Kapp Verde-øyene

Kapp Verde-øyene – et godt alternativ til Kanariøyene

Birgitte Oxlund

Ser du etter et spennende alternativ til Kanariøyene og Thailand som ikke koster skjorten? Her får du et innblikk i hva Kapp Verde-øyene har å by på. I tillegg kan du se gode priser på charterreiser til Kapp Verde med avreise i løpet av de neste åtte månedene.

Har du allerede besøkt populære charterreisemål som Mallorca, Kanariøyene, Thailand og Madeira, og er klar for å prøve noe nytt?

Da kan du med fordel vurdere en charterferie på Kapp Verde-øyene, som er kjent for sitt solsikre klima og endeløse sandstrender.

Les også: Eksotisk charterferie – 100 tilbud på oversjøiske solferier

Når er det best å reise til Kapp Verde?

Charterreiser til Kapp Verde-øyene

Águahotels Sal Vila Verde
Kapp VerdeÁguahotels Sal Vila VerdeKapp Verde (7 netter)1-roms leilighet
7 406,-Velg
Hotel da Luz
Santa MariaHotel da LuzKapp Verde (7 netter)Dobbeltrom
7 895,-Velg
Uspecificeret
Kapp VerdeUspecificeretKapp Verde (7 netter)
7 895,-Velg
Nautilus Aparthotel
Santa MariaNautilus AparthotelKapp Verde (7 netter)2-romsleilighet
8 395,-Velg

Været på Kapp Verde er mildt og solrikt året rundt, og det regner ekstremt sjeldent.

Den gjennomsnittlige dagtemperaturen svinger mellom 24 grader i vintermånedene og 30 grader i sommermånedene. Vanntemperaturen ligger på jevnt 22-25 grader.

Det blåser mye på Kapp Verde-øyene, faktisk nesten konstant, men vinden bidrar til at den tropiske varmen ikke blir utålelig, så den vinden kommer til å være en av dine beste venner på turen.

Kapp Verde er på vei til å bli et populært vinterreisemål, og øyene er virkelig et godt valg dersom du ønsker å komme vekk fra vintermørket.

Fakta om Kapp Verde-øyene

Kapp Verde-øyene

De maleriske Kapp Verde-øyene er dannet ved vulkansk aktivitet og dekker et område som er tre ganger så stort som Færøyene.

Hvor ligger Kapp Verde-øyene?:
Kapp Verde-øyene ligger 500 kilometer utenfor Senegals kyst.

Flytid til Kapp Verde: Hvis du tar charterfly fra Oslo til Kapp Verde er flytiden ca. 9 timer.

Tidsforskjellen på Kapp Verde og Norge: I vintermånedene er tidsforskjellen minus to timer i forhold til Norge, i sommermånedene minus tre timer. Da tidsforskjellen ikke er så stor slipper du det verste jetlaget.

Kapp Verdes strender

Kapp Verdes badestrender

De lange brede sandstrendene innbyr til avslapning under palmene, og når du har behov for å strekke på bena kan du gå i (timevis) langs strendene.

Det asurblå havet er fristende – men barn og utrente svømmere bør bruke hotellets svømmebasseng i stedet. På grunn av vinden kan bølgene nemlig bli ganske høye, og strømmen kan være lumsk.

Hvis du er ute etter en aktiv ferie kan du velge mellom utallige vannsportmuligheter som kite-surfing, windsurfing, surfing, kajakk, snorkling og dykking. På øyene finnes det mange skoler som kan hjelpe deg med å forbedre prestasjonene eller lære deg en ny sport.

Hvor skal du bo på Kapp Verde?

Kapp Verdes strenderSal – Kapp Verdes mest velutviklede turistøy
Sal er Kapp Verdes mest velutviklede turistøy, og den er kjent for å være en av de mest solrike av de ni bebodde øyene. På Sal kan du nyte en rolig og avslappet ferie ved de kritthvite strendene.

Øyen har tørre daler og er mange steder ren ørken. Navnet Sal betyr salt, som henviser til den omfattende saltutvinningen på øyen.

Charterbyråenes hoteller ligger i eller nær Sals hovedby Santa Maria. Her finner du butikker med surfingutstyr og småbutikker som selger flettede kurver, sjal og smykker.

På Sals skjønne fiske- og skalldyrsrestauranter kan du nyte ferskfanget fisk og skalldyr fra havet rett ved.

