Tarragona

8 dagsturer og utflukter fra Barcelona – De 8 beste + 4 alternativer

Birgitte Oxlund
En dagstur fra Barcelona ligger alt fra de majestetiske Montserrat-fjellene og deres spirituelle kloster, til de solfylte strendene ved Costa Brava, og vinregionen Penedès, som er kjent for sin utsøkte Cava. Se åtte av de beste utfluktene og dagsturene fra Barcelona, og velg ut et par utflukter som passer til din ferie i den katalanske hovedstaden.


Godt tips:
Barcelona har en fremragende infrastruktur. Derfor er utflukter med buss eller tog er et enkelt og behagelig alternativ til bil. Det er den beste måten å oppleve de mange severdighetene og samtidig kunne slappe av underveis, mens omgivelsene glir forbi. I tillegg er det mange steder i Barcelona hvor du kan bestille en guidet tur. Før avreise kan du også enkelt arrangere en utflukt på nettet.

Montserrat-klosteret − Fjellkløfter, spirituell ro og kunstskatter

Et stort klosterkompleks er bygget inn i fjellsiden av et fjellområde, omgitt av grønne trær og en svingete vei.Montserrat-klosteret (Monasterio de Montserrat) ble grunnlagt i 1025 og gjenoppbygget mellom det 19. og 20. århundre. Det ligger på i en dramatisk fjellformasjon og er selve symbolet på spirituell ro. På en dagstur dit kan du nyte vakre naturlandskap og få et innblikk i Spanias religiøse historie.

En av de første tingene du bør oppleve i Montserrat-klosteret, er det imponerende synet av det berømte svarte Madonna-ikonet, et hellig symbol for mange pilegrimer. Du bør imidlertid være oppmerksom på at tilgang til madonnaen krever forhåndsreservasjon.

Hvis du er heldig, kan du også få høre de himmelske tonene fra det verdensberømte guttekoret, som resonnerer lyder gjennom de gamle klosterveggene.
Klosterets beliggenhet gir deg muligheten til å ta en fottur langs naturskjønne stier hvor du kan nyte den fantastiske utsikten over Catalonias landskap.

Og ikke glem å besøke klosterets museum, som huser fascinerende kunstverk av Salvador Dalí og Pablo Picasso.

Hvem passer denne utflukten for? Eventyrlystne vandrere og deg som setter pris på kulturelle og spirituelle opplevelser i storslåtte omgivelser. Ikke egnet for rullestolbrukere.
Avstand og tidsbruk: 60 km, 1 time med bil (men vær oppmerksom på at det er begrenset parkering i nærheten av klosteret).
Alternativ transport: Tog fra Barcelona Plaça Espanya til Montserrat-Aeri, etterfulgt av kabelbane. Eller kanskje det enkleste og mest komfortable: Bestill en organisert tur.
Hva kan du vurdere å ta med? Vann, solkrem, behagelige vandreskotursko, kamera, respektfull bekledning for et besøk i klosteret, inngangsbillett til klosteret, hopp-over-køen tilgang til den svarte Madonna og museet, en varm genser for fjellklimaet og et ønske om ro og ettertanke.
Adresse: Monasterio de Montserrat, 08199 Montserrat

Her kan du kjøpe billetter til Montserrat-klosteret.

Sitges − Kystsjarm, kunstneriske vibber og et livlig natteliv

En strand med mennesker som bader i havet og bygninger i forskjellige farger langs kysten. Trenger du en mer avslappet atmosfære, som avbrekk sammenlignet medfra Barcelonas travelhet? Da er Sitges det perfekte valget. Denne idylliske kystbyen, bare en kort togreise fra Barcelona, tilbyr en sjarmerende blanding av vakre strender og et pulserende kunstmiljø.

Nyt den avslappede kystlivsstilen i Sitges. Her kan du vandre gjennom de maleriske gatene og la deg forføre av byens historiske sjarm. Utforsk for eksempel de små, unike kunstgalleriene som viser lokale og internasjonale kunstverk.

Byens kulinariske scene er også en stor attraksjon med et utvalg av restauranter som serverer alt fra tradisjonelle spanske retter til fersk fisk og skalldyr.

