Badebyer i Tyrkia

13 herlige badebyer i Tyrkia – hvilken skal du velge?

Solsikre Tyrkia er et ferieland som passer for alle budsjetter. Der finner du alt fra rimelige familiehoteller til femstjerners luksus, og i nesten alle kategorier kan du velge All Inclusive. Tyrkia har mange flotte byer og vi vil gjerne hjelpe deg med å finne den byen som passer til dine behov. Derfor kan du her lese en beskrivelse av 13 herlige badebyer i Tyrkia, og se hvilke typer feriegjester de hovedsakelig passer for. Dessuten finner du her de beste prisene for solferier i Tyrkia med avreise innenfor de kommende seks månedene.

Alanya, på den tyrkiske rivieraAntalya, storby- og badeferie i ettBeldibi, liten og hyggelig badebyBelek, for livsnytere og golfspillereBitez, med avslapping og sjarmBodrum, lekeplass for rike tyrkereDalaman, uberørt av masseturismenGümbet, rolig om dagen og livlig om kveldenIncekum, rolig og avslappendeKemer, en sjarmerende, liten badeby i majestetiske omgivelserKusadasi, for familier med forskjellige interesserMarmaris, Tyrkiea på sitt vakresteSide, koselig havneby på en fin, liten halvøy

(Du kan lese hele artikkelen, eller du kan hoppe direkte til en av de badebyene som appellerer mest til deg.)

AlanyaAlanya – på den tyrkiske riviera

Alanya er en av Tyrkias flotteste turistbyer med et vell av kulturminner. To kilometerlange strender omkranser byen, og på en klippe mellom strendene ligger det en festning fra middelalderen. Byen har store handlegater, koselige lokale markeder, gode restauranter og fortauskaféer, samt spennende severdigheter og flere barnevennlige aktiviteter som for eksempel badeland, dyrehager og forlystelsesparker.

Samtidig er Alanya berømt for sitt livlige natteliv. Byen har massevis av barer, nattklubber og diskoteker for enhver smak og for alle aldersgrupper.

Strender: Strendene i Alanya er lange og brede med grovkornet sand. De er helt greie, men ikke Middelhavets beste. Deler av den østlige stranden er litt langgrunne med stein i strandkanten. På den andre stranden, Kleopatrastranden, blir det fort dypt vann noen steder.

Beliggenhet: På den sørlige delen av Tyrkias kyst.

Passer best for: Deg som ønsker gode shopping- og forlystelsesmuligheter.

Her finner du billige charterreiser til Alanya med avreise innenfor de kommende seks månedene.

AlanyaLAVINIA APART HOTELTyrkia (7 netter)Toroms leiligheter
1 698,-Søk

AlanyaKleopatra Ada Apart HotelTyrkia (7 netter)To-roms leiligheter
1 798,-Søk

Søk selv etter billige charterreiser til Alanya i Travelmarkets charter-søkemotor

Gå til toppen av siden
 

Solferie i AntalyaAntalya – storby- og badeferie i ett

Med 1 million innbyggere er Antalya den tyrkiske rivieras pulserende hovedstad. Det er en herlig, historisk by hvor gamlebyen er over 2000 år gammel. I Antalya får du en perfekt kombinasjon av sol og badeliv og kultur og byliv. Det er et eldorado for shoppinglystne, og det fins barer, restauranter og diskoteker i hopetall.

Byen har også fem kinoer, som viser de nyeste filmene på originalspråket, og mange barnevennlige aktiviteter som tivoli og badeland.

Strender: Antalya har to strender og sjøvannet er rent og klart. Den ene stranden, Lara, har grovkornet sand og ligger i Örnekköy-området. Den andre er en rullesteinstrand som heter Konyaalti og strekker seg ca. 10 km fra sentrum av byen til foten av Taurusfjellene som ligger helt ut til kysten. I sentrum ligger hotellene ut til klippene, hvor man bader fra terrasser og badebroer.

Beliggenhet: Mellom Kemer og Belek på den sørlige delen av Tyrkias kyst.

Passer best for: Deg som ønsker gode shopping- og forlystelsesmuligheter.

