To personer står med ryggen til kameraet på et cruiseskip. De lager fredstegn og ser ut over havet.

Jentetur: Derfor skal du dra, og hvor du skal reise

Annika Myhre
Jeg elsker selvsagt å reise sammen med min mann og våre tre barn, men når jeg skal lade batteriene, er det ingenting som slår en jentetur. Når jeg reiser med mine faste jenter på tur, er dagene på fylt med koselige, dype samtaler om fremtiden, fortiden og alt i mellom – for meg er det selve lykken.

En kvinne med langt, blondt hår og blå jakke står ved sjøen og holder på håret som blåser i vinden.

Hvorfor dra på jentetur?

På samme måte som jeg elsker ulike reisemål og ulike reiseaktiviteter, så setter jeg også pris på å reise med ulike mennesker.

Uansett hvem man drar med, har det sin helt egen unike sjarm. Når jeg reiser med mine venninner, rekker vi å snakke om alt vi ikke får gjort når vi er hjemme. For når vi er hjemme, tar jobb og hverdag opp all vår tid.

Fordeler ved å dra på jentetur

Selv om jeg nyter å reise med mann og barn, er det likevel noe de slett ikke setter pris på på samme måte som jeg gjør.

Det er for eksempel å sitte og kose seg sammen i flere timer og å ha muligheten til å shoppe, som jeg gjør mye mer når jeg reiser sammen med venninner, enn når jeg reiser med familien.

Hvilke typer reiser passer til en jentetur?

To kvinner med solbriller smiler foran Stonehenge under en klar blå himmel.

Min umiddelbare tanke er at de fleste typer reiser passer fint til jenteturer. Du må bare være oppmerksom på at reisetypen selvsagt skal passe til dere alle sammen.

Den ultimate reise for meg og mine venninner er en aktiv helg der vi går på museum, spiser god mat og kanskje trener hvis muligheten er til stede.

Det har også hendt at vi har dratt på en ren spatur uten en eneste kulturopplevelse i det hele tatt. Det er deilig med litt avveksling.

Min fremtidsdrøm er å ta med meg venninnene mine på en ordentlig sports- og treningsferie, for eksempel en vandreferie eller en yogaferie. En shoppingferie er til gjengjeld ikke helt det rette for meg, men jeg vet at flere av mine venninner vil sette pris på en slik ferie.

Gode storbyer til jenteturer

En person bærer en stor gruppe fargerike ballonger midt i en by med en historisk bygning i bakgrunnen. Flere mennesker går rundt i området.

Det er nesten en umulig oppgave å velge ut de byene som er spesielt gode til jenteturer. Jeg har vært i mange byer med mine venninner, og jeg håper på å besøke mange flere storbyer med dem i fremtiden.

De beste storbyene jeg har besøkt med mine venninner, har én ting til felles: De ligger alle i Europa. Det er Reykjavik, Warszawa, Istanbul, Tallinn og Amsterdam. Du kan lese om mine jenteturer til Amsterdam og Reykjavik her:

Storbyferie i Amsterdam – få reisetips her

En helg i Reykjavik med naturen tett på

I fremtiden håper jeg at vi kan dra på den ultimate jenteturen til enten New York eller Dubai. Jeg har tidligere vært på familieferie i Dubai. Den ferien kan du lese om her.

Finn billige flybilletter til storbyferien med venninnene i Travelmarkets flysøkemaskin, eller sjekk Travelmarkets lavprisoversikt med flybilletter til mange storbyer i Europa.

De beste opplevelsene på mine jenteturer

Jeg samler på opplevelser, som andre samler på frimerker!

Når jeg tenker tilbake, er det noen få opplevelser på jenteturene som skiller seg ut:

Flere kopper kaffe med latte art står på et trebord sammen med en bolle sukker, en kake pyntet med jordbær og en vase med grønne blader og en rød blomst.– En porsjon av den fantastiske gode Pavlova-kaken som ble servert på et lite konditori i Tallinn. Den var så god at vi besøkte konditoriet tre dager på rad for å spise den deilige kaken og drikke en kopp rykende varm kakao til.

– Å tølte over det vakre islandske landskapet på en islandshest er en uforglemmelig opplevelse.

– Duften av eteriske oljer, yogamusikk og perlende vann. Mine medsøstre og jeg har vært på utallige spaturer, og det er en reiseform vi aldri blir lei av!

Fotos:
Alle billeder © Annika Myhre

Relaterte innlegg:



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.