De amerikanske Jomfruøyer

De amerikanske Jomfruøyer – sånn kommer du deg dit

Jessica Heinonen

De amerikanske Jomfruøyer, eller the Virgin Islands of the United States som de offisielt heter, er et ganske ukjent reisemål for oss nordmenn. Nå er det imidlertid gode muligheter for å endre på dette – du kan nemlig fly direkte til den største øyen St. Croix fra København.

De amerikanske Jomfruøyer er en gammel dansk koloni og kan derfor være et interessant reisemål sett fra en historisk og skandinavisk synsvinkel. I Danmark kaller de faktisk fremdeles øygruppen Dansk Vestindien.


Les også: Cruise i Karibia – hvor, når, hvordan m.m.

JomfruøyeneØygruppen var en del av Danmark i cirka 100 år og ble ikke solgt til USA før første verdenskrig. Derfor finnes det mange skandinaviske referanser på øyene, ikke minst på St. Croix der de to største byene har danskklingende navn som Frederiksted og Christiansted.

De amerikanske Jomfruøyer består av flere titalls øyer i øygruppen Jomfruøyene. De tre bebodde hovedøyene heter St. Croix, St. Thomas og St. John. De ligger øst for Puerto Rico i det glitrende karibiske hav og kan skilte med stor variasjon i både landskap, natur og kultur. Her er det altså noe for alle typer turister – uansett hva man helst vil ha ut av en solferie.

St. Croix er den største av De amerikanske Jomfruøyer. Her kan du blant annet besøke romdestillerier for å se hvordan rom blir laget, dra på museum og lære mer om øyens fascinerende historie, oppleve hvordan sukkerroer tidligere var hard valuta, og ikke minst slappe av med et glass rompunsj i skyggen eller solstolen.

Under finner du priser på flybilletter til St. Croix som brukerne våre har funnet de siste 48 timene.

Flyreiser fra Norge til St. Croix

Oslo - St. CroixFra 26 088,-Velg
 

Flyreiser fra Danmark til St. Croix

 

(Ingen forslag eller feil avreiseflyplass? Søk etter flybilletter til De amerikanske Jomfruøyer her.)

De amerikanske JomfruøyerØyen St. Thomas byr også på en god dose historie som man blant annet kan oppleve på Blackbeard Castle i nærheten av hovedstaden Charlotte Amalie. I tillegg har øyen over 40 hvite strender, den ene vakrere enn den andre. Utfordringen er å besøke så mange som mulig for å finne din egen favoritt.

To tredjedeler av øyen St. John ligger i Virgin Islands National Park, og det innebærer at naturen spiller en viktig rolle her. På St. Thomas er det færre hoteller, ingen lufthavn og ingen store cruisehavner. Økoturismen blomstrer og snorkling og gåturer er de største aktivitetene. Dra hit dersom du har lyst til å oppleve en uoppdaget og ikke-turistifisert del av Karibia.

Besøk én, to eller alle tre av disse store Jomfruøyene. Uansett hva du velger kommer du til å oppleve en del av verden som du aldri kommer til å glemme – med ekte karibisk stemning-garanti.

Fotos:
Toppbilde © istockphoto / Christian Wheatley
St. Cruz på St. John © istockphoto / Sean Pavone
Strand på St. Thomas © istockphoto / guvendemirLegg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Privacypolicy
Read our privacypolicy