Reisebudsjett til Australia

Reisebudsjett til Australia – hva bør du tenke over?

Annette og Tore Seier
Opplev en kenguru i dens rette miljø. Dykk ved verdens største korallrev, eller nyt livet på Bondi Beach. Kjør ut i the outback og se kjempesteinen Uluru (Ayers Rock). Utforsk Sydney med det berømte operahuset. Spennende opplevelser, men hva koster en sånn reise? I tillegg til fly og overnatting er det en del kostnader du må ta med i beregningen, og her kommer vi med forslag til hva du skal ta med når du lager et reisebudsjett til Australia.

Flybilletter til Australia

En av de store utgiftene når du planlegger reisen til Australia er selvsagt flybilletten. Reisen «down under» er lang, og det går ingen direktefly dit fra Norge. Du må altså mellomlande – enten én eller to ganger, typisk i England og Midtøsten/Asia.

Reisebudsjett til AustraliaMellomlandingen kan være en god mulighet for å få flere reiseopplevelser – du kan for eksempel tilbringe et par dager i stop-over-byen før reisen går videre.

Ofte koster ikke en stop-over-billett stort mer enn en reise med vanlig mellomlanding. Hvis du velger å bli et par dager i f.eks. Singapore på ut- eller hjemreise, blir den lange reisen også mer behagelig.

Priseksempler på flybilletter
Australia er et stort kontinent, så derfor påvirker destinasjonen din i Australia hvor mye billetten koster.

Billettprisen avhenger også av hvor mange stopp du har underveis. Flere mellomlandinger gir ofte en billigere billett, men også lenger reisetid.

En flybillett til Australia koster typisk mellom 9000 og 10 000 kr t/r, og jo raskere du vet når du skal reise, jo større sjanse er det for at du får en rimelig billett. Anbefalingen er at du bestiller minst 8 uker før avreise.

I eksempelet funnet på Travelmarket.no har vi valgt de australske storbyene Sydney, Perth og Melbourne. Alle prisene er fra 2017.

Flybilletter til Sydney:
Billigst: British Airways og Cathay Pacific – 7637 kr med to mellomlandinger hver vei.
Best: Qantas – 9286 kr med én mellomlanding hver vei.

Reisebudsjett til AustraliaFlybilletter til Perth:
Billigst: British Airways og Cathay Pacific – 7544 kr med to mellomlandinger hver vei.
Best: Qatar Airways – 8573 kr med én mellomlanding hver vei.

Flybilletter til Melbourne:
Billigst: British Airways og Cathay Pacific – 7385 kr med to mellomlandinger hver vei.
Best: Qantas Airways – 9377 kr med én mellomlanding hver vei.

Finn oppdaterte flypriser til Australia her.

Innenlandsflyvninger i Australia
Avstandene er store, så hvis du har lyst til å oppleve flere steder i landet kan du med fordel fly innenriks. Det er atskillige flyselskaper å velge mellom, også en del lavprisselskaper som f.eks. Tiger Airways.

Priseksempler – enkeltreiser:
Fra Sydney til Perth – direkte med Jetstar Airways – 2036 kr.
Fra Melbourne til Sydney – direkte med Jetstar Airways – 1036 kr.

Prisnivået i Australia

Australia er et dyrt land å besøke, så regn med at prisene er de samme som hjemme i Norge når du lager reisebudsjett til Australia.

Hotellpriser i Australia

I de mindre byene koster mellomklassehoteller og moteller fra 650 kr og oppover per natt.

Hotellpriser i AustraliaHotellene i storbyene er dyrere, så her bør du budsjettere med 1300 kr og oppover. Ofte må du kjøpe frokost i tillegg.

Hotellprisene stiger vesentlig fra midten av desember og i hele januar måned. Her er det høysesong i Australia pga. skolenes sommerferie.

Hva koster transport i Australia?

Leiebil
En middelklassebil med plass til 4 personer og oppakning koster rundt 370 kr per dag å leie. Du må være oppmerksom på en større ekstra-avgift på leiebilen dersom du leverer den i en annen delstat enn der du hentet den. Bensinprisen i Australia ligger på ca. 10,76 kr per liter.