Her finner du billige charterreiser og flybilletter til Antalya med avreise innenfor de kommende seks månedene.

AntalyaLAVINIA APART HOTELTyrkia (7 netter)Toroms leiligheter
1 698,-Søk

AntalyaKleopatra Ada Apart HotelTyrkia (7 netter)To-roms leiligheter
1 798,-Søk

Søk selv etter billige charterreiser til Antalya i Travelmarkets charter-søkemotor

Gå til toppen av siden
 

BeldibiBeldibi – liten og hyggelig badeby

En halv times kjøring fra Antalya finner du den frodige badebyen Beldibi, som er omringet av sitronlunder, blått hav og fjell. Stranden ligger sentralt til, og vannet er klart og innbyr til snorkling. Her finner du et utvalg av små butikker og et ukentlig marked, der du blant annet kan kjøpe klær, sko og grønnsaker.

Av turistattraksjoner kan vi nevne Beldibi-grotten, som ligger litt utenfor byen og blant annet inneholder helleristninger fra en svunnen tid. Hvis du har lyst til å dra til Kemer eller Antalya en dag er det bare å hoppe på en av dolmus-bussene, som kjører frem og tilbake store deler av dagen.

Strender: Stranden ligger midt i sentrum, har klart vann og består av småstein og grus.

Beliggenhet: Ved foten av Taurusfjellene – mellom Antalya og Kemer.

Passer best for: Deg som foretrekker å feriere i mindre byer, men som også vil ha mulighet til å ta en dagsutflukt til en større by.

Her finner du billige charterreiser til Beldibi med avreise innenfor de kommende seks månedene.

Søk selv etter billige charterreiser til Beldibi i Travelmarkets charter-søkemotor

Gå til toppen av siden
 

Belek i TyrkiaBelek – for livsnytere og golfspillere

Lille, naturskjønne Belek er drømmedestinasjonen for deg som ønsker fred, harmoni og høy kvalitet når du ferierer. Området domineres av imponerende luksushoteller med utsøkt All Inclusive og høy standard når det gjelder service, fasiliteter og underholdning. Samtidig er Belek en av de mest populære golfdestinasjonene i Europa. Dette er et ekte golfparadis med ikke mindre enn 14 førsteklasses golfbaner.

I Belek og i byen Kadriye i nærheten fins det en del butikker, restauranter og kaféer. Skulle du få lyst på mer byliv og shopping ligger Antalya bare en times kjøring unna.

Strender: Alle hotellene har egne lange, fine strender med grovkornet sand. Her mangler det hverken solsenger, parasoller eller tilbud om vannsport.

Beliggenhet: Mellom Antalya og Side på den sørlige delen av Tyrkias kyst.

Passer best for: Deg som kun ønsker det beste – og kanskje spiller golf. Hotellene har store områder og tilbyr mange aktiviteter, og passer derfor fint for barnefamilier.

Her finner du billige charterreiser til Belek med avreise innenfor de kommende seks månedene.

BelekLimak Arcadia ResortTyrkia (7 netter)All inclusiveEconomy dobbeltrom
3 539,-Søk

BelekLimak Altantis Deluxe ResortTyrkia (7 netter)All inclusiveEconomy dobbeltrom
3 596,-Søk

Søk selv etter billige charterreiser til Belek i Travelmarkets charter-søkemotor

Gå til toppen av siden
 

BitezBitez – med avslapping og sjarm

Bitez er en sjarmerende liten badeby som byr på et rolig tempo, lun vind, vakre strender og små hyggelige gater. I denne idylliske byen står avslapping i høysetet og alt ligger til rette for en bedagelig og behagelig ferie. Byens strandpromenade innbyr til hyggelige kveldsturer, og feriestemingen er til å ta og føle på.

I Bitez finner du utvalgte butikker, hoteller, restauranter, barer og parker, og ellers er det lett å komme seg til Bodrum by med en av dolmus-bussene. Ikke langt unna ligger kjøpesenteret Oasis, til glede for alle shoppinginteresserte.

