Mest ferie for pengene

Her får du mest ferie for pengene i 2017

Hedda Bremer

Selv om du elsker å reise land og strand rundt er det ikke alltid lommeboken er enig, og derfor kan det være fint å få tips til fantastiske reisemål som også er budsjettvennlige. Lonely Planet har laget en liste over destinasjoner som gir deg mest ferie for pengene i 2017, og vi har i hvert fall latt oss inspirere!

  • Inspirasjon til reisen
  • Gode tilbud på reiser til topp 10
Her er Lonely Planets topp 10 over ”best value”-reisemål i 2017:
Reiser i 2017
1. Nepal
2. Namibia
3. Porto, Portugal
4. Venezia
5. Debrecen, Ungarn
6. Belize
7. Marokko
8. Russland
9. Bellarine Peninsula, Australia
10. Michigan´s Upper Peninsula, USA

Nr. 1: Nepal

Tur til Himalaya Lonely Planet sier: De siste årene har Nepal vært gjennom blant annet jordskjelv og stor mangel på drivstoff, og dette gjorde at det var vanskelig å komme seg rundt i landet.

Nå er Nepal tilbake som populært reisemål, også for økonomibevisste reisende. Her har du tilgang på verdensberømte ruter og storslåtte naturopplevelser for langt under 400 kr dagen.

Ikke minst kommer du til å bli tatt varmt imot av de lokale, som sårt trenger pengene fra reisende for å kunne bygge Nepals samfunn opp igjen.

Søk etter flybilletter til Nepal her

Nr. 2: Namibia

Reise til Namibia Lonely Planet sier: Har du noen gang vurdert Namibia som reisemål? 2017 er året du burde besøke dette fantastiske landet, ikke minst fordi den namibiske dollaren har falt i verdi de siste årene og du derfor får god valuta for pengene.

Her står opplevelsene i kø; ørkenvandring i Etosha National Park, utrolige turer gjennom Fish River Canyon og sandsurfing i mektige Sossusvlei Dunes.

Prøv å unngå å dra til Namibia i desember/januar, for da er flyprisene på sitt høyeste. Det kan ofte lønne seg å mellomlande i Johannesburg, og ellers kan du se etter billige charterreiser til Namibia fra Frankfurt.

Søk etter flybilletter til Namibia her.

Nr. 3: Porto, Portugal

Flybilletter til PortoLonely Planet sier: Av en eller annen grunn har ikke turistmengden oppdaget Portugals nest største by enda. Porto er vakkert plassert ved Rio Douro, har budsjettvennlige overnattings- og spisesteder, og stemningsfulle vingrotter hvor du kan bli vist rundt og smake vin til gode priser.

Her kan du se flotte muséer uten å blakke deg, kjøre rundt i byens rimelige vintagetrikker og gå tur langs den flotte stranden.

Vi anbefaler byens signatur-sandwich Francesinha, som er så mektig at du muligens ikke trenger å spise mer den dagen.

Flybilletter til Porto:
 
Flybilletter til Lisboa:

Søk etter flybilletter til Portugal her, og reiser her.

Nr. 4: Venezia

Her får du mest ferie for pengeneLonely Planet sier: Venezia og rimelig blir som regel ikke nevnt i samme setning, men likevel reiser folk dit i hopetall uten å gå konkurs.

Tidligere ble folk rådet til å overnatte i Mestre eller Treviso og ta toget inn til sentrum hver dag, men da gikk man glipp av hyggelige kveldsturer og kunne heller ikke oppleve stemningen på osteriene.

Nå, derimot, med sider som Airbnb, kan du bo i selve Venezia til en rimelig penge. Da kan du også spare penger ved å lage noen av måltidene selv, og du slipper transportutgifter. Benvenuti!

Flybilletter til Venezia:

Søk etter flybilletter til Venezia her.

Nr. 5: Debrecen, Ungarn

DebrecenLonely Planet sier: I skyggen av Budapest finner du Debrecen, Ungarns hjerte.

Landets nest største by har en rik historie, men har også moderne impulser i form av en gryende kunst-scene og populære festivaler.

Debrecen skiller seg ut med sin beliggenhet på steppeområdet Puszta, som blant annet huser nasjonalparken Hortobágy og leder tankene hen på fortidens Ungarn.

