nordmenn se frem til direkte flyruter til nye, spennende destinasjoner og gamle favoritter. Her ser du utvalge nye flyruter fra Østlandet, Vestlandet, Nord-Norge og Sørlandet, og eksempler på flypriser til forskjellige reisemål.

Østlandets nye storbyruter

En steinkirke med flere kupler under en blå himmel, omgitt av trær og en plen.Det blir gode muligheter til både å komme seg enkelt på danmarksferie og til å utforske Balkan når SAS åpner ruter fra Gardermoen til henholdsvis danske Aalborg og Pristina i Kosovo fra sommeren 2017.

Det skandinaviske selskapet kommer til å ha fem ukentlige avganger på sin helårsrute til Aalborg, mens Pristina-ruten blir sesongbasert med kun ti avganger mellom august og september.

Vestfoldinger kan også glede seg til 26. mars, for da gjenåpner det irske lavprisselskapet Ryanair sin direkterute fra Torp til storbyfavoritten London. I tillegg får Torp direkteruter til disse reisemålene; Las Palmas, Gdansk, Krakow, Palma de Mallorca, Manchester, Milano Bergamo, Tenerife og Warszawa.

Fra sør og vest til Gdansk, Budapest, Nice, Riga og Malaga

En liten utendørs kafé med grønne stoler og et bord med blomster, omgitt av blomsterpotter, en gitar på veggen og trapper til høyre.Bergenserne får gode sjanser til å oppleve mer av Polen når SAS åpner en ny helårsrute mellom Flesland og Gdansk. Ruten åpner 29. mars, med tre ukentlige avganger.

I tillegg åpner Wizz Air en direkterute fra Bergen til Budapest, med første avgang 10. april 2017.

Rogalendinger kan glede seg over at det latviske flyselskapet AirBaltic kommer til å fly tre ganger i uken fra Stavanger til Riga fra 2. mai, og at SAS oppretter en sesongrute fra Stavanger til franske Nice, med avgang hver lørdag mellom 24. juni og 5. august.

Reiseglade sørlendinger kan på sin side se frem til å feriere i sørlige Spania når SAS åpner sin nye sesongrute til Malaga.

Fra Tromsø til Zürich og Amsterdam

En person med langt lyst hår holder opp et nettbrett og tar bilde av en by med en kirke og klokketårn i bakgrunnen.Det sveitsiske flyselskapet Helvetic Airways begynte sine ukentlige direkteflyvninger mellom Tromsø og Zürich allerede 7. januar, og fortsetter å fly hver lørdag frem til 11. mars.

Ruten gjenoppstår i sommerdrakt fra 24. juni til 12. august, så nordlendinger kan legge årets sommerferie til flotte Sveits.

I januar åpner også den nye Transavia-ruten mellom Tromsø og Amsterdam, som blir trafikkert hver lørdag frem til 11. mars. Her må du altså hive deg rundt dersom du vil bli med Transavia til den nederlandske hovedstaden.

Satsning på Nordland

En statue av en rytter står foran en stor bygning med søyler og en flaggstang på taket under en klar, blå himmel.Widerøes nye satsning på direkte flyreiser til Lofoten og Helgeland gjør at lofotværinger nå får muligheten til å fly fra både Svolvær og Leknes til Tromsø, med oppstart 3. april.

Denne dagen starter også rutene Mo i Rana–Oslo og Leknes–Oslo.

6. april begynner Widerøes flyvninger mellom Svolvær og Oslo og Mosjøen og Oslo, og fra 25. juni blir det tre ukentlige avganger mellom Stokmarknes og hovedstaden.

Fotos:
Toppbilde © istockphoto / stock_colors
Pristina © istockphoto / GoodLifeStudio
Gdansk © istockphoto / ewg3D
Zürich © istockphoto / swissmediavision
Oslo © istockphoto / Leonid Andronov
Par på storbyferie © istockphoto / PeopleImages


 

Relaterte innlegg:Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.