New England

Naturskjønne New England – høydepunkter og reisebudsjett

Annette og Tore Seier

Opplev enorme skoger, vakre fjorder og imponerende kyststrekninger. Spis en Maine-hummer, dra på hvalsafari eller besøk en sirupfarm. Se høye fjell, brusende elver og storslått natur. Alt sammen i vakre New England, som har mye å by på for alle typer reisende i alle aldre.

Reis til New England, som er den historiske og europeiske delen av USA. Opplev storbyen Boston, som ofte kalles USAs vugge, se de engelske bynavnene overalt og opplev en kultur som kanskje er mer europeisk enn amerikansk. De små landsbyene som ligger overalt i New England byr på Inns, hvor du kan nyte te med scones og småkaker i hyggelige omgivelser.

New Englands høydepunkter

New Englands natur er storslått og har et rikt fugle- og dyreliv. Det finnes uendelige muligheter for opplevelser. Det kan for eksempel være dit livs fjelltur, flotte kjørestrekninger til en perfekt road trip, historiske byer, shopping og spennende attraksjoner.

De 6 statene som utgjør New England-området ligger i det nordøstlige USA med naturlig inngang fra storbyen Boston. Både Boston og de 6 statene byr på helt unike høydepunkter.

Høydepunkter i Boston

høydepunkter i Boston

Boston, som er hovedstaden i New England, er en by der gammelt møter nytt. De vakre gamle bygningene som preger gatebildet står side om side med enorme skyskrapere – alt omkranset av grønne områder og flotte plasser.

Boston blir også kalt universitetsbyen, og studenter tilbyr omvisning på det anerkjente og berømte Harvard-universitetet.

I Boston kjenner du historiens vingesus og USAs uavhengighetskamp når du går rundt blant byens historiske bygninger. Følg brostenene i gatebildet, og gå den 4 kilometer lange Freedom Trail.

Ta en avstikker til Faneuil Hall, og spis lunsj ved en av de mange matbodene. Bestill en omvisning på Fenway Park, det historiske baseballstadiumet fra 1912, hvor Bonus Red Sox fremdeles spiller sine kamper.

Bostons høydepunkter for barn
For yngre reisende og tenåringer kan Boston i tillegg til gode shoppingmuligheter også lokke med Museum of Science, som byr på spennende utstillinger. Prøv eventuelt en underholdende kjøretur i et amfibiekjøretøy med Duck Tours, hvor Boston kan oppleves både fra land og til vanns.

Avslutt en shoppingtur i Prudential Center med et besøk på utsiktsplattformen og opplev byen ovenfra. Boston akvarium er også alltid en god opplevelse for alle aldre. Ellers kan du ta turen forbi Boston Tea Party Ships & Museum, som forteller uavhengighetskampens historie på en underholdende måte.

Høydepunkter i de 6 statene

Massachusetts – Se et ekte heksemuseum i Salem eller dra på ditt livs opplevelse og prøv en hvalsafari, hvor du kan se havets kjemper i sitt rette element. Opplev vakre strender, enorme sanddyner og barsk natur med massevis av fyrtårn ved Cape Cod National Seashore.

New EnglandMaine – Besøk Maines hovedstad Portland og se fyrtårnet Cape Elizabeth. Spis en Maine-hummer i en populær lobster roll eller dra på en autentisk tur med en hummerbåt. Opplev Acadia National Park, New Englands eneste nasjonalpark, og få store naturopplevelser.

Rhode Island – Opplev Rhode Islands hovedstad Providence, som er en av USAs eldste byer. Ta en tur i dyrehagen, se det imponerende State House eller la hele familien bli underholdt på barnemuseet. Den hyggelige havnebyen Newport innbyr til shopping og lunsj på havnefronten.

New Hampshire – Besøk storslåtte White Mountain og ta en tog- og eller kjøretur opp til 2000 meter høye Mount Washington. Kjør nedover flotte Kancamagus Highway – her får du storslåtte utsikter og kan se fosser og naturen når den er på sitt aller vakreste.

Vermont – Opplev små engelskpregede landsbyer som er omgitt av flott natur. Se fjell, innsjøer og elver, og kjør nedover magiske Highway 100 langs Green Mountains. Besøk en sirupfarm og smak lønnesirup eller se hvordan is fremstilles på isfabrikken Ben & Jerry’s.

Connecticut – I Hartford kan du oppleve den berømte forfatteren Mark Twains hus eller bo i et enormt kasinohotellkompleks – et kompleks som ligger midt i indianerreservatet Mashantucket Pequot og har et fascinerende museum og et stort outletsenter. Denne staten kan også by på spennende Dinosaur State Park.

høydepunkter i New EnglandDet uberørte New England
Det er massevis av gode opplevelser for hele familien i det uberørte New England.