Flybilletter til Budapest:

Søk etter flybilletter til Debrecen her.

Nr. 6: Belize

Reise til BelizeLonely Planet sier: Belize blir ofte sett på som en av Mellom-Amerikas dyreste destinasjoner, men vi er ikke enige. Her kan du snorkle eller dykke som om du skulle vært i Karibia, og se Maya-ruiner som Caraco, beliggende i en jungel som du kun finner maken til i Mellom-Amerika.

Avstandene er korte, siden landet er på størrelse med lille Wales. Fordi Belize ligger i nærheten av både Mexico og Karibia, finner du ekstremt billig og god street food her, så det er ikke noe problem å spise budsjettvennlig.

I Ambergris Caye ligger de dyrere alternativene, så dra heller sørover til Placencia eller Hopkins hvis du vil oppleve avslappet strandkultur.

Søk etter flybilletter til Belize her.

Nr. 7: Marokko

Her får du mest ferie for pengeneLonely Planet sier: Stabile og lett tilgjengelige Marokko tilbyr eksotiske opplevelser til budsjettvennlige priser, og er et godt alternativ når du vil oppleve en helt annen kultur, men ikke vil reise for langt.

Marrakech er fremdeles et must, og har flere overnattingsmuligheter enn noensinne. Essaouira blir mer og mer populær, og havnebyen Tangier er på full fart frem med sine nye hoteller og store byggeprosjekter.

Søk etter flybilletter til Marokko her.

Nr. 8: Russland

Reise til RusslandLonely Planet sier: Fler og fler reisende velger Russland som ferieland, og selv om hoteller i for eksempel Moskva ikke akkurat er kjempebillige, er det gode grunner til å ta en russlandstur i 2017. Ikke minst er Russland et svært billig land å feriere i – når du først har betalt for overnattingen.

Benytt deg av lavprisselskapenes billige flybilletter til og fra togstasjonene og opplev en bit av Den transsibirske jernbanen, besøk spennende
St. Petersburg og la deg fascinere over hvor annerledes nabolandet vårt er.

Flybilletter til Moskva:
 
Flybilletter til St. Petersburg:

Søk etter flybilletter til Russland her.

Nr. 9: Bellarine Peninsula, Australia

Her får du mest ferie for pengeneLonely Planet sier: The Bellarine Peninsula har i flere generasjoner vært en populær feriedestinasjon for folk i Melbourne, men nå begynner også andre reisende å få øynene opp for denne halvøyen i Victoria-regionen.

I tillegg til fantastiske strender og historiske byer som Queenscliff og Portarlington, kan reisemålet skilte med gode surfe-, snorkle- og syklemuligheter, og attraksjoner som Jack Rabbit Vineyard og Flying Brick Cider Co.

Et besøk i Bellarine kan fint kombineres med en tur til legendariske Great Ocean Road.

Flybilletter til Melbourne:

Søk etter flybilletter til Melbourne her.

Nr. 10: Michigan´s Upper Peninsula, USA

Reise til MichiganLonely Planet sier: The Upper Peninsula of Michigan er et ukjent territorium for de fleste nordmenn, men dette området byr på vakker natur og små sjarmerende byer som ser ut som om de kommer rett ut fra et Norman Rockwell-kunstverk.

Historiske fyrtårn, uendelige strender, noen av USAs eldste skogsområder og fler enn 300 fosser gjør denne halvøyen til en unik destinasjon. En bonus er at det fremdeles er få turister og relativt lave priser.

Ta gjerne turen ut til Mackinac Island – en bilfri
10 kvadratkilometer stor øy med fantastiske utsikter og hyggelige små butikker.

Flybilletter til Chicago:

Søk etter flybilletter til Michigan her.

Toppbilde (c) istockphoto / swissmediavision
Jente (c) istockphoto / freemixer
Nepal (c) istockphoto / Easyturn
Namibia (c) istockphoto / WLDavies
Porto (c) istockphoto / Peeter Viisimaa
Venezia (c) istockphoto / Onfokus
Debrecen (c) istockphoto / AndreyGatash
Belize (c) istockphoto / Doug Berry
Marokko (c) istockphoto / Ugurhan Betin
Russland (c) istockphoto / AleksandarGeorgiev
Bellarine (c) Hedda Bremer
Michigan (c) istockphoto / LembiBuchanan


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.