Strender: Lang fin sandstrand og klart vann.

Beliggenhet: På Bodrum-halvøyen, ca. 8 km fra Bodrum by.

Passer best for: Deg som ønsker en rolig ferie uten støy.

Her finner du billige charterreiser til Bitez med avreise innenfor de kommende seks månedene.

BitezDoria Hotel BodrumTyrkia (7 netter)Comfort dobbeltrom
8 985,-Søk

Søk selv etter billige charterreiser til Bitez i Travelmarkets charter-søkemotor

Gå til toppen av siden
 

BodrumBodrum – lekeplass for rike tyrkere

Bodrum er en av Tyrkias mest sjarmerende og allsidige kystbyer og er kjent for å være de rike tyrkernes lekeplass. Det er en mer eksklusiv stemning i denne byen enn i byer som Marmaris og Alanya, og prisene er høyere enn på de andre reisemålene. Selve Bodrum er en liten, malerisk landsby, perfekt for romantiske middager på høyt nivå og kveldsturer i det hyggelige havnekvarteret.

Her finner du handlegater med mange butikker, en berømt basar, travle markeder og boder hvor du kan kjøpe alt mellom himmel og jord. Bodrum kan også by på et natteliv med nattklubber, og en rekke kulturhistoriske severdigheter fra landets tusenårige historie.

Strender: Her er det lange og langgrunne strender med fin sand. Mange av hotellene har deres egen private strand hvor man kan få servert mat og drikkevarer fra de private restaurantene. På de offentlige strendene fins det også solsenger og parasoller. Ingen musikkstøy.

Beliggenhet: Ved foten av fjellene, på en halvøy ut mot Middelhavet.

Passer best for: Par uten barn og familier med opptil to år gamle barn.

Her finner du billige charterreiser til Bodrum med avreise innenfor de kommende seks månedene.

BodrumIstankoy Bodrum HotelTyrkia (7 netter)Dobbeltrom
4 490,-Søk

BodrumMoonshine Hotel & SuitesTyrkia (7 netter)Economy suite
5 011,-Søk

Søk selv etter billige charterreiser til Bodrum i Travelmarkets charter-søkemotor

Gå til toppen av siden
 

Ferie i DalamanDalaman – uberørt av masseturismen

Pittoreske Dalaman ligger ved ”den turkise kyst” omgitt av bomullsmarker, duftende appelsinlunder og fascinerende, forhistoriske steder. Selv om Dalaman hovedsakelig er kjent for sin internasjonale lufthavn som betjener noen av Tyrkias mest populære feriesteder, er byen fremdeles uberørt av masseturismen. Både naturen og strendene gir en autentisk middelhavsfølelse, og i sentrum ligger det fine restauranter, barer og kaféer.

I Dalaman kan du også ha en aktiv ferie. Stedets ni 18-hullsbaner gjør det svært populært blant golfentusiaster og ellers er det mulighet for noen gode vandreturer. De mer eventyrlystne kan prøve elverafting. Strømmene i Dalaman-elven egner seg for både nybegynnere og mer erfarne raftere, og har en vanskelighetsgrad på mellom 1 og 5, avhengig av årstid og rute.

Det du kanskje ikke vet er at Tyrkia har over tusen varme kilder, og at de beste av dem ligger i nærheten av Dalaman. Temperaturen i kildene ligger på 30 – 38 grader og blir brukt til å helbrede plager som gikt, stress og hudsykdommer. Det ligger flere spa-sentre rundt om i byen, pluss et gjørme-spa i Dalyan, ca. 25 km nordvest for Dalaman.

Strender: Området gjemmer noen av Europas fineste og hviteste sandstrender, så Dalaman-provinsen er perfekt for badeferie. Selve byen har en kjempestor strand som ikke har blitt altfor turistpreget ennå, så den er behagelig å oppholde seg på.

Beliggenhet: Dalaman ligger mellom Marmaris og Fethiye i sørvest-Tyrkia, nær det greske øyhavet.

Passer best for: Deg som foretrekker et område som ikke er alt for turistpreget, og deg som kanskje er ute etter en aktiv ferie eller gode spa-opplevelser.

