Tre skiløpere nyter solen på et snødekt fjell, med skiutstyr og en skiheis i bakgrunnen.

Fly billig på skiferie – finn reisemålet og bestill ferien i dag

Jessica Heinonen
Glitrende hvite skibakker, offpistekjøring, puddersnø, rykende varm kakao og afterski – høres det fristende ut? Å dra på skiferie kan være dyrt, men hvis du arrangerer reisen selv kan det ofte gjøres relativt rimelig. Her kan du lese mer om hvordan du kan fly billig på skiferie.

Hvorfor skal man arrangere sin egen skiferie?

fly billig på skiferieDet finnes mange ulike reiseselskaper som tilbyr organiserte skiferier til Alpene i alle prisklasser, så hva er poenget med å arrangere skiferien selv?

Det er ikke alltid reisebyråenes skiferier passer ens egne preferanser og forventninger. Kanskje du har lyst til å bo på et annet hotell enn det som er oppført? Eller kanskje du ikke kan ta deg fri fra jobb en hel uke? Er det et spesifikt sted du har lyst til å besøke som ingen reisebyråer arrangerer reiser til? Fleksibiliteten du får ved å arrangere din egen skiferie gjør at du kan skreddersy ferien din og få mest mulig ut av den.

Du kan også velge hvilke utgifter du vil fokusere på: Vil du bo på luksushotell, bruke pengene på afterski, eller vil du stå på ski til en så lav pris som mulig? Hvis du arrangerer din egen reise kan du bestemme alt selv.

FLY TIL ALPENE

Flyselskapene har oppdaget at mange velger å arrangere skiferien til Alpene selv, og har derfor satt opp en del direktefly til lufthavnene i Alpene. Prisene avhenger selvfølgelig av om det er høysesong (som for eksempel rundt nyttår og vinterferie) eller om det er litt roligere perioder, så det lønner seg alltid å sammenligne priser for ulike uker.

Her kan du lese mer om hvordan du finner de billigste flybillettene.

Her har vi skrevet om de mest populære lufthavnene og om hvilke skisteder som er lettest å nå fra hver lufthavn.

Fly til Genève

fly billig på skiferieGenève i Sveits ligger på grensen til Frankrike, og er derfor et godt utgangspunkt når man skal på skiferie til enten sveitsiske eller franske skisteder. Hvis du vil besøke noen av følgende skisteder er Genève byen du bør fly til:

Megève, Frankrike – ca en time med bil eller buss
Chamonix, Frankrike – ca 1,5 time med bil eller buss
Avoriaz, Frankrike – ca 1,5 time
Verbier, Sveits – ca 2 timer med bil eller buss
Les Trois Vallees, Frankrike (Val Thorens, Courchevel, Meribel) – drøyt 2 timer med bil
Val d’Isère, Frankrike – ca 4 timer med buss
Tignes, Frankrike – ca 4 timer med buss

Du kan være heldig og finne flybilletter fra Oslo, Trondheim og Bergen til Genève til 1300 kr t/r, mens billetter fra Stavanger til Genève ligger på 1500 kr og oppover.

Flybilletter til Genève:

Ingen forslag eller feil avreiseflyplass? Finn flere flybilletter her.

Fly til Zürich

fly billig til davosSveits’ største by Zürich har gode togforbindelser til resten av landet og en stor del av togene går direkte fra lufthavnen, så det er en enkel måte å komme seg til det skistedet man vil tilbringe skiferien på.

Engelberg, Sveits – drøyt en time med bil, 2 timer med tog
Laax, Sveits – ca 1,5 time med bil
Davos, Sveits – drøyt 2 timer med bil, ca 3 timer med tog
St Anton, Østerrike – drøyt 2 timer med bil
St Moritz, Sveits – ca 3 timer med tog
Zermatt, Sveits – ca 5 timer med tog, 3,5 timer med bil

Flybilletter fra Oslo til Zürich har vanligvis en frapris på 1200 kr t/r, mens avreise fra Bergen og Trondheim koster fra 1400 kr t/r. Stavanger-Zürich koster fra 1600 kr t/r og oppover.

Flybilletter til Zürich:

Ingen forslag eller feil avreiseflyplass? Finn flere flybilletter her.

Fly til Milano

fly billig til cortinaMilano har tre store lufthavner: Milano Malpensa, Milano Linate og Milano Bergamo. Av disse tre ligger Bergamo lengst nord og nærmest Alpene. Disse skistedene ligger 1-3 timers kjøreavstand fra Milano:

Cervinia, Italia – ca 2 timer med bil eller buss
Zermatt, Sveits – ca 3,5 timer med tog; Zermatt tilhører samme liftsystem som Cervinia
Cortina, Italia – drøyt 4 timer med bil, nesten 6 timer med tog og buss

Blant annet flyr Ryanair fra Rygge til Milano Bergamo, og dette gjør at prisene kan være så lave som 600 kr t/r, mens avreise fra Bergen, Trondheim og Stavanger er dyrere og koster vanligvis over 1300 kr.