Om kvelden og natten vil får du oppleve byen fra en helt annen side. Sitges er nemlig kjent for sitt livlige natteliv. Et annet tidspunkt byen er spesielt livlig, er under den årlige filmfestivalen som tiltrekker seg filmelskere fra hele verden.

Hvem passer denne utflukten for? Strandentusiaster, kunstinteresserte, matelskere og de som er glade i fest
Avstand og tid: 42 km, 40 minutter med bil. Du kan eventuelt kombinere din dagsturen med et besøk til i Tarragona.
Alternativ transport: Tog fra Barcelona Sants stasjon.
Hva kan bør du vurdere å ta med? Solkrem, badetøy, solbriller, komfortable sko for til byvandring – og kanskje lysten til å kjøpe et unikt kunstverk. Det gjorde jeg 🙂

Her kan du kjøpe turer i og rundt Sitges

Girona − Historiske labyrinter, Game of Thrones-kulisser og arkitektoniske perler

Utsikt over en middelalderby med en stor kirke, grønne trær og en lang steinmur som strekker seg mot den.Ønsker du å utforske en middelalderby med en rik historie? Da er en utflukt til Girona − i hjertet av Catalonia − perfekt for deg. Denne maleriske byen byr blant annet på brosteinsbelagte gater og fargerike hus langs elven Onyar, som skaper en atmosfære fra en svunnen tid.

Gironas velbevarte jødiske kvarter og den imponerende katedralen hvisker historier fra fortiden til deg. Og i byens spennende museer kan du beundre alt fra kunst til historiske skatter.

Girona har også oppnådd internasjonal berømmelse som innspillingssted for flere scener i den populære TV-serien Game of Thrones. Dette legger et moderne preg til byens historiske sjarm.

Hvem passer denne utflukten for? Game of Thrones-fans, og deg som er interessert i historie og arkitektur, og som drømmer om å trå inn i en levende historiebok.
Avstand og tidsbruk: 100 km, 1 time og 30 minutter med bil
Alternativ transport: Tog fra Barcelona Sants stasjon.
Hva kan du vurdere å ta med? Vann, komfortable sko for byvandring, kamera og respektfull bekledning om du ønsker å besøke en kirke eller to.

Her kan du kjøpe turer i og rundt Girona

Figueres og Salvador Dalís museum − Surrealistisk kunst, eksentrisk arkitektur og kreativ inspirasjon

Er du fascinert av kunstens surrealistiske univers og kanskje en ekte fan beundrer av Salvador Dalí? Da er en dagstur til Figueres, den legendariske kunstnerens fødeby, virkelig verdt et besøk.

I hjertet av Figueres finner du det fortryllende Dalí-museet (Teatro-Museo Dalí), som er fylt med kunstnerens skulpturer og malerier.

Museet er designet av Dalí selv, og hvert rom og hjørne av museet åpenbarer avdekker en ny fasett av hans kunstneriske reise.

Denne utflukten gir en unik mulighet til å tre inn i Salvador Dalís tankevekkende og ofte utfordrende univers.

Hvem passer denne utflukten for? Kunstelskere og kreative sjeler.
Avstand og tidsbruk: 140 km, 1 time og 50 minutter med bil.
Alternativ transport: Tog fra Barcelona Sants stasjon.
Hva kan du vurdere å ta med? Vann, kamera, nysgjerrighet og gode sko for til å vandre rundt i museet og byen.
Adresse: Plaça Gala-Salvador Dalí, 5, 17600 Figueres.

Her kan du kjøpe turer til Figueres og Salvador Dalís museum

Tarragona − Romersk storhet, middelhavssjcharme og, historiske monumenter

Er du fascinert av antikkens underverker og elsker å utforske historiske skatter? Tarragona er en av Catalonias byjuveler med en perfekt blanding av historiske monumenter og en sjarmerende bykjerne – et stort pluss er også at byen ligger ved Costa Dorada.

Denne gamle romerske byen er rik på arkeologiske funn og monumenter. Og du får muligheten til å tre direkte inn i fortidens storhet.

Forestill deg å vandre gjennom det imponerende romerske amfiteateret, hvor gladiatorer en gang kjempet (inngangsbillett er nødvendig). Du kan også beundre de gamle bymurene, som forteller historier fra en svunnen tid. Byens arkeologiske museum gir en dypere forståelse av områdets rike historie.