Sals beste strender:
To av de mest spektakulære strendene er stranden i Ponta Preta, og kitesurfernes paradis ved Kite Beach.

Kapp VerdeBoa Vista – Sand, sand og atter sand
Boa Vista er den østligste av Kapp Verde-øyene og ligner på mange måter Sal. Det er en flat og solrik øy med minimalt med regn og flotte sandstrender så langt øyet kan se.

Det er det helt perfekte reisemålet for familier og alle andre som ønsker en avslappende ferie.

Boa Vistas hovedby Sal Rei er en hyggelig og fargerik liten fiskerlandsby der du blant annet kan kjøpe unikt lokalt håndverk og observere lokalbefolkningens daglige gjøremål.

Når du er sulten kan du slå deg ned på en av Sal Reis herlige restauranter og bestille krabbe eller grillet tunfisk.

Du kan enten velge å bo på et mindre hotell nær hverdagslivet i Sal Rei eller på et av de store All Inclusive-hoteller som ligger ved stranden. En annen mulighet er å kombinere noen dager i Sal Rei med et par netter på det spennende økolodge i Espingueira.

Boa Vistas beste strender:
Boa Vistas beste strender ligger ved Santa Monica på den sørlige delen av øyen. Her finner du sandklitter som på Fuerteventura eller i Sahara, og her er det plass til alle.

Hvis du vil svømme i havet bør du dra til Sal Rei-bukten. Naboøyen bidrar nemlig til at bukten ligger i le for vinden.

Stranden Praia do Estoril sør for byen regnes som en av verdens beste, og her har du gode muligheter for å holde på med vannsportsaktiviteter som for eksempel snorkling.

Severdigheter på Kapp Verde

Øyhopping på Kapp Verde

På Kapp Verde kan du dra på spennende utflukter både til lands og til vanns.

Utflukter til lands
Det er fine turmuligheter på øyene – kanskje en guidet rundtur hadde vært interessant?

Eventuelt kan du dra på «øyhopping» og besøke noen av de andre øyene.

En tredje mulighet er å dra på et av de lokale markedene, der de blant annet selger fersk fisk. Her kan du også kjøpe en sommerhatt som kan skjerme deg mot vinden.

Kapp Verde-øyeneUtflukter til vanns
Dersom du dykker eller har lyst til å prøve det, er Kapp Verde perfekt. Farvannet rundt Kapp Verde er nemlig utrolig fargerikt med et fantastisk dyreliv.

En annen unik utfluktsmulighet er at du fra mars til mai kan dra på hvalsafari og se og høre pukkelhvalenes paringslek.

En tredje spennende mulighet er å bli med på haisafari.

Eventuelt kan du dra på førsteklasses dyphavsfiske med profesjonelle fiskere.

Kapp Verdes severdigheterEn sterk opplevelse på Boa Vista
En helt spesiell utfluktsmulighet for både barn og voksne er å besøke de berømte havskilpaddene som legger egg i sanden på Santa Monica-stranden.

Her får du en guidet tur der du bl.a. kan være heldig å oppleve at skilpaddenes egg utklekkes, og de små babyskilpaddene tar sin første svømmetur.

Kapp Verdes kultur og historie

Kapp Verde regnes for å ha et av Afrikas mest stabile demokratier. Og til deg som er interessert i kultur og historie kan jeg fortelle at Kapp Verde-øyene først ble kolonisert av portugiserne på 1400-tallet. Før dette mener man at Kapp Verde-øyene var ubebodde.

Kapp Verde-øyeneStørstedelen av befolkningen består av kreoler, og dette er et resultat av møtet mellom afrikanere og portugisere som skjedde da Kapp Verde var en portugisisk koloni og ble brukt som mellomstasjon for den omfattende slavehandelen fra Afrika til Amerika, som foregikk helt til midten av 1800-tallet.

Resten av befolkningen består stort sett av tilflyttere fra det afrikanske fastlandet.

Her finner du de billigste charterferiene til Kapp Verde med avreise i løpet av de neste åtte månedene.
Kommer det ikke opp noen priser? Da finnes det dessverre ingen reiser til Kapp Verde i chartersøkemotoren vår akkurat nå.

Fant du ikke det du lette etter?

Du kan søke etter billige charterreiser til Kapp Verde i chartersøkemotoren vår her.Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Privacypolicy
Read our privacypolicy