To barn snorkler i klart blått vann, utstyrt med svømmeføtter og dykkermasker.

Charterferie med barn – sånn får du en vellykket ferie

Thiamka Margrethe Pedersen
Veien fra den aller første tanken om ferie til du endelig ligger i bassenget under solens varme stråler, er som oftest full av tanker og valg rundt reisen. For å hjelpe deg i gang kommer vi her med gode tips og råd til planleggingen av din charterferie med barn.

Drømmer du også om en fantastisk charterferie med familien?

Et par fargerike sandaler med blomsterdetaljer ligger på sandstranden.

Når det gjelder samvær og nærvær skiller familien min seg nok ikke nevneverdig ut fra andre barnefamilier.

Ferien er et av årets høydepunkter og noe som både barna og vi voksne ser frem til og lengter etter. Og når den avslappede ferien er overstått kan vi glede oss over den lenge etter at hverdagen igjen har meldt sin ankomst.

La deg også inspirere av vår inspirasjonsguide til charterferie med barn

Her finner du artikler som handler om reiser i skoleferiene

Klikk her for å lese om charterferier oppdelt i måneder

Trygt & enkelt

Et barn med blå badevinger og dykkermaske står på en steinete strand og holder en dykkeline.

Den klassiske charterreisen er populær – ikke minst for barnefamilier. Det er en enkel og trygg måte å reise på, og på reisemålene er reiselederne og guidene hjemmevante og gir gode råd og hjelper deg hvis du får behov for det.

I tillegg kan du spare tid, siden fly, transfer, hotell og mat/drikke kan bestilles samlet. Du slipper altså å undersøke de forskjellige delene hver for seg, og slipper å tenke på det praktiske, det økonomiske og logistikken.

Her får du overblikket med det samme, og alt kan planlegges hjemmefra, så det eneste du trenger å konsentrere deg om er å slappe av og være sammen med familien.

 
 
 

En vellykket ferie på tross av kompromisser

Et kjøledisplay fylt med fargerike ispinner med smaker som kiwi, fresa, limon, mojito, og sandia.

På en familieferie er det mange hensyn å ta og ting å forholde seg til, og det kan være vanskelig å balansere alles ferieønsker.

Har tenåringen lyst til å oppleve nattelivet på ferien, skal den yngste legges tidlig etter en lang dag i barnebassenget, har mor lyst til å trene, og vil far kun reise fra den nærmeste lufthavnen? Noen ganger må det inngås kompromisser for at ferien skal bli vellykket for alle.

Hvordan sikrer du deg at familiemedlemmene får nettopp sine ferieønsker oppfylt? Jo tidligere du bestiller, jo større er utvalget, og du kan sikre deg akkurat det hotellet eller den leiligheten dere ønsker – og til en fornuftig pris. Det er også en fordel å bestille i god tid hvis dere har ønsker til f.eks. en bestemt lufthavn.

Overnatting på spesifisert hotell eller i leilighet

Skjell og småstein er hengt opp under et tak laget av tre og strå. Bakgrunnen er en uskarp blanding av grønt løv og blå himmel.

For mange barnefamilier er det viktig å velge en spesifisert charterferie i stedet for en uspesifisert. Her vet du hva du og familien din kan forvente når det gjelder standard, beliggenhet og fasiliteter. I tillegg kan du ved å velge en spesifisert charterreise vise familien hva dere kan glede dere til, og dette skaper trygghet hos barna.

Ved å velge spesifisert overnatting får du ingen negative overraskelser, og du trenger ikke å pakke etter og forberede deg på ukjente elementer.

Det samme gjelder for spesifiserte restplasser. Også her vet du hva du kan regne med å få. Det som er bra med restplasser er at de som regel har en mye lavere pris enn de vanlige charterreisene, så hvis du har is i magen og tør å vente med å bestille kan du være heldig å få mye for pengene og må den måten få litt ekstra penger å bruke på selve ferien. Du kan også risikere å være uheldig og oppleve at det kun er mindre gode hoteller eller leiligheter igjen på bestillingstidspunktet.