Ta en avstikker vekk fra de store veiene og kjør nedover de små landeveiene. Her kommer du tett på de lokale, ser overdekkede broer, og du kan stoppe ved et gårdsutsalg, et marked eller en av områdets mange hyggelige sirupfarmer.

New Englands høydepunkter for barn
Isfabrikken Ben & Jerry’s, togturen opp langs Mount Washington og hvalsafari, Dinosaur State Park, Morse sirupfarm og Acadia National Park, Providence barnemuseum, tur med hummerbåt, en elgtur og indianerhistorien på Pequot Museum.

Overnatting i New England

Hvis du skal på road trip, er moteller den meste brukte overnattingsmuligheten. Prismessig ligger de som regel i midt på treet. Frokost er ofte inkludert i prisen og du har det du trenger for en behagelig overnatting. På motellene kan du bestille værelser som har plass til hele familien.

En annen populær overnattingsform i New England er å bo på et Inn. Her bor du under mere private former på små hyggelige steder. Maten er laget av lokale råvarer, og frokosten er som regel overdådig.

Shopping i New England

Du har mange muligheter til å handle i New England, og i de såkalte outlet malls kan du kjøpe utgåtte merkevarer til en svært redusert pris. Prøv for eksempel:

– Outlet Wrentham Village Premium Outlets, 35 km fra Boston
– Prudential Center i Boston, stort senter med massevis av butikker
– Tanger Outlet Foxwoods i Connecticut
– Kittery Outlets i Maine
– Merrimack Preium Outlet in Merrimack – New Hampshire. Denne staten har også den fordelen at man ikke skal betale skatt når man kjøper klær.

Når er det best å dra til New England?

New EnglandSom utgangspunkt kan du besøke New England hele året.
Høysesongen er høsten, og spesielt september og oktober. Her kan du oppleve enorme skogområder i en orgie av vakre høstfarger.

Våren byr på vakre naturopplevelser når alle trærne kommer til live.

Vinteren gir deg gode muligheter til å drive med vintersport.

Sommeren i New England gir deg mulighet for strandliv ved en av områdets mange kyststrekninger.

Reisebudsjett til New England

Du kan fly direkte til Boston fra Oslo med Norwegian to ganger i uken fra april til oktober, og en tur-retur-billett til Boston kan kjøpes helt ned til 2500 kr uten bagasje.

Her finner du reisebudsjett for en road trip i New England:

Flybilletter
Flybilletter til Boston koster som regel mellom 3000 og 5000 kr per person dersom du bestiller i god tid. Søk etter flybilletter til Boston her.

Leiebil
Du kan leie bil fra 300 kr om dagen inkl. forsikringer. I tillegg kommer utgiften til bensin, som koster ca. 30 kr for en gallon (4,55 liter).

Fly and drive New EnglandOvernattingsmuligheter
Der er mange forskjellige prisvennlige overnattingsmuligheter i New England. Du må regne med ca. 900 kr per overnatting på mellomklassehoteller eller et bedre motell som f.eks. Hampton Inn-kjeden. I de store byene er prisen høyere, og i høysesongen (september og oktober) stiger prisen på overnatting til det dobbelte.

Prisen på hyggelige Inns varierer alt etter når på året du reiser. Det er også forskjell på de enkelte ukedagene, siden denne formen for overnatting er veldig populær i helgene. Selv regner vi med å bruke 150-250 dollar per overnatting for 2 personer med frokost, så fraprisen ligger på rundt 950 kr.

Mat og drikke
Du kan kjøpe et rimelig godt måltid inkludert drikkevarer for 250 kr pr. person, og dersom du spiser på en av de mange hurtigmat-restaurantene kan du få et måltid til en enda lavere pris.

Drikkepenger
Husk at man i USA skal betale drikkepenger for alle serviceytelser. Du bestemmer selv hvor mye du vil gi, men det forventes at man gir mellom 10 og 20 % av det samlede beløpet på regningen. Drikkepenger gis i tillegg til den viste prisen.

Visum til USA
Husk: I forbindelse med reiser til USA skal du på forhånd søke om elektronisk innreisetillatelse (ESTA). Prisen pr. person er 14 dollar.

I Travelmarkets søkemotor for reiseforslag kan du være heldig å finne en rundreise til New England.

Fotos:
Alle bilder © Ontrip.dkLegg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Privacypolicy
Read our privacypolicy