To smilende personer med ryggsekker ser hverandre foran et fly på en flyplass, de ser ut til å være glade og avslappede.

Billige flybilletter: 16 gode råd + et bonustips

Ole Stouby
Flybilletter har aldri vært billigere, og med de rette tipsene kan det være mange penger å spare. Jeg hjelper deg her på vei med 16 gode råd og et ekstra tips til slutt.

Hvis du velger å bestille flybillett og hotell selv kan reisen noen ganger gjøres mye billigere, og er du ekstra oppmerksom og har fått noen gode tips er det slett ikke så vanskelig å finne de billigste flyreisene.

I denne artikkelen får du mine 16 råd i kortform. Hvis du vil ha flere detaljer om hvordan du kan spare penger på flybilletter vil jeg anbefale deg å hente min gratis e-bok «Sånn får du billigere reiser». I den finner du dessuten 35 andre råd om å finne billige reiser. Nederst i denne artikkelen finner du derimot et ekstra tips som ikke står i boken.

16 gode råd og et bonustips om billige flyreiser

1. Bestill i god tid

Som hovedregel bør du bestille flyreisen din minst 4-5 uker før avreise – og gjerne tidligere.

2. Reis utenfor høysesong – da er det billigst

Hvis du reiser utenfor høysesong kan det være mange penger å spare. Noen ganger kan det dreie seg om få dager før eller etter høysesong.

3. Reis billig – på bestemte tidspunkter

Prøv gjerne å flytte avreise- og hjemreisetidspunktet en dag eller to. Tirsdag er for eksempel ofte en billig reisedag.

4. De billigste billettene – også til populære reisemål

Selv til de populære destinasjonene kan du spare penger. Et eksempel kan være når et flyselskap åpner en ny rute dit. Har du lyst på et bestemt reisemål, hold øye med nye ruter.

5. Sjekk flere ulike avreiselufthavner

En reise kan være billigere fra én lufthavn enn en annen. Hvis du har mulighet for å fly fra to lufthavner, sjekk prisene fra begge, så kan du være heldig å spare mange penger.

Et passasjerfly i hvit farge flyr over skyer med en klar blå himmel i bakgrunnen. 

6. Fly til alternative lufthavner

Det kan ofte lønne seg å fly til en mindre populær lufthavn i nærheten av reisemålet ditt.

7. Spar tid og penger – bruk en reisesøkemotor

Det er heldigvis blitt mye lettere å finne billige flyreiser. Start ditt søk her på Travelmarket.

8. Prisene kan være lavere – via en reisesøkemotor

Reisebyråer kjemper hardt for å ligge øverst i søkeresultatet i søkemotorer. Derfor kan prisene være lavere via en søkemotor enn hvis du søker direkte på byråets side.

9. Det er forskjell på et online-reisebyrå – og en reisesøkemotor

Mange reisebyråer sier at de søker blant flere hundre flyselskapers priser. Men de er ikke reisesøkemotorer som søker på tvers av mange reiseselskapers nettsider. Bruk f.eks. Travelmarkets reisesøkemotor her.

10. Hold øye med prisutviklingen – opprett en prisagent

Flyprisene endrer seg hele tiden. Det er derfor en god idé å opprette en prisagent som hver dag sender deg en e-post med aktuelle priser.

11. Lavprisselskapene er billige – men husk gebyrene

Noen ganger er lavprisselskapenes priser ikke så lave som de ser ut til. Du må ofte betale ekstra for bl.a. bagasje og setevalg. Vha. Travelmarkets gebyrberegner kan du få lagt tilleggene inn i prisene. Gebyrberegneren kommer frem når du har foretatt et flysøk.

To smilende barn med armene i været står foran en gruppe voksne på vei opp trappen til et fly. 

12. Søk tur og retur separat – og spar penger

I noen tilfeller kan det lønne seg å kjøpe to enkeltbilletter i stedet for en tur-retur. Prøv deg frem med flere søk – det kan være penger å spare.

13. Kjøp av fly inklusive hotell – gir lavere flypriser

Du kan ofte spare penger på flyreisen ved å kjøpe fly og hotell i samme bestilling. Ved kjøp av denne type pakkereise er du samtidig dekket av Reisegarantifondet.

14. Husk bonuspoeng

Husk å melde hele familien inn i bonusprogrammet hvis dere reiser med rutefly. Mye kan kjøpes for bonuspoeng.

15. Reis billig på business class

Vil du ha ekstra komfort på en lang flyreise kan du noen ganger bli billig oppgradert til business class. Sjekk flyselskapets hjemmeside eller spør på flyplassen ved avreise.

16. Myter om billige flybilletter på internett

Der er mange forskjellige myter om priser på flyreiser. Det er f.eks. ikke sikkert at det blir billigere pr. person hvis dere er mange som skal reise. Les mer i min e-bok.

Bonustipset: Finn de billigste sesongene – sjekk Norsk Flyprisindeks ©

Siden 2009 har Travelmarket hver fjerde uke sjekket aktuelle priser på flyreiser til de 20 mest populære reisemålene verden over. All denne informasjonen har vi samlet i et interaktivt diagram hvor du kan se utviklingen i prisene gjennom året og årene. Innstill for eksempel diagrammet til å vise de siste 52 ukene, så ser du i hvilke måneder det var billigst å fly til valgte reisemål.
Prøv selv Norsk Flyprisindeks © ved å klikke her

Jeg ønsker deg lykke til i jakten på en billig flyreise. Hvis du har noen gode tips må du gjerne sende dem til meg på info@travelmarket.com eller sette dem på Travelmarkets Facebook-side.

Fotos:
Foto:
(c) istockphoto / andresrimaging
(c) istockphoto / spooh
(c) istockphoto / andresrimaging

 Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.