En person sitter på bakken og betrakter en vakker solnedgang over fjellene, med silhuett og varme fargetoner som dominerer landskapet.

10 populære drømmereiser – se våre forslag og bli inspirert

Birgitte Oxlund
De fleste av oss har et sted som vi har lyst til å besøke på et eller annet tidspunkt når vi får råd eller tid, eller når barna blir eldre eller… det fins mange gode unnskyldninger. Likevel er det deilig å gå og drømme og forestille seg hvordan det vil være når man plutselig er der. Og flere og flere velger å gjøre drømmereisen til virkelighet. Hvis du mangler inspirasjon til reisen kan du se disse 10 eksemplene på populære drømmereiser.

Mine kollegaer og jeg er reiseeksperter og ser daglig bilder og reisebeskrivelser av herlige og – av og til – merkverdig reisemål. Mange av oss har også reist en hel del selv. Derfor tenkte jeg at vi må være noen av de beste til å gi deg gode forslag til den ultimate drømmereisen.

Det alle drømmereisene har til felles er at uansett hvor de går skal de helst inkludere helt unike og autentiske reiseopplevelser som blir minner for livet. Det kan for eksempel være storslåtte naturopplevelser, hvor postkortene ikke overdriver.

Drømmereiser til eksotiske reisemål

Den ultimate drømmereisen for de fleste er til et eller annet eksotisk reisemål. Det skal være en totalt avstressende reise, hvor man har mye tid til nærvær og avslapping, og kollegaene mine og jeg er intet unntak.

Finn de billigste charterferiene til eksotiske reisemål i denne lavprisoversikten.

En kvinne går langs en hvit sandstrand med turkis vann, og palmer og fjell kan ses i bakgrunnen.Drømmereise til Karibia
«Mitt drømmereisemål må være Karibia. Jeg har lyst til å dra dit på grunn av den avslappede atmosfæren, de fantastiske strendene og den glade musikken.
Jeg har lyst til å oppleve den lokale kulturen, bli kjent med folk og tilpasse meg den lokale måten å se ting på.

Jeg vil danse salsa og nyte synet av gamle biler på Cuba, lære om rommens historie på Barbados, se innsjøer og grotter i Den dominikanske republikk, gå på oppdagelse blant fargerike hus i Oranjestad på Aruba, og danse til reggaemusikk på Jamaica.”
Hedda, online content editor, Norge

Drømmer du også om å reise til Karibia? I søkemotorene våre finner du et godt utvalg av charterreiser til Karibia.

Drømmereiser til Maldivene
«Mitt drømmereisemål kunne ha vært på mange herlige steder i verden. Men hvis jeg skal velge ett sted må det være Maldivene. De lavtliggende øyene ligger utenfor vestkysten av Sri Lanka i det indiske hav, og jeg har hørt at det er et enestående vakkert og svært romantisk reisemål.

En person svømmer med snorkel i klart, turkis vann nær noen over-vann hytter og en frodig, fjellrikt landskap i bakgrunnen.Jeg er utrolig glad i å snorkle og liker sitatet
Å være over vannoverflaten er som å stå utenfor sirkusteltet. Det er fascinerende å oppleve hvordan en vakker, fargerik og levende verden åpner seg under havoverflaten. Og nettopp havet og dyrelivet rundt Maldivene skal visst være helt eventyrlig.

Jeg forestiller meg at på denne øygruppen skinner solen alltid fra en uendelig blå og skyfri himmel, og at palmene svaier i en kjølig bris. De kritthvite sandstrendene fortsetter ut i det krystallklare asurblå og turkisgrønne vannet.

Her kunne det vært helt fantastisk å bo i en liten hytte på påler.
Bonusen må være stillheten og den behagelige ”laidbacke” stemningen hvor tiden nesten står stille…»
Thiamka, kundekonsulent

«For et par år siden så jeg en TV-program der den danske journalisten Peter Ingemann besøkte Maldivene, og siden den gang har jeg drømt om å reise dit og bo i en hytte bygget på påler ved en kritthvit strand med turkistblått hav. Det skal ikke være en aktiv ferie der jeg skal se og gjøre masse – jeg vil kun slappe av og nyte livet.»
Lotte, regnskapsansvarlig

Prismessig er den paradisiske øygruppen Maldivene blitt mer tilgjengelig de siste årene, og du kan søke etter charterreiser dit her. Hvis du har lyst til å arrangere reisen selv kan du for eksempel bruke Supersøkeren vår – den finner du her.

Tropisk strand med hvit sand, palmetrær og klart, turkis vann under en klar blå himmel.Drømmereise til Hawaii
«Jeg har alltid drømt om å dra til Hawaii, fordi dette tropiske øyriket har alt man kan ønske seg. Massevis av øyer som byr på fantastisk og variert natur med vulkaner og flotte strender og enestående snorklemuligheter.