Tog- og bussreiser
Du kan lett komme rundt omkring i Australia med Greyhound-bussene. Priseksempel: En billett fra Melbourne til Sydney koster rundt 650 kr. Australia har også et stort tognett, og du kan f.eks. ta toget fra Melbourne til Adelaide for ca. 1300 kr.

Offentlig transport i storbyene
En standardbillett til offentlig transport i storbyene koster under 20 kr. I sentrum av Perth er den offentlige transporten gratis. I Sydney kjører det en gratis buss, og i Melbourne en gratis sporvogn. De kjører forbi og stopper ved de kjente attraksjonene.

Priser på mat og drikke i Australia

Prisnivået på mat og drikke ligger på omtrent det samme prisnivået som i Norge, både på restauranter og dagligvarebutikker.

Hotellpriser i Australia

Andre utgifter på reisen

Når du drar på en lengre reise, er det alltid noen ekstra utgifter å ta høyde for, og derfor er det viktig å sette opp et reisebudsjett til Australia.

Det er utgifter som du kanskje ikke umiddelbart hadde tenkt på, og som kjapt kan løpe opp.

Ytterligere omkostninger til flyreisen – Det kan være det kommer noen ekstra-utgifter på flyreisen. Derfor er det viktig at du sjekker om flybilletten er inkludert mat og drikke, bagasje og setevalg.

Transport til og fra lufthavnen – Hvordan kommer du til og fra lufthavnen? Lønner det seg å kjøre bil til lufthavnen eller er offentlig transport billigere når du i tillegg til bensin må betale for parkering? Undersøk de forskjellige transportmulighetene både i Norge og når du er kommet til Australia. Hva koster offentlige transportmidler der i forhold til å ta drosje?

Reiseforsikring – Reis aldri uten reiseforsikring. Ofte lønner det seg å tegne en som gjelder for hele året hos ditt eget forsikringsselskap.

Telefonutgifter – På de fleste hoteller er det trådløst internett, og i storbyene er det gratis Wi-Fi på kaféer og restauranter. Du kan unngå at telefonregningen blir for høy ved å kjøpe et forhåndsbetalt SIM-kort for 400 kr. Vær likevel forberedt på at dekningen mange steder i Australia er dårlig eller ikke-eksisterende.

Høydepunkter i Australia

Severdigheter i AustraliaAustralia er et enormt kontinent som tilbyr massevis av opplevelser. Alt avhenger av den tiden du har til rådighet, og det kan være vanskelig å skulle velge mellom alle Australias høydepunkter.

Her er noen eksempler på hva du kan oppleve:

Storbyene

Sydney – En av verdens vakreste storbyer med det ikoniske operahuset som er tegnet av den danske arkitekten Jørn Utzon. I nærheten av byen ligger den berømte stranden Bondi Beach og de vakre Blue Mountains.

Melbourne – Byen som er sentrum for kultur og mote. Ikke langt fra byen ligger nasjonalparken The Grampians med mengder av ville kenguruer.

Perth – Byen med flest solskinnstimer i Australia, som ligger ut mot Det indiske hav. Bortenfor byen finner du store områder med vinmarker.

Naturen

Det største korallrevet i verden – Great Barrier Reef, kjempesteinen Uluru (Ayers Rock), Daintree National Park med vakker tropisk natur, og fantastiske Fraser Island.

Severdigheter i AustraliaEn gåtur i tretoppene ved Great Oatway National Park, pingvinparade på Phillips Island og kenguruer og koalaer på Kangaroo Island.

Road trip – Gå ikke glipp av Great Ocean Road, en av verdens vakreste kjøreturer. Her får du se vakre kystlandskaper, dramatiske klipper og de berømte 12 apostlene.

Bonustips

• Husk å søke om visum til Australia. Dette koster ikke noe og foregår elektronisk.

• Husk at det er omvendte årstider i Australia i forhold til Norge. Så når vi fryser og det er vinter i Norge, er det sommer og sol i Australia.

God fornøyelse med å lage ditt reisebudsjett til Australia!

Alle bilder (c) Ontrip.dkLegg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.