Slik kan du reise mer

Slik kan du reise mer

Travelmarket

Ville det ikke vært herlig om du kunne kjøpt alle reisene du ville? Tenk om du kunne reise rundt i vår spennende verden hele tiden! Vi kan ikke love deg noe, men her får du gode sparetips til bruk før, under og etter reisen.

Gode råd til reisesparing

De færreste av oss har så god råd at vi kan kjøpe alle reisene vi vil når vi vil. Derfor er det en god idé å spare til reisen så tidlig som mulig – kanskje allerede rett etter at du har kommet hjem fra din siste reise.

En annen god idé er å ha en konto i banken til feriesparing. På den måten kan du se hvordan kontoen vokser fra måned til måned ?. Opprett en automatisk overføring til kontoen hver måned, så du ikke glemmer å overføre penger.

I hverdagen er det også mye å spare. La for eksempel alle pantepengene gå til feriesparingen, bruk sykkel eller gå i stedet for å ta bussen, og spar på alle mynter. Du kan også kutte ned på kafébesøk og andre luksusaktiviteter.

Hvis du blir fristet til å bruke penger på luksus, er det en god idé å ha en lapp i lommeboken der det står “Husk ferien” eller et bilde av ditt neste reisemål. Dermed tenker du deg kanskje om en ekstra gang før du kjøper noe du ikke trenger.

Spar penger på flybilletter og charterreiser

Det kan være en jungel å finne de billigste flybillettene til ferien. Men her på Travelmarket kan vi heldigvis hjelpe deg. I vår søkemotor med flybilletter, kan du sammenligne priser fra hundrevis av reisebyråer og flyselskaper.

På bloggen vår har vi laget en guide med 16 gode råd, sånn at du mye lettere finner frem til de billigste flybillettene. I guiden kan du for eksempel lese om når du bør bestille flybilletter, når du bør reise samt få andre gode råd som kan gjøre deg til en flybillettekspert.

På Travelmarket sammenligner vi også priser på charterreiser og restplasser, og i søkemotorene får du raskt et overblikk over de billigste reisene på markedet. På bloggen vår finner du flere artikler om hvordan du finner de billigste charterreisene og restplasser. Hvis du velger en charterreise må du huske å sjekke prisene for All Inclusive siden du vanligvis kan spare penger ved å velge en reise med alt inkludert.

Spar penger på overnatting

Hvis du har valgt å arrangere reisen selv, bør du også finne et billig og fint hotell eller en annen type overnatting. Du sikrer deg det største utvalget – og har dermed størst sjanse til å finne den laveste prisen – ved både å se på hoteller, vandrerhjem, Airbnb og andre overnattingsmuligheter.

Mange vandrerhjem har flotte enkelt- og dobbeltrom, og såkalte “luksus-hosteller” er i stor vekst over hele verden. Gjennom AinBnb kan du også leie rom hos private utleiere.

Hvis du velger – som de fleste – å bo på hotell, kan du lese om hvordan du finner de billigste hotellene. Vi har skrevet denne guiden, der du får 10 gode råd om hvordan du sparer penger på hotelloppholdet.

Spar penger på selve ferien


Når du kommer frem til reisemålet er humøret vanligvis veldig godt, og det er kanskje litt lettere å bruke penger. Selv om du selvfølgelig skal skjemme deg bort i ferien, kan du også spare penger her. Kanskje det betyr at du kan ta en ekstra ferie senere på året!

Fristelsene begynner på flyplassen der det vrimler av gode tilbud på brennevin, parfyme og lignende. Bruk bare penger i taxfree-butikker hvis du virkelig har bruk for det – og pass på at du er mett før du drar hjemmefra, det er dyrt å spise på restaurantene på flyplassen.

Det er også lurt å spise lokal mat siden det som regel er billigere. Kjøp mat på supermarkeder av og til og lag mat selv hvis du bor på hostel.

Du kan også spare mye på severdigheter. Mange museer har dager eller tidspunkt som er billigere enn vanlig, og det finnes gratis lokale guider. Av og til er det en fordel å kjøpe rabattkort.

Ta eventuelt opp lån til reisen

Hva om du har gjort alt for å spare, men fortsatt ikke har råd til reisen? Du kan for eksempel vurdere å låne penger. Den billigste måten er vanligvis å låne i egen bank, men dersom det ikke er mulig finnes det forskjellige tjenester som sammenligner priser på andre lån. Du kan for eksempel sammenligne smålån med Matchbanker.no.

Topbillede Getty Images / AlijaLegg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Privacypolicy
Read our privacypolicy