Hvis du har mindre barn kan du eventuelt velge en leilighet med flere værelser og muligheten til å lage mat selv. Kanskje har ikke alle lyst til å spise frokost på samme tidspunkt, og i Syden begynner dessuten restaurantene ofte ikke å servere middag før rundt kl 18-19.

I tillegg kan du slappe av på et annet rom eller på altanen når barna sover. Hvis det er en tenåring i familien kan han eller hun eventuelt få et eget rom der de kan være for seg selv – kanskje tenåringen også har andre søvnvaner enn resten av familien? Det er mye du kan gjøre for at familieferien skal bli en god opplevelse for alle.

Få kontroll på økonomien og velg All Inclusive

Buffébord med en rekke forskjellige matretter, inkludert sjømat, pasta, grønnsaker og desserter i små porsjoner, pent dandert på forskjellige fat og tallerkener.

Mat og drikke er en viktig del av ferien for de fleste, og ikke minst når du reiser med barn. Charterferie med All Inclusive er derfor det mest nærliggende valget, da det er praktisk å ha mat og drikke til rådighet og innenfor rekkevidde det meste av døgnet. I restauranten eller den lille snackbuffeten er det som regel noe for enhver smak og ethvert behov.

Som barnefamilie kan dere ha forskjøvet og forskjellig døgnrytme, enten i forhold til andre gjester på hotellet eller i forhold til din egen familie, hvis du f.eks. både har mindre barn og tenåringer. Barna kan hente snacks, is og drikkevarer – og du trenger ikke å bekymre deg om kontanter eller kort, eller om budsjettet løper løpsk.

Du finner billige All Inclusive-reiser i skoleferiene her, og All Inclusive-ferier i en bestemt måned her.

Fasiliteter og aktiviteter for hele familien

Som navnet antyder kan det ideelle være en ferie på et av de mange familiehotellene som finnes nesten overalt. De barnevennlige hotellene tilbyr et vell av aktiviteter og fasiliteter for alle aldre, så dere har rik mulighet for å være aktive sammen og også hver for seg. Etter hvert har de fleste hotellene også fått en barneklubb for aldersgrupper fra barnehagebarn og litt eldre barn til tenåringer, og aktivitetene og varigheten er tilpasset de forskjellige alderstrinnene.

Bassenget og stranden er høydepunktene

Et barn med grønne svømmebriller smiler mens det holder seg fast i kanten av et svømmebasseng.

De fleste barn gleder seg mest til å være i bassenget og forbinder ferie med å leke og plaske i det herlige vannet. Du kan derfor med fordel velge et hotell med barnebasseng.

Dette kriteriet og flere andre kan du velge i søkeresultatet i både søkemotoren for charterreiser og for restplasser. I chartersøkemotoren har du mulighet for å få vist alle de hotellene som har bassenger og barnebassenger. For å finne funksjonen går du inn i chartersøkemotoren. På venstre side kan du velge en rekke filtre som for eksempel avreiselufthavn og hotellkategorier. Scroll ned til du finner en funksjon som heter Fasiliteter. Klikk på den og velg basseng og/eller barnebasseng.

Hvis dere også har lyst på en dukkert i havet fra den lokale stranden, kan det være en fordel å sjekke om det ligger noen barnevennlige strender i byen dere vurderer å dra til. Vi hjelper deg litt på vei med artikkelen vår om de beste badestrendene i Sør-Europa.

En vellykket ferie…

Det finnes et vell av herlige barnevennlige reisemål. Jeg har selv vært på mange charterreiser med barna mine i blant annet Side i Tyrkia, Sharm El Sheikh i Egypt, og på Mallorca, Tenerife og Rhodos, hvor vi har hatt noen deilige familieferier.

Med god forberedelse og inspirasjon fra bloggen og vår gratis e-bok er jeg sikker på at du og familien din også får en vellykket charterferie.

Fotos:
Alle bilder © Thiamka Margrethe Pedersen

 Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.