Samtidig er Tarragona også en kystby med ekte middelhavssjcharme, som virkelig fikk meg til å slappe av og nyte den lokale kulturen og atmosfæren. Jeg elsker krydderurter og husker spesielt den største rosmarinbusken jeg noensinne har sett.

Hvem passer denne utflukten for? Historieentusiaster, kulturinteresserte og fotografer. Og deg som trenger å slappe av i en vakker og sjarmerende by.
Avstand og tidsbruk: 100 km, 1 times kjøring sørvest for Barcelona. Du kan eventuelt kombinere dagsturen din med et besøk i Sitges.
Alternativ transport: Tog fra Barcelona Sants stasjon.
Hva kan du vurdere å ta med? Vann, komfortable sko for byvandring og kamera, samt solhatt og/eller solkrem.

Her kan du kjøpe turer til Tarragona

Cava-vinruten i Penedès − Boblende viner, grønne vinmarker og fine matopplevelser

Er du en vinelsker – kanskje med en spesiell forkjærlighet for musserende viner? Det er jeg, og neste gang jeg er i Barcelona, drømmer jeg om å ta en dagstur til Penedès vinregion, som er berømt for sin fremragende Cava.

Denne regionen ligger i hjertet av Catalonia og er et sant paradis for enhver vinentusiast. Her kan du besøke lokale vingårder, hvor du får muligheten til å smake et bredt utvalg av Cavas, hver med sin unike smaksprofil og aroma.

Lær om den detaljerte og nøye grundige prosessen bak produksjonen av den populære musserende vinen. Og mens du er der, husk å ta deg tid til å nyte den fantastiske utsikten over de bølgende vinmarkene som strekker seg så langt øyet kan se.

I Penedès-regionen kan du også nyte en fantastiske kulinariske opplevelser. De lokale spesialitetene og ferske råvarene komplementerer de boblende vinene perfekt. Her er noen av spesialitetene som jeg har blitt anbefalt av venner:

· Pà amb tomàquet (brød med tomat, regionens svar på bruschetta)
· Xató (en tradisjonell katalansk salat med blant annet tunfisk og oliven)
· Calçots og romesco-saus (en type vårløk som grilles og serveres med en tykk saus laget av nøtter, røde paprikaer og olivenolje)
· Fideuà (en skalldyrsrett à la paella, men med nudler i stedet nfor ris)
· Crema Catalana (en dessert à la crème brûlée, men med en tydelig sitrus- og kanelaroma)

Hvem passer denne utflukten for? Livsnytere som elsker vin og god mat.
Avstand og tidsbruk: 50 km, 45 minutter med bil.
Transport: Hvis du vil kjøre rundt til flere vingårder, kan en bil være å anbefale. Eller du kan ta toget fra Barcelona Sants stasjon, etterfulgt av lokal transport. Alternativt kan du velge en organisert dagstur, for eksempel med Get Your Guide, hvor alt er arrangert.
Hva kan du vurdere å ta med? En reservasjon for en omvisning på en vingård, for eksempel Codorníu Winery, en vininteresse for vin, tursko og solbriller. Og husk for all del ikke å ikke spise for mye før du drar.

Her kan du kjøpe billetter til turer i Penedès

Costa Brava − sSolrike sStrender, sSkjulte vViker og kKystsjarm

En gammel borg ligger på en ås omgitt av trær ved kysten, med sjøen og båter ved stranden i forgrunnen.Trenger du en pause fra Barcelonas storbyliv, og drømmer du om å slappe av på en gyllden sandstrand? Da kan jeg anbefale at du tar en dagstur til Costa Brava og dens strender. Jeg har besøkt den vakre kysten flere ganger, både da jeg var ung og festglad og senere i voksenlivet.

Jeg forstår godt at denne delen av den spanske kystlinjen er kjent for sine gyldne sandstrender og krystallklare vann. Costa Bravas kyst er fylt med barnevennlige strender og små, skjulte viker, perfekt for en avslappende dagstur.

Noen av de mest populære strendene inkluderer:
· Platja d’Aro, en livlig strand med mange fasiliteter, butikker, kafeer og restauranter (110 km fra Barcelona og 40 km fra Sitges)
· Calella de Palafrugell (126 km fra Barcelona), som tilbyr en mer avslappet og sjarmerende atmosfære. Her kan du slappe av i solen, ta en forfriskende dukkert i havet eller bygge sandslott med familien.