Her finner du billige charterreiser og flybilletter til Dalaman med avreise innenfor de kommende seks månedene.

Søk selv etter billige charterreiser til Dalaman i Travelmarkets charter-søkemotor

Gå til toppen av siden
 

Badebyer i TyrkiaGümbet – rolig om dagen og livlig om kvelden

Gümbet er et perfekt reisemål for deg som både vil nyte late dager på stranden og som liker at det skjer noe på kveldstid. Her finner du hyggelige små gater, hvitkalkede hus, butikker, restauranter og barer. Gümbet er forresten kjent for sin bargate – nattelivet her er virkelig noe for seg selv. Dersom du har lyst til å ta en utflukt til en litt større by en dag kan vi anbefale sjarmerende Bodrum, som bare er en kort busstur unna.

Strender: Lang strand med grovkornet sand, småstein og klart vann.

Beliggenhet: På Bodrum-halvøyen, ca. 3 km fra Bodrum by.

Passer best for: Deg som foretrekker småbyliv, men som likevel vil ha muligheten til å kunne feste litt om kvelden.

Her finner du billige charterreiser til Gümbet med avreise innenfor de kommende seks månedene.

Søk selv etter billige charterreiser til Gümbet i Travelmarkets charter-søkemotor

Gå til toppen av siden
 

Ferie i TyrkiaIncekum – rolig og avslappende

Incekum er en hyggelig og rolig ferieby som kan skilte med vakre bukter og sandstrender og et godt utvalg av aktiviteter. Kanskje du vil teste hamam, prøve å dykke eller dra på båttur? Her finner du også det gigantiske badelandet Water Planet Aqua Park, som byr på all verdens forlystelser.

Byens restauranter serverer fersk fisk fra lokale fiskere, og luksushotellene ligger på rad og rekke. Hvis du ferierer i Incekum er det også gode muligheter for dagsutflukter til de større byene Side og Alanya, som begge ligger en halv times tid unna med bil eller buss.

Strender: Bred, finkornet langgrunn sandstrand og klart vann. Stranden i Incekum regnes for å være en av Tyrkias beste sandstrender.

Beliggenhet: Ca. 30 km vest for Alanya.

Passer best for: Familier med små barn og folk som ønsker en rolig ferie.

Her finner du billige charterreiser til Incekum med avreise innenfor de kommende seks månedene.

Søk selv etter billige charterreiser til Incekum i Travelmarkets charter-søkemotor

Gå til toppen av siden
 

Badebyer i TyrkiaKemer – en sjarmerende, liten badeby i majestetiske omgivelser

Kemer er et reisemål som har vokst fra fredelig strandidyll til fargerik badeby. Likevel har Kemer klart å bevare sin småby-sjarm med en rolig og vennlig atmosfære og lave bygninger, små gater og hyggelig torg. Her ligger også Moonlight Park med teater, butikker og restauranter.

I sentrum av Kemer ligger marinaen med sine luksusyachter, en yndet avstikker for de som liker å slentre langs strandpromenaden. I sentrum finner du også en travel gågate med restauranter, barer, kaféer og butikker, pluss enkelte nattklubber. Hvis du ønsker å gå på oppdagelse er det flere historiske utfluktsmål å dra til. Du kan også dra på båttur langs kysten.

Strender: Kemer har to hovedstrender med krystallklart vann. Mot vest ligger den noe mindre og barnevennlige Moonlight Beach. Den er langgrunn og med finkornet sand. Den større stranden i nordøst heter Public Beach og består av sandpartier og glattslepne steiner, og her kommer man ganske fort ut på dypt vann.

Beliggenhet: Omtrent 40 km vest for Antalya, ut mot Middelhavet.

Passer best for: Barnefamilier og andre som ønsker en rolig, avslappende ferie.

Her finner du billige charterreiser til Kemer med avreise innenfor de kommende seks månedene.

