En familie smiler og nyter solen mens de flyter på en gul flåte i et svømmebasseng.

Badeferie i Dubai – noe for deg?

Anette Rolnæs
Dubai er selve innbegrepet av først, størst og høyest – et gigantisk bilde av hva som kan bygges for penger. En luftspeiling av velstand og innovasjon. Så hvis strand og butikker står øverst på ønskelisten din, tett fulgt av høy komfort, ja, da er Dubai en sikker vinner. Men hva mer kan Dubai tilby?

Dubai er på sin egen måte et fascinerende sted. Jovisst kan man snakke om Midtøstens Singapore eller Manhattan, men sannheten er at det ikke finnes noen annen by som Dubai. Det er bare ett sted på kloden du kan besøke verdens høyeste bygning, Burj Khalifa, og bli sendt til værs i verdens raskeste heis mens et multimedieshow informerer og underholder deg om alt det vidunderlige du skal få oppleve når du har nådd til topps.

Se også De billigste 3* charterreisene til Dubai – lavprisoversikt

Strender og handlesentre i Dubai

En sandstrand med bølger fra havet til venstre og høye skyskrapere til høyre under en blå himmel.

På Dubais strender er det fin, hvit sand, rent havvann å bade i og mange kaféer å velge mellom. På én strand kan du nyte utsikten til byens silhuett, på en annen kan du drive med kite-surfing. Det finnes strender for avslapping og strender fulle av aktivitetsmuligheter.

I Dubai kan du bokstavelig talt shoppe for alle pengene – og enda litt til. Ikke nok med verdens største handlesenter, Dubai Mall, ligger her, byen huser også verdens største shoppingresort, Mall of the Emirates. Her settes det nye standarder for gå-i-butikker-opplevelsen, for her finner du til og med et innendørs skisenter med egen pingvinkoloni!

Samtale fremmer forståelsen

En kvinne med mørkt hår ikledd svart hijab smiler, med grønne trær og park i bakgrunnen.

Den beste muligheten du har for et møte med lokalbefolkningen er Sheikh Mohammad Bin Rashid-senteret for kulturell forståelse. Under mottoet ‘Åpne dører, åpne sinn,’ tilbyr senteret en bred vifte av arrangementer.

Bestill et måltid og start med en guidet spasertur i det historiske Al Fahidi-distriktet. Etterpå tar du plass på tepper og puter i beste beduin-stil og kan nyte et utvalg tradisjonelle retter. Imens vil den lokale verten din svare på alle spørsmålene du måtte ha om livet i emiratet. Ikke hold igjen; spør i vei med åpent sinn og få svar i samme ånd.

For og mot Dubai

Skyskrapere og moderne bygninger omgir en stor, blå lagune med kunstneriske mønstre i sentrum av en by ved solnedgang.

Du kommer ikke til å kjede deg i Dubai. Opplevelsene står i kø: akvarium og undervannsdyrehage, et gedigent badeland, pluss skibakke, skøytebane, gull-souk, bymuseum, spa, luftballongtur, motorsport, dykking, ørkeneventyr og mat fra hele verden. Offentlig transport er billig og god (drosje og T-bane), hotellene er flotte, solen trofast og strendene brede og fine og inndelt i aktivitets- og avslappingsstrender.

Selv om Dubai glitrer og blinker som den eneste byen i sitt slag er det noe sjelløst over denne samlingen av skyskrapere, motorveier, butikksentre og luksushoteller, samt byens evinnelige trang til å imponere. Det er som om Dubai i større grad ble planlagt for biler enn for mennesker, og det eneste stedet du selv kan oppsøke naturen er på stranden.

Er Dubai noe for deg?

En kvinne og to jenter med solbriller og hatter sitter ved vannet, mens kvinnen peker ut mot horisonten. Flere båter er til stede i bakgrunnen på det klare vannet.

Konklusjonen må være at selv om Dubai er en opplevelse utover det vanlige, er det ikke nødvendigvis en som alle og enhver vil sette pris på. Så hva vil du med ferien din?

Hvis du drømmer om en badeferie med strand og shopping og høy komfort som de viktigste elementene vil en badeferie i Dubai garantert være en fulltreffer. Og hvis unger er med på ferien er det stor risiko for at de ikke vil bli med hjem igjen. (Godt det er du som bestemmer.) Dra avsted glad og fornøyd, for Dubai er en gave til barnefamilier som liker en ferie spekket med aktiviteter – i trygge rammer. Slipp deg løs sammen med dem i Dubais badeland, se dem måpe over alt gullet på markedet og unn dem en diger iskrem i Dubai Mall.

Tenk deg derimot nøye om hvis et løssluppent natteliv også er en viktig del av drømmeferien. Joda, du kan nyte alkohol på hoteller og i private klubber, men ved den minste slinger i valsen på gata risikerer du å bli anholdt.

Detaljrik fasade med blå og gule mosaikkfliser rundt en bueformet døråpning.For deg som er av den oppfatning at alt skal prøves minst én gang her i livet er det ingen vei utenom Dubai. Det finnes som sagt ikke maken til den byen, og med en slik innstilling er det gode sjanser for at du også har den nødvendige nysgjerrigheten og fordomsfriheten som skal til for å hilse det ekstraordinære og overdrevne velkommen.

Foretrekker du lange vandreturer på grønne stier, finurlige muséer, plasser som summer av folkeliv og små autentiske restauranter hvor verten tar imot deg som en kjær venn? Da er det nok ikke Dubai som bør få gleden av ditt besøk.

Finn badeferien i Dubai i vår chartersøkemotor.

Fotos:
Toppfoto © istockphoto / monkeybusinessimages
Skyline og Jumeirah-stranden © istockphoto / ImageGap
Møt lokalbefolkningen © istockphoto / Sami Sert
Downtown © istockphoto / Nikada
Seiltur med familien © istockphoto / travnikovstudio
Fasaden på en vakker moské © istockphoto / Antonio D’Albore

 Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.