Hvis du ønsker litt mer aktivitet, kan du dra på en båttur eller prøve vannsport som snorkling eller paddleboarding, som mange av strendene også tilbyr.

Costa Brava tilbyr har også kystbyer, som kan virke litt turistpregede, spesielt i de gamle danske koloniene Calella og Lloret de Mar. Hvis du ser bort fra det, kan du bare finne deg til rette på de koselige strandbarene og deilige restaurantene. Her kan du blant annet smake på fersknyfangetde fisk og skalldyr mens du nyter utsikten over Middelhavet.

På en utflukt til Costa Brava og dens strender vil du garantert nyte en herlig dag med avslappning, moro og familiehygge. Hvis du virkelig trenger å slappe av, vil jeg anbefale deg å ta toget og nyte utsikten langs kysten.

Hvem passer denne utflukten for? Soltilbedere, vannentusiaster, barnefamilier og deg som trenger å slappe helt av i vakre omgivelser.
Avstand og tidsbruk: Varierer, men generelt 40 minutter til 3,5 timer med bil.
Alternativ transport: Avhengig av hvilken strand du ønsker å besøke, eller hvis du ønsker å besøke flere strender, kan det være lurt å leie en bil. Ellers kan du ta tog eller buss fra Barcelona til forskjellige destinasjoner langs Costa Brava.
Hva bør du vurdere å ta med? Vann, solkrem, badetøy, strandhåndkle og solhatt.

Her kan du kjøpe billetter til turer i og rundt Costa Brava

Andorra − Naturprakt, shoppingparadis, historiske skatter og velvære

By omgitt av frodige, grønne fjell og dype daler med tette bygninger spredt rundt terrenget.Denne dagsturen er perfekt for familier med vidt forskjellige interesser. Som tenåring tilbake på starten begynnelsen av 1980-tallet besøkte jeg sammen med min familie det lille fyrstedømmet Andorra. Skjult mellom Frankrike og Spania, er fyrstedømmet mest kjent for at du kan kjøpe alt fra luksusmerker til lokale spesialiteter helt skattefritt.

Jeg husker at jeg syntes det var utrolig spennende med muligheten til å bare shoppe i vei. Det var et av mine første kjøp med mine egne penger, og jeg valgte med stor omhu og ærefrykt tre kassettbånd kassetter og en soltopp. Men jeg husker også at det var spennende å vandre rundt i de gamle gatene i Andorra la Vella, som er Europas høyest beliggende hovedstad. Vi spiste på en koselig restaurant på en liten plass, og fra byen kunne vi se ut over noen vakre naturlandskap. Og jeg har hørt fra noen venner at et besøk i byen fremdeles er en fin opplevelse.

Avhengig av hvor hvilke din interesser liggerdu har, kan du for eksempel starte eventyret ditt med en fottur gjennom Andorras vakre natur. Her finner du godt merkede stier som fører deg gjennom frodige daler og til fjelltopper med fantastisk utsikt. Hvis du er utrent, velger du bare det flate terrenget.

Og etter en aktiv formiddag, kan du utforske Andorras shoppingunivers.

Historieinteresserte vil også finne Andorra fascinerende. Landet er huser hjemsted for en rekke godt velbevarte romanske kirker og historiske monumenter som forteller om dets rike fortid. Must-sees er Dalis ur Casa de la Vall og kirken Eglise Sant Esteve med et sitt imponerende glasstårn.

Avslutt dagen med å slappe av i et av de mange termiske badene som Andorra er kjent for, og nyt det varme kildevannets helbredende egenskaper. Eller du kan velge å besøke det gigantiske spa-komplekset Centre Termoludic Caldea.

Hvem passer denne utflukten for? Deg som elsker historie, vakre naturopplevelser, å shoppe i vei og/eller en herlig velvære-forkjælelse.
Avstand og tidsbruk: Ca. 200 km, omtrent 2 timer og 30 minutter med bil fra Barcelona.
Valg av transport: Bil er den mest praktiske måten å reise på for fleksibilitet og komfort. Det finnes er også direkte bussforbindelser fra Barcelona til Andorra. Det tar ca. 3 timer og 15 minutter, m. Men det koster ca. 250 kroner hver vei. Du kan selvfølgelig også velge å dra på en organisert dagstur.
Hva bør du vurdere å ta med? VandretøyTurklær, komfortable vandreskotursko, badetøy for til de termiske badene og ikke minst plass i bagen for til shoppingfunnene dine.

