Orlando

Familieferie i USA – Orlando er det optimale reisemålet

Mette Vaabengaard
Det er få steder i verden som gjør så mye for å tiltrekke seg barnefamilier som Orlando i Florida. Byen er på størrelse med Bergen og har over 100 fornøyelsesparker som får Tusenfryd til å ligne et omreisende tivoli.

I Florida er forholdene altså store. Bare Disney World omfatter fire parker og to badeland. I tillegg kommer Universal Orlando med den nye Wizarding World of Harry Potter, SeaWorld og Gatorland, for ikke å glemme Kennedy Space Center. Det er umulig å nå alt på et par uker.

OrlandoØnsker du en rolig familieferie i USA, nærmere bestemt i Orlando, vil det være godt for familiefreden og pengepungen å lage noen avtaler med ungene før dere reiser. Én avtale kan være å begrense antall fornøyelsesparker dere skal besøke. En annen kan være at barna hver dag får faste lommepenger til is og småting. På den måten kan dere unngå mye mas, for eksempel hver gang de ser en ny Donald-nøkkelring.

Under ser du et eller flere eksempler på flybilletter til Orlando som er funnet i Travelmarkets flysøkemotor de siste 48 timene. Klikk på en pris for å komme over i flysøkemotoren.

(Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Søk fly til Orlando selv her.)
 

På besøk hos verdens mest berømte mus

Det koster 25 dollar å ta drosje fra den ene enden av Disney World til den andre, og det sier litt om avstandene. Man ender fort med å gå 10-12 km på en dag, så her gjelder det å ha gode bein og sko.

OrlandoDisney Animal Kingdom er en safaripark hvor man på en halvtime kan oppleve like mange frittgående, ville dyr som på en to ukers reise i Kenya. Disneys safaripark er svært naturtro, men du kan være sikker på at dyrene ikke spiser hverandre foran øynene på ungene, for usynlige gjerder og masse godt fôr holder løvene fra gasellene.

Hollywood Studios gir deg følelsen av å være i verdens største filmby. Epcot er et eksperimentarium med fokus på teknologi og viten. Og så har vi Magic Kingdom med alle sine forestillinger, parader, rutsjebaner, snurrende tekopper og spøkelsestog.
 

Harry Potter og andre trolldomsverdener

Universal Orlando er også et Kinderegg av fornøyelsesparker dere kan glede dere til på en familieferie i USA.

Der finner dere Universal Studio hvor dere kan bevege dere rundt i filmkulisser, bli angrepet av hvithaien fra Haisommer og møte karakterer og spesialeffekter fra andre filmer.

I Islands of Adventure kan dere dra på sju oppdagelsesreiser, blant annet til Jurassic Park og The Wizarding World of Harry Potter. Og i badelandet Wet’n’Wild kan dere prøve noen av verdens mest spektakulære vannsklier.
 

Våte fornøyelser

Delfiner i SeaworldSeaWorld blander tivoli og akvarium med mange populære live shows med sjøløver, hvaler og dreperhaier. SeaWorld har også et Aquatica badeland for dem som vil boltre seg i vannet selv.

Discovery Covekan skilte med regnskog, fossefall og badestrender med delfiner og undersjøiske korallrev som innbyr til snorkling og nærkontakt med tropiske fisk.

Gatorland har dyrehage for barn, fuglebur og massevis av firfisler og slanger. I tillegg kommer 150 alligatorer og et hundretalls krokodiller. Her går virkelighetens Crocodile Dundee i aksjon.
 

Små astronauter og romforskere

Kennedy Space CentreKennedy Space Center ligger ikke langt fra Orlando, og det fungerer også som besøkssenter hvor man kan utforske rommet, møte en ekte astronaut og prøve hvordan det føles å bli skutt opp i en romrakett. Kanskje er fremtidens ferie ikke en familieferie i USA, men en tur ut i rommet?

Her kan dere også kose dere i et helt vanlig, gammeldags lekeland og i et fantastisk naturområde i nærheten. Det er av den autentiske typen med uberørte sandstrender og mulighet for å se krokodiller som dovner seg i solen, spennende fuglearter, villsvin og havskilpadder. Dette kan faktisk være en kjærkommen avveksling fra tegneseriefigurer i menneskestørrelse og enorme mengder mekanisk og pangfarget plast.
 

Familieferie i Orlando – visste du dette:

Familieferie i OrlandoOrlando var en gang var en liten, ukjent by. Det endret seg fort da Walt Disney World åpnet i 1971.

Orlandos offisielle kjælenavn er “The City Beautiful” (Den vakre byen), og er også kjent som “O-Town”.

Orlando har så mange attraksjoner at man har regnet ut at en gjennomsnittsturist ville brukt 67 dager på å besøke alle sammen.

Verdens største Hard Rock Café ligger i Orlando.

Det er bare lufthavnen ved Las Vegas som har flere innenriksreisende enn Orlandos lufthavn. Når det gjelder antall utenlandske turister ligger Orlando på femteplass blant byene i USA.

Søk flybilletter til Orlando her.

Toppfoto (c) istockphoto / AlexanderNovikov
Disneyworld (c) istockphoto / Yobro10
Universal Studios (c) istockphoto / Haxortech
Seaworld (c) istockphoto / Rpsycho
Kennedy Space Centre (c) istockphoto / Spanic
Orlando by (c) istockphoto / David Sucsy

(Artikkelen er tidligere publisert i danske ”24rejser”.)Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.