Min kone var der da hun var ung, og det hadde vært en fin opplevelse å dra dit sammen. Forhåpentligvis får vi tatt drømmereisen til Hawaii i løpet av noen få år.»
Ole, administrerende direktør

Inspirert? Søk etter flybilletter til Hawaii, og få en idé om hva de koster.

Drømmereise til Bora-Bora
«Vi (familien & jeg) kunne virkelig godt tenke oss å dra til Bora-Bora & bo på et hotell med glassgulv – så dermed er det et sted vi (nok kun (det er virkelig langt vekke)) kommer til å besøke 1 gang i livet. Ingen av oss har vært der……

Hvorfor: Først og fremst for å dykke – se på fisk, få varmen & slappe av.»
Morten, IT-manager

Nydelig strand med klart turkis vann, omgitt av steinete klipper og vegetasjon med ruiner i bakgrunnen under en blå himmel med noen hvite skyer.Drømmereise til Mexico
«Akkurat nå går jeg rundt og drømmer om en reise som faktisk snart kommer til å bli til virkelighet. Familien min og jeg er nemlig invitert i et bryllup i mars, som skal foregå i Guadalajara, Mexicos nest største by.

Det er en once-in-a-lifetime-mulighet som vi bare må takke ja til. Etter bryllupet kommer vi til å reise rundt i Mexico i et par uker.

Det er så mange unike opplevelser og severdigheter i Mexico at jeg aldri kommer til å nå alt på den korte tiden vi har til rådighet.

Men jeg har i hvert fall lyst til å utforske mayaruinbyen Chichén Itzá, gå rundt på et lokalt marked, ta en lang busstur gjennom et vakkert naturområde, sette tennene i en smakseksplosjon av en taco, føle historiens vingesus i en av de gamle kolonibyene, bruke 4-5 timer på en kokkeskole og så selvfølgelig slappe totalt av på en bounty-strand, hvor det helst ikke er altfor mange andre turister ;-)»
Birgitte, nyhetsbrevsansvarlig og content teamleader

I søkemotorene våre kan du søke etter flybilletter, charterreiser, rundreiser og cruise til Mexico.

Hvis du er fleksibel når det gjelder reisedatoer, kan du saktens komme deg til Mexico for en rimelig penge. Søk etter flybilletter her og charterreiser her.

Drømmereise til Canada

En klar innsjø omkranset av grønne trær og høye snødekte fjell under en blå himmel med spredte skyer.

USA er virkelig et populært drømmereisemål, og hvert år realiserer mange nordmenn drømmen om å reise dit.

Canada derimot, har alltid stått litt i naboens skygge. Men hvis du drømmer om store naturopplevelser er Canada faktisk rene paradiset.

Ja, USAs «lillebror» byr på alt fra fantastiske storbyer og enestående kulturopplevelser til storslåtte nasjonalparker og flotte badestrender.

«Jeg har så mange drømmereisemål, så jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne, men denne gangen blir det Canada.

Min drømmereise går til Canada, nærmere bestemt til canadiske Rocky Mountains. Først en tur med toget The Rocky Mountaineer på en ubeskrivelig reise gjennom skoger, sletter og fjellkjeder, der man kan se fjellene og skogene fra en helt annen vinkel.

Deretter vil jeg gå tur mellom fjellene med ryggsekken på og sove i telt i skogene, og oppleve den fantastiske naturen.
Torben, admaster & social media manager

Går din drømmereise også til Canada? Du kan søke efter flybilletter til Canada her.

Drømmereise til Island

Personer bader i en blå lagune med en trebro over vannet og svart fjell i bakgrunnen.

I løpet av de siste par årene har Travelmarket opplevd en sterkt stigende interesse for reiser til Island. Grunnen til det er nok at man i tillegg til ultimate naturopplevelser også har mulighet til å oppleve kultur, gastronomi og spa/velvære i verdensklasse.

«Det er utrolig mange steder jeg virkelig gjerne vil oppleve, og mange av dem er nok relativt dyre. Maldivene er en av disse – selv om det faktisk er nede i en ”fair” pris på ca. 14 000 kr for 5-stjernet hotell i vel en uke.

Det er likevel en langt mindre eksotisk opplevelse som står øverst på ønskelisten hos meg…Island!

Dette ville kunne gjøres på flere måter – alt etter hvor mange man er. Hvis man kun er 2, er nok hotell den beste løsningen, men hvis man derimot er en mindre gruppe (familie eller venner) på maks. 10 personer, er det penger å spare og fete opplevelser ved å velge Airbnb. Det fins mange billigere og gode, men jeg synes dette stedet fanger stemningen perfekt.