Her kan du kjøpe billetter til turer i og rundt Andorra

Andre spennende heldagsturer og utflukter fra Barcelona

Til Trenger du deg som trenger mer inspirasjon? Her får du fire ekstra dagsturer fra Barcelona.

Vic − Tradisjon og livlig marked

Besøk byen Vic på en markedsdag for en autentisk katalansk opplevelse. Byens historiske sentrum og de livlige ukentlige markedene (tirsdag og lørdag) med lokale delikatesser og håndverk tiltrekker seg mange både lokalbefolkningen og turister.

Hvor ligger Vic?: 69 km nord for Barcelona – midtveis midt imellom havet og Pyreneene

Her kan du kjøpe billetter til turer i og rundt Vic.

Banyoles – Catalonias største innsjø og avslappende vandreturerfotturer

Dra til byen Banyoles for å nyte den nærliggende idylliske innsjøen og de vakre naturstiene. Perfekt for en avslappende dag ute med mulighet for til å ro eller gå langs innsjøens bredder.

Hvor ligger Banyoles: 120 km nordøst for Barcelona. Tar ca. 1 time og 30 minutter med buss.

Besalú − Middelalderby og historiske broer

Opplev den vakkert godt bevarte middelalderbyen Besalú, som ligger ved bredden av elven Fluviá. Byen er kjent for sin imponerende romerske bro og sitt godt velbevarte jødiske badehus (mikveh). På denne utflukten tar får du en fin reise tilbake i tiden med fascinerende arkitektur og sjarmerende arkadegater.
Hvor ligger Besalú?: 131 km nordøst for Barcelona. Tar litt over 1 time og 40 minutter med buss.

Her kan du kjøpe billetter til turer i og rundt Besalú.

Cadaqués – Bohemby med kritthvite hus og Dalís sommerhus

Besøk den pittoreske kystbyen Cadaqués, hvor kritthvite hus møter det asurblå havet. Byen tiltrakk kunstnere som Salvador Dalí, hvis tidligere hjem nå er et museum.
En kvinne sitter på en mur og ser på båter i en rolig havn med en by i bakgrunnen.

Hvor ligger Cadaqués?: ca. 170 km nordøst for Barcelona. Best med leiebil, som tar ca. 2 timer og 10 minutter via AP-7.

Her kan du købe billetter til ture i og omkring Cadaqués
Disse 12 dagsturene og utfluktene fra Barcelona tilbyr alt fra historiske attraksjoner til naturskjønne utsikter og vakre strender. Uansett hvilke ferieønsker du har, og om du vil oppleve alle severdighetene på egen hånd eller som del av i en gruppe, vil éen eller flere av dem isse utfluktene forhåpentligvis gjøre reisen din mer minneverdig.

Skriv gjerne i kommentarfeltet hvis du har ekstra tips til dagsturene, eller hvis du selv kan anbefale en dagstur fra Barcelona.

Riktig god ferie!

Fotos:
Tarragona © © Gerold Grotelueschen / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Et stort klosterkompleks er bygget inn i fjellsiden av et fjellområde, omgitt av grønne trær og en svingete vei. © © Kharichkina / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
En strand med mennesker som bader i havet og bygninger i forskjellige farger langs kysten. © © Rui Xu / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Utsikt over en middelalderby med en stor kirke, grønne trær og en lang steinmur som strekker seg mot den. © © bloodua / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
En gammel borg ligger på en ås omgitt av trær ved kysten, med sjøen og båter ved stranden i forgrunnen. © © KavalenkavaVolha / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
By omgitt av frodige, grønne fjell og dype daler med tette bygninger spredt rundt terrenget. © © Fotograf: Armando Oliveira / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
En kvinne sitter på en mur og ser på båter i en rolig havn med en by i bakgrunnen. © © Fotograf: MonikM / iStock / Getty Images Plus via Getty ImagesLegg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.