Flybilletter til Milano:

Ingen forslag eller feil avreiseflyplass? Finn flere flybilletter her.

Fly til Innsbruck

fly billig til st antonDen enkleste måten å komme seg til de østerrikske alpene på er å fly til Innsbruck som er den nærmeste lufthavnen. Disse skistedene ligger 1-3 timers reise fra Innsbruck:

Sölden, Østerrike – ca 1 time med bil eller buss
St Anton, Østerrike – ca 1,5 time med bil
Obergurgl, Østerrike – ca 1,5 time med bil eller buss
Hintertux, Østerrike – 2 timer med bil, ca 3 timer med buss og tog

Du kan være heldig og finne flybilletter fra Oslo til Innsbruck til 1700 t/r. Flybilletter fra Bergen og Stavanger til Innsbruck ligger på 2500 kr og oppover, mens prisene fra Trondheim koster fra 2700 kr.

Flybilletter til Innsbruck:

Ingen forslag eller feil avreiseflyplass? Finn flere flybilletter her.

Fly til Salzburg

billig skiferieEt annet alternativ hvis man har lyst til å stå på ski i de østerrikske alpene er å fly til Salzburg. Du kan være heldig å finne direkte flybilletter fra Oslo til Salzburg for 1100 kr t/r, fra Bergen til Salzburg for 1000 kr t/r, og fra Stavanger til Salzburg for 1200 kr t/r.

Saalbach, Østerrike – ca 1,5-2 timer med bil eller buss
Bad Gastein, Østerrike – ca 1,5 t med tog, nesten 2 timer med bil
Zell am See, Østerrike – ca 1,5 t med tog og bil
Schladming, Østerrike – ca 2 timer med tog fra lufthavnen, litt kortere med bil
Wagrain, Østerrike – ca 2 timer med tog, en drøy time med bil

Flybilletter til Salzburg:

Ingen forslag eller feil avreiseflyplass? Finn flere flybilletter her.

Fly til München

billige skireiserSkistedene i de tyske alpene ligger i delstaten Bayern i Sør-Tyskland, og det enkleste er å fly til München De tyske skistedene er kanskje ikke så kjente for oss i Norden, men om du for eksempel har lyst til å besøke Garmisch-Partenkirchen ligger det en drøy times bilreise fra München. Tysklands høyeste fjell Zugspitze ligger ca 2 timer fra München og også der har du gode muligheter for å oppleve en perfekt skiferie.

Flybilletter til München kan fås fra cirka 900 kr t/r for direktefly fra Oslo, mens man fra Bergen, Trondheim og Stavanger må regne med å betale fra 1500 kr med mellomlandinger.

Flybilletter til München:

Ingen forslag eller feil avreiseflyplass? Finn flere flybilletter her.

ALTERNATIVER TIL ALPENE

billig skiferieHvis du har lyst til å prøve noe annet enn Alpene fins det flere alternativer rundt om i Europa. I den sørlige delen av Polen finner du Zakopane, som ligger rundt to timers biltur fra Krakow. Kombiner skikjøring i Zakopane med byliv i Krakow – en perfekt feriekombinasjon.

Et annet alternativ er lilleputtlandet Andorra, som ligger mellom Frankrike og Spania. Dersom du flyr til Barcelona tar det rundt 3 timer å kjøre til Andorra, og også her kan du kombinere storbyferie med skiaktiviteter.
Hvis du har lyst til å prøve noe helt nytt og er interessert i marokkansk kultur kan en skiferie i Atlasfjellene være et alternativ. En times biltur fra Marrakech kan du teste hvordan man står på ski i Marokko – helt sikkert en spesiell opplevelse!

Uansett om du velger et tradisjonelt skisted som Chamonix eller tester et nytt skireisemål i Alpene lønner det seg å sjekke muligheten for å arrangere ferien selv. Hvis du i tillegg bestiller i god tid kan det være mange penger å spare. Lykke til og god skitur!

Toppbilde (c) istockphoto / ultramarinfoto
Jente i solstol (c) istockphoto / MaxTopchij
Chamonix (c) istockphoto / Rocky89
Davos (c) istockphoto / astra490
Cortina (c) istockphoto / anzeletti
St Anton (c) istockphoto / imagean
De tyske alpene (c) istockphoto / Rocky89
Andorra (c) istockphoto / gulfix

 Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.