En familie på tre tar en selfie med New York skyline i bakgrunnen på en solfylt dag.

Storbyferie i New York med barn – aktiviteter og severdigheter

Travelmarket
Barn og storbyferie er ikke nødvendigvis en håpløs kombinasjon, tvert imot, men skal turen bli virkelig vellykket er det en god idé å planlegge litt på forhånd. New York byr på et vell av spennende aktiviteter, ikke minst for familiens yngste, og siden man ofte kan få tak i forholdsvis rimelige flybilletter til New York, er byen perfekt for familier som har lyst til å dra på storbyferie og oppleve noe sammen. Les om storbyferie i New York med barn her.

Dette er våre tips til hva både store og små kan ha glede av i New York:

American Museum of Natural History: En naturvitenskaplig verden for vitebegjærlige unger. Det nyinnrettede Discovery Room gir familier med barn en riktig god introduksjon til museet og utstillingene. De interaktive dinosaurutstillingene og Rose Center for Earth and Space vekker garantert begeistring hos de litt større barna.

Central Park Zoo and Children’s Zoo: En utmerket dyrehage for hele familien. Billetten inkluderer adgang til Tisch Children Zoo som er beregnet på små barn, hvor de kan få lov til å klappe flere av dyrene.

Sony Wonder Technology Lab: Her kan barn i alle aldre lære om og leke med teknologi gjennom interaktive utstillinger, som audioteknologi, ultralyd, robotteknologi og interaktivt design.

The Children’s Museum of the Arts: Et kunstnerisk lekeland i klare, glade farger for barn. Her kan de utforske, leke med og lære om bildekunst og skuespill, før de kaster seg over de store ballene i området for fysisk utfoldelse.

Ballet for Young Audiences: Denne danse- og teatergruppen har siden 1985 opptrådt for både små og store barn i den hensikt å introdudusere dem for teater, og da særlig dans, som uttrykksform. Gruppen har et bredt repertoar og opptrår mange forskjellige steder i New York.

Madame Tussauds: Madame Tussauds er mer enn bare et vokskabinett. Det er en interaktiv utstilling med massevis av spennende detaljer for barn og voksne. Besøk også multisensor-teateret hvor 3D-teknologi kombineres med 4D-spesialeffekter.

South Street Seaport: Opplev havnen i New York som den var på 1800-tallet! Gå om bord på seks historiske skip, ta en spasertur i de brosteinsbelagte gatene og lær å bruke verktøy fra den gang. Dere kan også få en rundtur i havnen på en elegant tomastet skonnert.

FAO Schwartz: FAO Schwartz er en leketøyskjede med lange tradisjoner i USA. Besøk kjedens hovedbutikk i de gamle General Motors-bygningene på hjørnet av 58th Street og 5th Avenue. Dette er et leketøysmekka i flere etasjer!

Dessuten tilbys det forskjellige guidede turer rundt i New York som er spesielt beregnet på barnefamilier – forhør dere hos de lokale turistkontorene. Hvis dere ønsker mer inspirasjon, fins det flere guidebøker nettopp om det å oppleve New York med barn.

Vi ønsker hele familien en riktig god tur!

Fotos:
Foto © istockphoto / martinedoucet

 Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.