Bilferie i USA

Bilferie i USA – de beste reisetipsene til tre populære ruter

Annette og Tore Seier
Enorme vidder, vakker natur og spennende byer innbyr til bilferie i USA. En opplevelse av den ultimate frihetsfølelsen og møte med de vennlige lokale. Uforglemmelige minner for resten av livet. Alt dette er ting som vi har fått på våre 10 road trips i USA. Her finner du de beste reisetipsene til våre tre favorittruter.

Bilferie i USAUSA har severdigheter for enhver smak, og passer derfor perfekt til en road trip. Vi har i løpet av de siste årene vært på 10 bilferier i USA, og føler fremdeles ikke at vi har fått nok av det vakre landet.

I dette blogginnlegget blir du presentert for tre populære ruter i USA. Vi gir deg de beste reisetipsene våre, så du for eksempel får et godt innblikk i hva som venter deg av uforglemmelige opplevelser, og når på året det er best å kjøre strekningene.

Du får også bonustips til hva du skal huske når du leier bil i USA.

1. DET RØDE LAND

En road trip som har et overflødighetshorn av severdigheter og nasjonalparker. På denne ruten blir du selv en del av Det ville vesten. Du kjører på litt av legendariske Route 66 og får se enorme vidder. I tillegg er det mange gode overnattingsmuligheter.

Den beste kjøreruten i Det ville vesten

Begynn i Las Vegas, hvor du også kan avslutte road tripen. Ruten tar deg gjennom statene Nevada og Arizona.

Road trip i USALengde
14 til 21 dager

Ruten og dager hvert sted
Las Vegas: 2-3 dager
Grand Canyon National Park: 2 dager
Antelope Canyon sammen med Horseshoe Bend: 2-3 dager
Monument Valley: 2 dager
Bryce Canyon National Park: 2 dager
Zion National Park: 2 dager

De beste severdighetene på ruten
Å kjøre på legendariske Route 66 er bilferie i USA på sitt beste. Stopp mange steder, nyt det, og opplev byer som for eksempel Kingman. Naturen, viddene, de evige røde klippene og den varierte naturen. Nasjonalparkene Grand Canyon, Antelope Canyon, Momument Valley, Zion og Bryce Canyon, som alle er helt unike.

Våre beste opplevelser på ruten
Å våkne opp til en vakker soloppgang i Monument Valley. Å gå i den smale kløften i Antelope Canyon, som ligger i et indianerreservat. Å se storslått natur i Grand Canyon, som virker uendelig. Å se alle de flotte røde klippene i nasjonalparkene, oppleve de enorme viddene og tro at vi var midt i en gammel westernfilm. Det var de beste opplevelsene for oss.

Road tripOvernattingsmuligheter på ruten
Det er utallige overnattingsmuligheter på denne ruten. Prisnivået for et rimelig motell ligger på ca. 5-700 kr per natt, avhengig av hvilken sesong det er.

Prisnivået på flybilletter til Las Vegas
Flybilletter til Las Vegas ligger som regel på rundt 5000 kr tur-retur. I vinterhalvåret kan du fly direkte fra Oslo til Las Vegas med Norwegian for ca. 3000 kr tur-retur.

Det beste tidspunktet å besøke ”det røde land” på
Vinter, vår og høst.

Våre tre beste råd til en bilferie i USAs nasjonalparker
• Denne road tripen egner seg ikke å ta om sommeren. Temperaturene kommer raskt opp på 40 grader.

• Besøk nasjonalparkene tidlig om morgenen eller sent om ettermiddagen. Da er varmen mest behagelig, og det er færrest mennesker.

• Betal litt ekstra – ca. 1500 kr – og bo en natt på The View Hotel i Monument Valley med en fascinerende utsikt fra balkongen mot de røde klippene.

2. ALTERNATIVE OPPLEVELSER I CALIFORNIA

Opplev USAs ultimate og klassiske road trip, men krydr den med litt alternative severdigheter. Her kjører du på legendariske Highway 1, og kan se nasjonalparker som Joshua Tree og Yosemite. Gå mellom enorme redwoodtrær i Muir Woods National Monument, og se imponerende kyststrekninger ved Point Reyes National Seashore. Avslutt turen med manér ved å kjøre inn til San Francisco over ikoniske Golden Gate Bridge.

Den beste kjøreruten i California

Begynn i Las Vegas og avslutt i San Francisco. Ruten tar deg gjennom statene Nevada og California.

Bilferie i USALengde
14 til 21 dager

Ruten og dager hvert sted
Las Vegas: 2-3 dager
Joshua Tree: 2 dager
Yosemite: 2-3 dager
Highway 1: 2-3 dager
Muir Woods: 1 dag
Point Reyes National Seashore: 2 dager
San Francisco: 3-4 dager.

De beste severdighetene på ruten
Å kjøre på Highway 1 er en fantastisk opplevelse. Imponerende Stillehavet, barske kystlinjer, den lille danske byen Solvang og et besøk på Hearst Castle. Imponerende natur i Yosemite og Joshua Tree, men helt klart også de store redwoodtrærne i Muir Woods.

Å kjøre denne ruten og å kunne oppleve kystlinjen og naturen ved Point Reyes er opplevelser som kommer til å slå beina vekk under deg. Du avslutter denne bilferien i en av verdens vakreste byer som også har massevis av severdigheter å by på – San Francisco.

Våre beste opplevelser på ruten
De annerledes trærne i Joshua Tree kombinert med to ørkener som møtes. Å kjøre på de svingete veiene på Highway 1, der det dukker vakre landskaper opp rundt hver sving. Den varierte naturen i Yosemite National Park med dyr, klipper, høyder, snø og fosser.