KemerGrand Haber Hotel - All InclusiveTyrkia (7 netter)All inclusiveStandard dobbeltrom
3 535,-Søk

KemerFame Residence Kemer & Spa-All InclusiveTyrkia (7 netter)All inclusiveStandard dobbeltrom
3 545,-Søk

Søk selv etter billige charterreiser til Kemer i Travelmarkets charter-søkemotor

Gå til toppen av siden
 

Kusadasi i TyrkiaKusadasi – for familier med forskjellige interesser

I Kusadasi finnes alt hjertet kan begjære på en ferie. Sol, nydelige strender, unike kultur- og naturopplevelser og en livlig by med massevis av gode butikker og underholdning døgnet rundt. Byen har gjennom tidene vært besatt av mange forskjellige sivilisasjoner, som alle har satt sitt preg på byen. Det kommer blant annet til uttrykk i sentrum, hvor de koselige, kronglete gatene gjemmer på alt fra McDonald´s til vakre, historiske moskéer.

Du som har et godt utviklet shopping-gen vil synes at det er som å komme til paradis. Kusadasi er nemlig full av moderne merkevarebutikker, hyggelige basarområder, sjarmerende småbutikker og lokale markeder. I den vesle nabobyen Söke finner du dessuten et godt utvalg outletbutikker.

Kusadasis yrende restaurant- og uteliv utfolder seg i gamlebyen og på den stemningsfulle havnepromenaden. Der ligger det mange barer, kaféer og restauranter med live-musikk og fantastiske fiske- og skalldyrsretter. Den såkalte Bar Street i gamlebyen er berømt for sitt livlige natteliv, det er her de unge vanker. Diskotekene er åpne til langt ute i de små timer.

Den største severdigheten i Kusadasi er uten tvil den flere tusen år gamle romerske ruinbyen Efesos, som ligger bare 20 minutter med buss fra byen. Området er utrolig godt bevart, og når du går gjennom gatene får du et unikt innblikk i fortidens storbyliv. Hvis du har lyst til å oppleve den vakre naturen i området bør du dra til Dilek nasjonalpark, også kalt Mili park. Etter omtrent 40 minutter med buss sørover fra Kusadasi kommer du til et naturskjønt område med skoger, et rikt dyreliv og idylliske badebukter med fine strender. Her kan du slappe helt av, ta en vandretur eller dra på jeepsafari.

Gå heller ikke glipp av en tur ut på fugleøya. Det er byens vartegn, ei halvøy med et lite slott og gode, offentlige strender. Du kan også dra på utflukt til byene Izmir og Bodrum som ligger bare 1-2 timer unna, eller til den greske øya Samos som du kommer til etter halvannen times båttur.

Strender: Byen er kjent for alle de herlige strendene sine, hvor du kan drive med windsurfing, seiling, strandvolleyball og dykking. I sentrum ligger den godt besøkte bystranden rett ved havnepromenaden, så her kan du slikke sol og bade med alt i byen innenfor rekkevidde. De beste strendene ligger litt utenfor byen, det er bare å hoppe på bussen. Med et litt roligere tempo er disse strendene perfekte for deg som bare vil slappe av og nyte feriedagene.

To kilometer sør for sentrum ligger den mest populære stranden. Den kalles ”Damenes strand» og er barnevennlig og deilig med fin, hvit sand. Den aller beste stranden er nok Long Beach som ligger 6 km sør for sentrum. Her har soltilbederne god plass og flere spisesteder å velge mellom.

Lekelystne barn og voksne kan boltre seg i to badeland med sandstrand og vannsklier: Aqua Fantasy og det store Adaland som også inneholder en maritim dyrepark.

Beliggenhet: Kusadasi ligger ut mot Egeerhavet på Tyrkias vestkyst, rundt 90 km sør for Izmir – en av Tyrkias større byer. Fra Kusadasi ser du over til den greske øya Samos.

Passer best for: Både barnefamilier, unge med sans for nattelivet, kultur- og naturinteresserte, aktive mennesker og de som elsker shopping og forlystelser. Dermed er Kusadasi et perfekt reisemål for en familie med sprikende interesser når ferien helst skal tilfredsstille alles ønsker.

Her finner du billige charterreiser til Kusadasi med avreise innenfor de kommende seks månedene.