Jeg synes Islands landskap er utrolig behagelig for øyene, og det er gode muligheter til å kombinere velvære, eventyr og natur. Her finner man blant annet geysirer, fossefall, vulkaner, den blå lagune, turer på bena, med firhjulstrekker eller med helikopter i vakker natur og mulighet for nordlys. Alt sammen få kilometer fra Reykjavik.
Martin, grafisk designer

Har du lyst til å reise til Island? Her kan du se når det er best å reise dit.

Drømmereiser fra bøker, filmer eller fritidsinteresser

Veldig mange drømmer om å besøke en by, et sted eller et land på grunn av en bestemt fritidsinteresse, eller fordi de har lest en bok eller sett en film og ønsker å oppleve stedet i virkeligheten.

Drømmereise til Japan

Japan hører til et av de landene som er portrettert i utallige bøker og filmer, og som tiltrekker reisende med svært forskjellige interesser. Dette skyldes ikke minst at Japans kultur er full av kontraster – fra «Solens rike» med geishaer, templer, samuraier og vegger laget av papir, til futuristiske og høyteknologiske storbyer med de nyeste av duppeditter, Michelin-stjernede sushirestauranter og neonkledte skyskrapere.

«Drømmereisen min går til Japan, siden jeg er en stor fan av Manga og animé. Det bidrar til å styrke lysten min til å besøke animéens hjemland.

Jeg har sett mange bilder derfra, men har utrolig lyst til å oppleve den japanske kulturen og se landskapene i levende live.»
Steve, frontend-utvikler

Et bybilde om natten med mange neonlys og store reklameskilt til venstre og en tegning av en animefigur til høyre.

Drømmereiser til usedvanlige steder/et land som få har besøkt

Fordi det meste av verden har blitt så tilgjengelig for alminnelige reisende, er det mange som drømmer om å finne frem til steder med få eller ingen turister.

En rolig innsjø omgitt av fjell og grønne dalsider under en blå himmel med noen få skyer.Drømmereise til Sentral-Asia
«Blant mine mange reisedrømmer er en reise til Kasakhstan.

Der er noe helt eventyraktig over «stan-landene» i Sentral-Asia, og spesielt Kasakhstan er et grått og ukjent område på globusen for meg.

Når jeg tenker på Kasakhstan tenker jeg på barsk natur med vakre fjell og stepper. På moderne storbyer med nye kulturelle eventyr. Og ikke minst på et stort lokkende spørsmålstegn – hva er det som gjemmer seg bak grensene til dette kjempestore landet?

Er naturen så fantastisk vakker som jeg forestiller meg at den er? Ligner kulturen på Europa, Asia – eller er den helt annerledes? Kommer jeg til å føle meg velkommen?

Jeg gleder meg allerede til å komme av gårde.»
Kenneth, Online Marketing Manager

Soldat i uniform står i sentrum med fire andre soldater i bakgrunnen, foran blå bygninger og en bred gangvei.Drømmereise til Nord-Korea
«Jeg angrer på at jeg aldri fikk sett Øst-Berlin / Øst-Tyskland den gang det var DDR. Derfor kunne det vært spennende å reise til Nord-Korea.

Ikke fordi jeg har sympati for landet eller har lyst til å støtte den slags regime med reisepengene mine, men for å gi meg selv en opplevelse for livet.

Det er en mulighet som kanskje aldri kommer igjen eller blir mulig å oppleve i fremtiden. Nord-Korea er totalt lukket, men det er faktisk mulig å besøke landet for turister, selv om man kun kan reise rundt med guide og kun ta bilder av bestemte ting.

Det hadde vært en stor opplevelse å få oppleve landet med egne øyne – og så har man vært i et land som naboen garantert aldri har besøkt. I tillegg kunne man vekke folks nysgjerrighet ved å si at man har vært i Nord-Korea.»
Klaus, systemutvikler

Hvor drømmer du om å reise til?

Vi vil selvfølgelig også gjerne høre hvor din drømmereise skal gå hen. Skriv og fortell oss om din drømmereise i kommentarfeltet nederst på siden.

Fotos:
Toppfoto © istockphoto / juanjodda
Karibia © istockphoto / Christian Wheatley
Maldivene © istockphoto / BlueOrange Studio
Hawaii © istockphoto / PhotoTalk
Bora Bora © istockphoto / TriggerPhoto
Mexico © istockphoto / LUNAMARINA
Canada © istockphoto / MartinM303
Island, blå lagune © istockphoto / Kristy Ewing
Island, nordlys © istockphoto / powerofforever
Island, landskap © istockphoto / mdurinik
Tokyo © istockphoto / Japan martinhosmart
Mangajente © Steve Tegtmejer
Nord-Korea © istockphoto / narvikk

 Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.