Sommerferien 2018 – 12 gode forslag

I denne veiledningen har jeg valgt ut 12 gode forslag vedrørende sommerferien i 3 forskjellige prisklasser til barnefamilier, pensjonister, single og par. Her får du tips til sommerferien 2018.

Pensjonister

Lavt budsjett: Finn en billig restplass
Som pensjonist har du den store fordelen at du ikke trenger å reise i høysesongen, dermed har du gode muligheter til å finne svært billige restplasser. Når du reiser utenfor høysesong er klimaet dessuten ofte mer behagelig og det er mer fred og ro på de populære reisestedene.

Sjekk også: De 100 billigste restplassene fra 11 lufthavner

Middels budsjett: Cruise i Europa
SommerferieCruise i sommerferien blir mer og mer populært blant nordmenn og trenger ikke koste en formue, spesielt hvis du velger et cruise i Europa. Da tenker nok de fleste med god grunn på Middelhavet, men husk at både Østersjøen og våre egne vakre fjorder også er flotte cruiseområder.

Høyt budsjett: Rundreise eller safari
La årets sommerferie være anledningen til å gjøre den store reisedrømmen til virkelighet. Det finnes mange fantastiske rundreiser hvor du får sett noen av verdens menneskeskapte eller naturskapte underverk. Du kan for eksempel dra på safari i Afrika eller på en spennende rundreise.
 

Barnefamilier

Lavt budsjett: Ferie i Norge eller Norden
Sommerferien 2018Hvis dere har valgt å bli hjemme i år er Norge et fantastisk land å utforske med barna. Noen severdigheter er dyre, men det finnes også mange som er gratis. Dere kan enten dra på dagsturer, bo billig på vandrerhjem eller på campingplasser som også ofte tilbyr innkvartering i små hytter.

Det er også enkelt og forholdsvis billig å dra på sommerferie til våre naboland i Norden. Bilferie i Danmark med tur i Tivoli, Legoland eller andre attraksjoner er en klassiker. Sverige er også populært, og der står et besøk i Astrid Lindgrens Verden med bl.a. Pippi og Emil ofte høyt på listen.

Middels budsjett: Charterferie med All Inclusive
Er budsjettet litt større kan det lønne seg å se etter en charterferie. Hvis dere bestiller tidlig er ofte både utvalget og muligheten for å finne et godt tilbud stort. Husk å undersøke hva All Inclusive koster. En ferie med måltider og drikke er umiddelbart dyrere, men gjør at dere har bedre styr på feriebudsjettet. Søk charterreiser med All Inclusive her. Når dere får søkeresultatet frem kan dere i venstre side velge flere fasiliteter som All Inclusive, barnebasseng og antall hotellstjerner.

Les også: Sommerens billigste All Inclusive-reiser
Les også: Charterferie med barn? Prøv denne inspirasjonsguiden!
Les også: Billige charterreiser til Spania i juni, juli og august – finn ferien her

Fly and driveHøyt budsjett: Fly & drive i USA
En helt fantastisk måte å vise barna verden på er med en ”Fly and Drive”-ferie. Dere bestemmer selv tempoet og har god tid til å oppleve den store verden sammen. Florida i USA er veldig populært blant barnefamilier. I tillegg er Australia og New Zealand klassiske destinasjoner. Men dere kan også velge å utforske f.eks. Canada eller Sør-Afrika. Dere kan enten bestille en ferdig pakkereise eller selv kombinere flybilletter med leiebil og ønsket overnatting.

Les også: Bilferie i USA – de beste reisetipsene til tre populære ruter
Les også: Sommerferie i California? Se de billigste flybillettene her
Les også: Reisebudsjett til California og Vest-USA – road trip med familien
Les også: Billige flybilletter til USA – hvilken storby skal du velge?
 

Par uten barn

Lavt budsjett: Billig restplassreise
Når man reiser uten barn er sjansen for å finne en restplass veldig god, og hvis solen skinner der hjemme kan dere komme billig av sted til mange forskjellige reisemål. Hvis sommerværet er dårlig blir det derimot dyrere å reise, men en restplass vil likevel nesten alltid være en billig reiseform.