KusadasiIstankoy Kusadasi HotelTyrkia (7 netter)Dobbeltrom
4 618,-Søk

KusadasiEfe Boutique HotelTyrkia (7 netter)Dobbeltrom (havutsikt)
4 764,-Søk

Søk selv etter billige charterreiser til Kusadasi i Travelmarkets charter-søkemotor

Gå til toppen av siden
 

Badebyer i TyrkiaMarmaris – Tyrkia på sitt vakreste

Den nydelige badebyen Marmaris ligger i den aller vakreste delen av Tyrkia. Badebyen kan skilte med en lang strand, en sjarmerende lystbåthavn, mange koselige restauranter, kaféer og barer, samt hyggelige handlegater. Dessuten har Marmaris et pulserende natteliv med flere diskoteker og nattklubber og en mengde barer, blant annet i byens kjente bargate.

Strender: De er ikke blant Middelhavets beste. Stranden i Marmaris er smal, flere kilometer lang og har litt grovkornet sand. Man kan leie solsenger og parasoller, og det fins flere badeland. For å finne flere rolige og barnevennlige strender kan man enkelt ta lokalbuss eller drosje til nabobyen Içmeler. Det ligger også mange svært pene viker og naturstrender på øyene uten for Marmaris.

Beliggenhet: På Egeerkysten (nær den greske øyverdenen) i Sørvest-Tyrkia.

Passer best for: Både barnefamilier og de som gjerne vil nyte nattelivet på barer og diskoteker.

Her finner du billige charterreiser til Marmaris med avreise innenfor de kommende seks månedene.

Søk selv etter billige charterreiser til Marmaris i Travelmarkets charter-søkemotor

Gå til toppen av siden
 

SideSide – koselig havneby på en fin, liten halvøy

På en liten halvøy med Taurusfjellene som bakteppe og med Middelhavet for sine føtter ligger den vidunderlige havnebyen Side. Med sin 2000 år lange historie er Side en av Tyrkias eldste byer. I antikken var byen et handelssentrum og nå bugner det av kulturskatter fra storhetstiden der. Her ligger det moderne kaffebarer side om side med antikke tempelruiner. Sentrum er bilfritt, og alt ligger derfor i gåavstand uansett hvor i byen du bor.

Her finner du hyggelige handlegater, og om lørdagen er det morsomt å være på markedet overfor den store moskeen. I de små gatene og langs stranden ligger det mange gode barer, koselige kaféer og restauranter som byr på både vestlige retter og lokale spesialiteter.

Strender: Der ligger en strand på hver side av halvøyen med gamlebyen. De er kilometerlange, barnevennlige og utrolig lekre med deilig badevann.

Beliggenhet: På kysten mellom Alanya og Antalya.

Passer best til: Barnefamilier, kulturinteresserte og de som ønsker en rolig, avslappende ferie.

Her finner du billige charterreiser til Side med avreise innenfor de kommende seks månedene.

SideLRS Port River Hotel & SpaTyrkia (7 netter)All inclusiveStandardrom
2 298,-Søk

SideLeda Beach HotelTyrkia (11 netter)Standard dobbeltrom
2 545,-Søk

Søk selv etter billige charterreiser til Side i Travelmarkets charter-søkemotor

Finn de 100 billigste solreisene til Tyrkia her.

Gå til toppen av siden

Toppfoto (c) istockphoto / kravcs
Foto (c) istockphoto / Olga_Gavrilova
Foto (c) istockphoto / jokerproproduction
Foto (c) istockphoto / Dimos_istock
Foto (c) istockphoto / emregologlu
Foto (c) istockphoto / Anita_Bonita
Foto (c) istockphoto /AskinTulayOver
Foto (c) flickr / creative commons / Karl Wright
Foto (c) istockphoto / monticelllo
Foto (c) istockphoto / Laszlo Szirtesi
Foto (c) istockphoto /Alx_Yago
Foto (c) istockphoto /vitalytitov
Foto (c) istockphoto / szirtesi

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.

Privacypolicy
Read our privacypolicy