Utendørs svømmebasseng med solsenger foran en bysilhuett med skyskrapere.

Reiser til De forente arabiske emirater

Araberlandene er fascinerende, besnærende og fulle av fremmede dufter, farger og opplevelser. En charterreise til Emiratene er et sant eventyr for sansene.

Billige reiser til De forente arabiske emirater

Fra Oslo

Fra Bergen

Billige reiser til De forente arabiske emirater

Premier Inn Abu Dhabi Capital Centre
Premier Inn Abu Dhabi Capital Centre Standard Queenrom
Abu Dhabi 10. sep fra Oslo 7 netter
7 325,- Velg
Mangrove by Bin Maijd Hotels & Resorts
Mangrove by Bin Maijd Hotels & Resorts Deluxerom
Ras Al Khaimah 14. sep fra Oslo 7 netter
7 435,- Velg
Le Meridien Al Aqah Beach Resort
Le Meridien Al Aqah Beach Resort Deluxerom
Fujairah, Østkysten 17. sep fra Oslo 7 netter
8 925,- Velg
Ajman Saray Hotel
Ajman Saray Hotel Deluxerom
Ajman 22. aug fra Oslo 7 netter
9 175,- Velg
Bedøm reisemålet (71 bedømmelser)
4.5

1001 eventyr i Emiratene

De forenede arabiske emirater, ofte bare kalt Emiratene, er en føderasjon av hele sju små emirater på den arabiske halvøyas kyst i Persiabukta. Hovedstaden Abu Dhabi er hovedstaden i emiratet med samme navn og i Emiratene som helhet. Emiratet Abu Dhabi er det største av emiratene, etterfulgt av Dubai. De øvrige emiratene er Ajman, Fujairah, Ras Al Khaimah, Umm Al Quwain og Sharjah.

Det er i Dubai at charterreisende finner verdens høyeste tårn Burj Khalifa som strekker sine 828 meter mot himmelen. Verdens kanskje mest luksuriøse hotell Burj al-Arab ligger også i byen, som stolt kaller hotellet for verdens eneste med sju stjerner.

Vest for Emiratene ligger Saudi-Arabia og mot sørøst finner man Oman som også har en liten enklave på «nesetippen» helt ut mot Persiabukta. Emiratene har en rik historie og kultur, men samtidig en moderne nåtid som enhver charterturist blir betatt og fascinert av.

En charterferie til Emiratene er nemlig som å hoppe inn i et moderne eventyr. De forente arabiske emirater er altså både et svært avansert land med alle moderne bekvemmeligheter, og en del av det duftende, fargesprakende og forføreriske Arabia.

Glitter og luksus

Emiratene er et paradis for shoppingentusiaster. De lekre, rene og enorme handlesentrene er toppen. De er moderne og fulle av luksus.

Emiratene er et oljeland, og her sitter pengene løst. De blir brukt på gull, diamanter, elektronikk, tøy, sko og tusenvis av andre ting som kan kjøpes i handlesentrene. Samtidig kan man kjøpe arabiske smykker, krydder og kunstgjenstander. Verdens største shoppingsenter Dubai Mall er et naturlig utfluktsmål for shoppinglystne turister. Her er det hele 1200 butikker å gå amok i.

Alle de store, internasjonale kjedene som man kjenner fra vestlige handlesentre og lufthavner finner turistene naturligvis også i Emiratene. Er man sulten har man også mulighet for å gå på McDonald’s, KFC eller en av de andre kjente fastfoodkjedene, men mange feriegjester velger likevel å prøve de velsmakende lokale menyene også.

Alkohol er tilgjengelig på mange barer og restauranter, og naturligvis på turisthotellene, noen ganger mot forevisning av bevis for at man ikke er muslim. Forhør deg hos charterselskapet. Man kan også kjøpe alkohol tollfritt i lufthavnen for å ta med inn i Emiratene, bortsett fra til Sharjah som er helt tørrlagt.

Sol og varme

Med kun noen få dagers regn om året er De forente arabiske emirater et opplagt valg for charterturister som ønsker sol og varme og vann. Landet er faktisk knusktørt, men gjennom avsalting av havvann lykkes det å skaffe enorme mengder livgivende vann til parker og feriestedenes grønne områder.

Fra slutten av oktober til midten av mars er temperaturen behagelig og ligger på 27 grader og oppover. I perioden mars – oktober er varmen derimot uutholdelig, for da stiger temperaturen voldsomt.

Strandlivet i Dubai, Abu Dhabi – ja, i Emiratene generelt – er intet mindre enn en opplevelse i seg selv, for strendene er rene og vakre. Det lange strekningene av glitrende, hvite strender står i nydelig kontrast til det asurblå havet med sitt varme vann. Selv i byer som Dubai er det mulig å finne rolige områder på stranden. Snorkling og dykking gir storslåtte opplevelser som feriegjester bør prøve å få med seg når turen går til Emiratene.

Ørken, fjell og skihopp

Sør for de store byene ligger de store ørkenområdene. Der er det mulig å dra på ørkensafari, og en chartertur til Emiratene blir en helt annen ferie når man tar meg seg en slik opplevelse hjem. For det meste begynner turene sist på ettermiddagen og slutter når man er tilbake på hotellet om kvelden. Opplevelsen av å ”fly” av gårde over sanddynene, ta en ridetur på en kamel, nyte en arabisk buffet og en magedanserinnes fascinerende kunstart er alltid verdt pengene.

De siste ti årene har det til og med blitt mulig å stå på ski i Emiratene. Dra for eksempel til Ski Dubai som åpnet i Dubai i 2005. Skibakken i storsenteret Mall of the Emirates er faktisk verdens tredje største innendørs skiløype som måler 400 meter og har 6000 tonn snø. Ski, snowboards, skidrakter, støvler og sokker sørges det for, så turistene skal bare aktivere deres indre chartergjest og nyte de vidunderlige opplevelsene. Og som om det ikke er nok, kan man lage piruetter og skøytehopp på skøytebanen med olympiske mål som ligger i Dubai Mall.

Ofte stilte spørsmål om reiser til De forente arabiske emirater

Fra hvilke flyplasser kan jeg reise til De forente Arabiske Emirater?

Du kan reise til De forente Arabiske Emirater fra følgende flyplasser: Bergen Flesland, Harstad/Narvik Lufthavn Evenes, Haugesund Karmøy, Kristiansand (Kjevik), Molde, Oslo Gardermoen, Oslo Sandefjord (Torp), Stavanger Sola, Tromsø Langnes og Trondheim Værnes

Søk også etter charterreiser med avreise fra Danmark og Sverige:
Charterrejser til Forenede Arabiske Emirater | Charterresor till Förenade arabemiraten

Billige reiser til De forente arabiske emirater

Charterselskaper med charterreiser til De forente arabiske emirater

  • Billige charterreiser med Apollo
  • Billige charterreiser med Escapeaway
  • Billige charterreiser med SOLFAKTOR
  • Billige charterreiser med TripX
  • Billige charterreiser med Ving

Inspirasjon til reisen