Sjekk også: De 100 billigste restplassene fra 11 lufthavner
Les også: Sommerens billigste All Inclusive-reiser – finn ferien her

Middels budsjett: Egen-arrangert reise i Sørøst-Europa
Sørøst-Europa Er dere litt mer eventyrlystne kan det anbefales å selv kjøpe flybilletter og hotell på nettet og reise rundt i Sørøst-Europa. Prisnivået er lavt i mange land og flere områder kalles turiststeder. Det gir dere en unik mulighet for å oppleve en vakker del av Europa før masseturismen setter inn for fullt der.

Her er det billig å feriere – få tips til rimelige reisemål

Høyt budsjett: Eksotisk solferie
Det finnes vel ikke noe mer romantisk og avslappende enn å ligge på en øde tropestrand med en drink i hånden og se på sin elskede livsledsager. På Travelmarket kan dere sammenligne priser på forskjellige tropeparadis-destinasjoner – for eksempel Maldivene, Seychellene, Mauritius og mange flere.

Eksotisk charterferie – reis så billig som mulig
 

Single

Lavt budsjett: Kjøp restplasser med en venn
Det som er bra med å være singel er at man kan dra på flere ferier med venner, noe som åpner for andre muligheter enn når man reiser sammen med en partner. Lag en avtale i god tid om å kjøpe restplasser sammen, uansett hva dere måtte finne av ledige plasser.

Sjekk også: De 100 billigste restplassene fra 11 lufthavner
Les også: Sommerens billigste All Inclusive-reiser – finn ferien her

Sommerferie for singleMiddels budsjett: Dra på en singelreise med andre
Flere og flere reisebyråer arrangerer reiser spesielt for single. Fordelen ved denne reisemåten er at du reiser med likesinnede, noe som gir en herlig avslappet og festlig stemning. Det finnes også reiser for single med barn.

Høyt budsjett: Reis jorden rundt
Å være singel innebærer også et hav av andre muligheter. Kanskje er det nå du skal dra på en lang reise jorden rundt, for du får kanskje aldri muligheten igjen. Andre reisende er ofte svært åpne og du vil garantert få nye venner. Du kan søke etter flybilletter og hoteller på Travelmarket.

Flere tips til sommerferien 2018

Jeg håper at du er blitt inspirert av noen av forslagene over. Hvis ikke kan du finne mange andre forslag til en spennende sommerferie 2018.

Klikk på et av menypunktene øverst, søk – og du er allerede i gang med å finne din neste reise.

tips til sommerferien 2018Eventuelt kan du opprette en charterprisagent – da får du en daglig e-post med reisetilbud som oppfyller dine spesifikke behov. Charterprisagenten opprettes her.

Det er som oftest billigere å selv arrangere turer og dra ut på egen hånd. Men prisene på flybilletter endrer seg som kjent hele tiden. Derfor kan det være en god idé å opprette en flyprisagent på Travelmarket. Den overvåker prisene og sender deg en daglig e-post med aktuelle priser på flyreisen du vil holde øye med – både den beste og den laveste prisen.

Slik gjør du:
1. Søk på ønsket reise i vår flysøkemotor.
2. Klikk på “Opprett prisagent” øverst.
3. Skriv e-postadresse og trykk “Opprett”.

Da får du en e-post med aktuelle priser hver dag. Du kan når som helst stoppe tjenesten.
Start med å gjøre et søk her.

Toppfoto (c) istockphoto / GlobalStock, wojciech_gajda, Maica
Pensjonister (c) istockphoto / STEEX
Camping (c) istockphoto / monkeybusinessimages
Fly and drive (c) istockphoto / ferrantraite
Par med kart (c) istockphoto / PeopleImages
Single (c) istockphoto / kali9

 

Kenneth Karl_Nielsen

Kenneth Karl_Nielsen

Jeg elsker å reise, har vært i mer enn 40 ulike land og deler gjerne av min viten om alt det jeg har opplevd. Jeg har jobbet hos Travelmarket siden 2000.