Bildet viser et svart tavle med spørsmålsord som "Hvem", "Hva", "Hvor" og et blått spørsmålstegn i midten.

Hvordan finner jeg de billigste flybillettene – og andre spørsmål om flybilletter

Ole Stouby
Hvordan finner jeg de billigste flybillettene? Det kan du lese om her, hvor vi svarer på en rekke spørsmål om flybilletter.

1: Hvem har de billigste flybillettene?
– Det er umulig å peke ut ett spesifikt flyselskap eller reisebyrå, ettersom prisene forandrer seg hele tiden. For å få best mulig oversikt over destinasjoner, flyselskaper og reisebyråer er det lettest å bruke en reisesøkemotor og gjøre et raskt men oversiktlig søk.

2: Hvor er de billigste flyene?
– Svaret minner om det over. Det er ikke alltid de samme flyselskapene og reisebyråene som har de billigste billettene, fordi det avhenger av utvalg, tilgjengelighet og andre faktorer.

3: Hva koster de billigste flyene?
– Det er det praktisk talt umulig å gi et ordentlig svar på. Noen ganger kan du snuble over flybilletter til en slikk og ingenting, og andre ganger må du betale mye mer for samme strekning. Husk også at mange flyselskaper har begynt å ta seg ekstra betalt for setevalg, innsjekket bagasje og andre tilleggstjenester.

4: Hvor er det billigst å fly til?
– Ofte er det billigst å fly kortere strekninger, men på ruter med mye konkurranse kan du også finne billige billetter. Det inkluderer for eksempel London, Amsterdam, Dublin og Paris.

5: Hvor er det billigst å reise fra?Hvordan finner jeg billige flybilletter
– En reise kan være billigere fra én lufthavn enn en annen. Hvis du har mulighet for å fly fra to lufthavner, sjekk prisene fra begge, så kan du være heldig å spare mange penger. Uavhengig av hvor du flyr fra må du huske å ta kostnadene for transport til og fra lufthavnen og eventuell parkering med i beregningen. For å få en fullstendig oversikt kan du gjøre et søk der du inkluderer flere ulike avreiselufthavner.

6: Når skal jeg bestille reisen?
– Som hovedregel bør du kjøpe billetten minst 6 uker før avreise. En flyavgang er oppdelt i flere ulike «prisklasser», og de billigste billettene legges ut for salg først. Jo nærmere du kommer avreisedatoen, jo dyrere blir altså billetten. Et unntak er spesielle kampanjer på visse ruter som gjør at du kan finne en lav pris også når avreisedatoen nærmer seg, men det kan være vanskelig å vite når kampanjene avvikles, hvilke flyselskaper som har dem og hvilke avganger som er inkludert.

7: Hvilke dager og måneder er flybillettene billigst?
– I Norsk Flyprisindeks© kan du se prisutviklingen til 10 europeiske og 10 oversjøiske destinasjoner siden høsten 2009. Den viser blant annet at de billigste ukene å reise i er uke 6 og uke 46. Flere undersøkelser viser også at det ofte er billigst å reise på tirsdager og at du helst bør unngå å reise på fredager og søndager. Derfor kan du spare mange penger på å flytte avreise- eller hjemreisedagen en dag eller to. Ofte er de veldig tidlige og veldig sene avgangene billigere enn andre, siden de er mindre populære.

Bonusinformasjon: Danmark og Sverige har ikke alltid samme nasjonale helligdager og skoleferier som Norge, og det kan derfor være lurt å sjekke hva det koster å fly fra en av deres lufthavner. Et flybytte i Stockholm eller København kan lønne seg, spesielt i forbindelse med interkontinentale flyreiser.

8: Kan jeg avbestille flybillettene?De billigste flybillettene
– De ulike flyselskapenes avbestillingsregler varierer – alt fra veldig strengt til litt mindre strengt. For eksempel kan du alltid avbestille eller endre billetten innen 24 timer etter at du kjøpte den hos SAS. Hos Norwegian, derimot, må du gjøre dette innen 4 timer etter kjøpet. Hos Ryanair har du ingen mulighet for å få pengene tilbake hvis du avbestiller, men du kan forandre billetten mot et tilleggsgebyr.

Hvis du har kjøpt en reiseforsikring for én bestemt reise og må avbestille hele reisen på grunn av sykdom kan du få pengene tilbake via forsikringen. Da gjelder den bestemte forsikringens vilkår, så les den nøye. Enkelte kredittkort har innebygget reiseforsikring som gjelder dersom du har kjøpt reisen med akkurat det kortet.

Du kan lese om alt dette og mer til i vår e-bok «Sånn får du billigere reiser». Last ned e-boken nå og få flere gode råd om reiser.

Hvis du har flere spørsmål kan du skrive en kommentar nedenfor, så prøver vi å svare så raskt og godt som mulig.

Fotos:
Toppfoto © istockphoto / Tuomas Kujansuu
Foto © istockphoto / NorthernStock
Foto © istockphoto / Tuomas Kujansuu

 

Relaterte innlegg:Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.