Las Teresitas

De beste strendene på Tenerife | Her er 9 solfylte forslag til deg

Kenneth Karl Nielsen
Når kulden biter i Norge, er Tenerife et av de reisemålene som er mest populære blant nordmenn. Men hvilke er de beste strendene på Tenerife? Les videre og få 9 gode forslag.

Las Teresitas – Den vakre stranden i nord

Las Teresitas
Playa de Las Teresitas er ikke en typisk Tenerife-strand. Stranden ligger på det nordlige Tenerife, nær hovedstaden Santa Cruz, og skiller seg ut med sin fine, gylne sand, som faktisk er importert fra Sahara.

Den menneskeskapte stranden er omgitt av et malerisk fjellandskap, som gir idylliske omgivelser for etterlengtet avslapping. Stranden strekker seg over én kilometer og er beskyttet av en bølgebryter, noe som sikrer rolig vann, ideelt for svømming.

Palmealléen bak stranden gir en tropisk følelse, og utgjør sammen med myk sand skyggefulle områder for de som ønsker en pause fra solen. Med sitt klare vann og gode fasiliteter er Playa de Las Teresitas et godt valg for familier og de som søker en rolig dag ved havet på en av Tenerifes vakre strender.

Målgruppe: Familier.
Fun fact: Sandet er importert fra Sahara.
Avstand fra nærmeste by: Omtrent 7 km fra Santa Cruz.
Type sand: Gyllen, fin sand.

Fañabé – Perfekt for vannsport

Playa Fañabé ligger på Tenerifes sørkyst og er en herlig feriestrand. Stranden er tildelt det Blå Flagg og tilbyr fin, gyllen sand og krystallklart vann, som inviterer til dager med soling og avslapping.

Playa Fañabé er omgitt av en livlig promenade hvor du finner mange restauranter, kafeer og butikker. Dette gjør det til det perfekte stedet for en dag på stranden, etterfulgt av middag ute om kvelden.

Stranden er spesielt familievennlig med sitt rolige vann og tilbud om ulike vannsportsaktiviteter, som paraseiling og jetski. Med sine mange strandbarer er Playa Fañabé også det ideelle stedet å nyte en kjølig drink og se solen gå ned i horisonten.

Målgruppe: Familier – de som elsker strender og vannsport.
Fun fact: Playa Fañabé er en av de få strendene på Tenerife som har fått tildelt det Blå Flagg.
Avstand til nærmeste by: Ligger i hjertet av feriebyen Costa Adeje.
Sandtype: Fin, gyllen sand.

La Tejita – Ved foten av Det røde fjellet

La Tejita
Playa de la Tejita ligger ved foten av det majestetiske Montaña Roja (Det Røde Fjellet) på Tenerifes sørøstkyst. Det er en perle for naturelskere og de som søker en mer uforstyrret strandopplevelse.

Denne lange, brede stranden har fin, mørk sand og ville bølger, og er derfor et ideelt sted for surfere og kite- og windsurfere. Dens vakre, naturlige omgivelser og uforstyrrede atmosfære gjør den til et herlig sted for lange turer og avslapping, borte fra de mer overfylte strendene.

De begrensede fasilitetene her bidrar det til strandens sjarm. Et passende sted for deg som ønsker å nyte naturens ro.

Målgruppe: Naturelskere og surfere.
Fun fact: Playa de la Tejita grenser til det naturskjønne naturreservatet Montaña Roja, noe som gir en enestående naturopplevelse.
Avstand til nærmeste by: Ligger mellom El Médano og Los Abrigos, cirka 20 minutters kjøretur fra begge byene.
Sandtype: Mørk lavasand.

Las Vistas – Super for barnefamilier

Playa de las Vistas ligger i hjertet av det sørlige Tenerife mellom Los Cristianos og Playa de las Américas. Den er en av øyas mest populære og livlige strender, og her flagrer også det Blå Flagg.

Den herlige stranden har gyllen sand som strekker seg over godt to kilometer. Den er kjent for sitt krystallklare, rolige vann som gjør den egnet for familier og alle som elsker å bade og svømme.

Et av høydepunktene på Playa de las Vistas er den lange strandpromenaden. Den har mange shoppingmuligheter, samt restauranter og barer som gjør stranden til det perfekte stedet for både dag- og kveldsunderholdning.

Målgruppe: Familier, deg som elsker sol, strand og vann.
Fun fact: Playa de las Vistas er kunstig anlagt – også med sand fra Sahara.
Avstand fra nærmeste by: Ligger mellom Los Cristianos og Playa de las Américas, noe som gjør den lett tilgjengelig fra begge byene.
Sandtype: Fin, gyllen sand.

El Bollullo – For deg som vil ha fred og ro

El bollullo
Playa El Bollullo er en skjult perle på Tenerifes nordkyst. Det er en av øyas mest naturskjønne strender, kjent for sin dramatiske svarte sand og kraftige bølger.

Stranden er omgitt av bratte klipper og frodig vegetasjon. Det er et spesielt sted for deg som søker en mer uforstyrret og autentisk strandopplevelse. El Bollullo-stranden ligger avsides til, og gir en følelse av fred og ro, noe som gjør den til et herlig tilfluktssted for naturelskere og romantikere.

Tilgangen til stranden er en del av sjarmen. En billedskjønn fottur gjennom bananplantasjer og klippene langs kysten fører deg til dette vakre gjemmestedet – en av Tenerifes isolerte strender og skjulte perler.