Å gå mellom kjempetrærne i Muir Woods, se fyrtårnet og den nydelige kystlinjen ved Point Reyes og den uforglemmelige følelsen det er å kjøre over en av verdens flotteste broer, Golden Gate Bridge.

Solvang i USAOvernattingsmuligheter på ruten
Det er mange muligheter for overnatting på denne ruten. Gode moteller kan fås for ca. 4-700 kr per natt. Vær oppmerksom på at prisene stiger i helgene, og at motellene inne i nasjonalparkene er dyrere. Bestill i god tid – dette gjelder spesielt i høysesongen.

Prisnivået på flybilletter til denne ruten
Du kan kjøpe flybilletter til USA med utreise til Las Vegas og hjemreise fra San Francisco fra rundt 4000 kr.

Det beste tidspunktet å besøke California på
Vår og høst.

Våre fem beste reisetips til en bilferie i California
• Det beste tidspunktet å ta denne turen på er om våren. Her kan du oppleve både Highway 1 og San Francisco i klart vær. På andre tider av året er det ofte disig.

• Tilbring en natt i den lille danske byen Solvang.

• Bo på moteller litt utenfor nasjonalparkene – de er ofte vesentlig billigere.

• Unngå Highway 1 i helgene – da er det mange mennesker og vanskelig å skaffe et motellrom.

• Besøk imponerende Hearst Castle, og husk å stoppe opp ved rasteplassen etterpå. Her finner du en stor koloni av sjøelefanter.

3. DET ULTIMATE NEW ENGLAND

New England i USA består av hele 6 stater og byr på massevis av severdigheter. Området passer godt til en bilferie, og du kan oppleve storslått natur i New Englands eneste nasjonalpark Acadia, vakre fjell i White Mountains, mange fyrtårn og hyggelige landsbyer. Dra på hvalsafari ved Cape Cod, spis en Maine-hummer, og bli imponert over de vakre gamle overdekkede broene.

Den beste kjøreruten i New England

Begynn og avslutt i Boston. Ruten tar deg gjennom de 6 statene som New England består av: Connecticut, Rhode Island, Massachusetts, Vermont, New Hampshire og Maine.

Road trip i New EnglandLengde
18-20 dager

Ruten og dager hvert sted
Boston: 2-4 dager
Maine inkl. Acadia National Park: 4 dager
New Hampshire inkl. White Mountains: 4 dager
Vermont: 4 dager
Rhode Island: 1 dag
Massachusetts inkl. Cape Cod: 4 dager
Connecticut: 2 dager

De beste severdighetene på ruten
Den hyggelige byen Portland med det flotte fyrtårnet og den imponerende og vakre naturen i Acadia National Park. Å kjøre rundt i White Mountains og spesielt Kancamagus Highway er fantastiske road trip-opplevelser. De hyggelige byene i Vermont, som byr på mange gode spisesteder og isfabrikken Ben & Jerry’s. Vakre Newport, der nytt og gammelt møtes, og kystlinjen ved Cape Cod National Seashore.

Våre beste opplevelser på ruten
Å se løvfallet i White Mountains om høsten er en av de vakreste opplevelsene vi har hatt på en bilferie i USA. Å kunne jakte på de mange fyrtårnene i New England, som står ved den forrevne klippekysten ved Atlanterhavet.

Å kjøre den vakre, men skremmende turen oppover Mount Washington. Å kunne sette tennene i en Maine-hummer og smake lønnesirup på en gård. Å se naturen i Acadia National Park, som er en av de beste severdighetene i New England, og de enorme hvalene på en safari fra Cape Cod.

Bilferie i USAOvernattingsmuligheter på ruten
Det er utallige moteller hvor du kan kjøpe overnatting for ca. 5-700 kr, og ellers kan vi anbefale å overnatte på et Inn. Det er en form for bed and breakfast, og prisen er litt høyere, men den inkluderer også frokost.

Merk at høysesongen i New England er høsten, noe som også avspeiles i prisene.

Prisnivået på flybilletter til New England
Du kan kjøpe flybilletter fra Oslo til Boston med Norwegian fra ca. 2000 kr t/r.

Det beste tidspunktet å besøke New England på
Vår, sommer og høst.

Våre fire beste reisetips til en bilferie i New England
• Ta en avstikker på en av de små landeveiene, kjør en tur i New Englands bakgård, og opplev hvordan livet leves der.

• Besøk en av de mange gårdene som har gårdssalg, og smak på deilig lokal mat. Stopp for eksempel ved en sirupgård, og smak på lønnesirup i alle avskygninger.

• Spis en lobsterroll, som er et brød med Maine-hummer og dressing.

• Dra på hvalsafari fra Cape Cod, og opplev de vakre kjempene i sitt rette element.

Leiebil i USA – dette må du huske

En bilferie i USA krever selvfølgelig at du leier en bil. Det er dog et par ting som du bør være oppmerksom på.

Bilferie i USA• De fleste bilene i USA har automatgir.

• Lei en bil med en god størrelse, så du har plass til hele familien pluss oppakning.

• Du må betale ekstra avgifter dersom du henter bilen i én stat og avleverer den i en annen, og beløpet kan være på opptil 500 dollar.

• Du kan med fordel bestille bilen hjemmefra og avhente den når du ankommer lufthavnen.

• Leieprisene varierer veldig fra stat til stat.

Bonustips – kjøretips i USA

• Du skal ikke skifte veibane ved forbikjøring – du holder deg bare i den samme banen.

• I de fleste stater kan du svinge til høyre i et kryss uten å vente på at det blir grønt.

• Ha respekt for avstandene i USA, de er enorme. Sett derfor av litt lengre tid til bilferien i USA.

Alle bilder (c) Ontrip.dk

 Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.