Målgruppe: Naturelskere, romantikere, eventyrlystne sjeler.

Fun fact: Stranden med sin svarte sand har opphav i den vulkanske aktiviteten på Tenerife.
Tilgjengelighet: Tilgjengelig via en naturskjønn vandringsrute, som er krevende og bratt.
Avstand fra nærmeste by: Cirka 3 km fra Puerto de la Cruz.
Sandtype: Fin, svart vulkansk sand.

El Duque – Hertugens strand

Playa del Duque ligger i det eksklusive området Costa Adeje på Tenerifes sørkyst, og er selve symbolet på luksus og ro. Stranden er adskilt fra Costa Adejes andre strender av en stor klippe, noe som bidrar til strandens eksklusive atmosfære.

Stranden er omgitt av elegante hoteller og stilfulle strandbarer, og Playa del Duque er det perfekte stedet for turister som søker en sofistikert stranddag med førsteklasses service.

Målgruppe: Gjester som søker luksus, par, familier.
Fun fact: Playa del Duque er oppkalt etter et luksushotell i området, som igjen er navngitt etter en hertug.
Avstand fra nærmeste by: Ligger i feriebyen Costa Adeje.
Sandtype: Fin, gyllen sand.

Playa Jardin – Tenerifes hagestrand

Playa Jardin
Playa Jardín er perlen blant Tenerifes mange svarte sandstrender. Den helt spesielle stranden er omgitt av vakre hager, palmer, stier og et rolig, lite fossefall.

Den svarte vulkanske sanden står i vakker kontrast til de frodige grønne hagene og det azurblå havet, noe som gjør Playa Jardín til et herlig sted for både avslapping og fotografering. En ekstra bonus er utsikten til vulkanen Teide, som med sine 3.718 meter er Tenerifes høyeste punkt.

Solen, havet, de vakre hagene og utsikten til Teide gjør at Playa Jardín ikke bare er en av Tenerifes fantastiske strender. Den er også en unik opplevelse som kombinerer naturlig skjønnhet, kunst og kultur.

Målgruppe: Familier og hageentusiaster.
Fun fact: Strandens utforming og landskap er skapt av César Manrique, en berømt kunstner og arkitekt.
Avstand fra nærmeste by: Ligger i Puerto de la Cruz, noe som gjør den lett tilgjengelig fra byens sentrum.
Sandtype: Fin, svart vulkansk sand.

Min kollega Klaus har besøkt Tenerife flere ganger, og han gir disse to gode rådene om Tenerifes svarte strender:

«Den svarte sanden kan bli ekstremt varmt i solen, mye mer enn vanlig sand. Pass på å ha på deg sko når du går på sanden for å unngå forbrenninger på føttene».

«Ta gjerne med rikelig med vann til stranden, det er veldig viktig i varmen».

Playa de los Cristianos – Populær familievennlig strand

Playa de los Cristianos ligger i hjertet av den livlige byen Los Cristianos på Tenerifes sørkyst. Det er en familievennlig strand som kombinerer avslapping ved havet med byens fasiliteter og tilbud.

Den godt besøkte stranden er kjent for sitt rolige, grunne vann og gylne sand, noe som gjør den ideell for familier med barn. På strandpromenaden bak stranden finnes et bredt utvalg av restauranter, kafeer og butikker, slik at man ikke mangler noen ting.

Playa de los Cristianos er en spesielt populær strand blant eldre og familier, blant annet på grunn av tilgjengeligheten og de mange fasilitetene, som dusjer, garderober samt utleie av solsenger og parasoller.

Målgruppe: Familier, eldre, deg som søker det behagelige.
Fun fact: Los Cristianos var opprinnelig en liten fiskerlandsby, og overgangen til et populært turistmål er en fascinerende del av områdets historie.
Avstand fra nærmeste by: Ligger i byen Los Cristianos.
Type sand: Gyllen, fin sand.

Playa de las Américas – For deg som elsker fest

Playa de las Americas
Playa de las Américas er kjent som hjertet av Tenerifes festscene. Det er et pulserende og energisk sted som tiltrekker seg soltilbedere og festglade gjester fra hele verden.

Den berømte stranden ligger i et område fylt med hoteller, klubber, barer og restauranter som tilbyr utallige underholdningsmuligheter både dag og natt. Med sin fine, gylne sand og sitt klare, blå vann er Playa de las Américas det ideelle stedet for deg som ønsker å kombinere avslapping på stranden med livlig natteliv.

På tross av det pulserende nattelivet, er stranden et fredelig sted hvor familier, par og venner kan nyte solen og havet om dagen.

Målgruppe: Festglade besøkende – men også mange andre.
Fun fact: Playa de las Américas ble anlagt på 1960-tallet som et turistsenter, og er det fremdeles.
Avstand fra nærmeste by: Ligger i hjertet av turistområdet Playa de las Américas.
Type sand: Fin, gyllen sand.

Fotos:
Las Teresitas © Perszing1982 / iStock/Getty Images Plus via Getty Images
Las Teresitas © MikeMareen / iStock/Getty Images Plus via Getty Images
La Tejita © Freeartist / iStock/Getty Images Plus via Getty Images
El bollullo © LUNAMARINA / iStock/Getty Images Plus via Getty Images
Playa Jardin © neirfy / iStock/Getty Images Plus via Getty Images
Playa de las Americas © Lumir Pecold / iStock/Getty Images Plus via Getty Images



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.