Reiseguide til De forente arabiske emirater

Reiseguide til De forente arabiske emirater

De forente arabiske emirater er syv små emirater som er slått sammen til en felles stat. Landet ligger ved innseilingen til Den persiske golf og er et hyggelig land med masser av atmosfære å by på.

Fakta


  • Ittihad al-Imirat al-Arabiyah

  • Abu Dhabi

  • 83.600 km2

  • Arabisk

  • Islam

  • 2.400.000

  • Republikk

  • Grovt sagt er De forente arabiske emirater flatt og gult som en pannekake, men emiratene råder også over et lite stykke av fjellkjeden Hajar som ellers hovedsakelig ligger i Oman. Landet har faktisk en rekke frodige områder, men ut over dette er landskapet svært flatt og ørkenrikt.

Reiseforberedelse

Beste tid å reise

Fra slutten av våren til først på høsten ligger gjennomsnittstemperaturen i De forente arabiske emirater i overkant av 40 grader. Det er litt kjøligere enkelte steder ved kysten, men inne i landet og særlig i ørkenen er det oftest enda varmere. Hvis man liker høye temperaturer, er sommeren en glimrende årstid å reise på. Foretrekker man temperaturer omkring 25 grader, er vinteren det opplagte valg.

Reiselitteratur

Lonely Planet Oman & the United Arab Emirates

Lokale forhold

Valuta

Dirham

Internettkafeer

Internett er etter hvert blitt temmelig utbredt i De forente arabiske emirater. Det burde derfor ikke by på problemer å skulle finne en internettadgang, i hvert fall ikke i de større byene.

Nødhjelp

For å tilkalle nødhjelp i De forente arabiske emirater, kan du ringe følgende numre:
Politi og ambulanse (999)
Brannvesenet (997)

Driks

Det er ikke nødvendig å gi drikkepenger. Restauranter og lignende beregner dette selv. Hvis man får ekstra god service, er det likevel normalt å runde opp på regningen.

Tidssone

Når klokken er 12.00 i Norge (sommertid), er den 14.00 i De forente arabiske emirater.
Når klokken er 12.00 i Norge (vintertid), er den 15.00 i De forente arabiske emirater.

Mål og vekt

I De forente arabiske emirater benytter man følgende mål- og vektenheter:
Lengde: meter
Vekt: kilo

Fotografering

I likhet med andre steder i verden hvor religion spiller en viktig rolle for befolkningen, er fotografering av mennesker som praktiserer sin religion ømtålig, så vær diskret. Fotografering av militære anlegg er naturligvis forbudt, og man bør også unngå å ta bilder av fremmede kvinner.

Drikkevann

Man bør ikke drikke vann fra kranen i De forente arabiske emirater av den simple grunn at det smaker redselsfullt. Tarmsystemet blir neppe brakt ut av balanse ved møtet med emiratenes vann, men smaksløkene blir det nok.

Elektrisitet

I De forente arabiske emirater benytter man følgende stømkilde:
220/240 Volts AC, 50 Hz. Kontaktene i landet er trebente.

Atferd og oppførsel

Også i De forente arabiske emirater setter befolkningen pris på at man oppfører seg pent. Ellers holder det med alminnelig omtanke og respekt for emiratenes religion.

Åpningstider

Butikker har åpent fra 8.00 til 13.00 og fra 16.00 til 20.00 (lørdag-torsdag). Noen butikker har kun åpent frem til 12.00 torsdag.
Kontorer har åpent fra 8.00 til 13.00 og fra 16.00 til 19.30 (lørdag-onsdag), og fra 8.00 til 12.00 (torsdag).

Mat og drikke

Bortsett fra alkohol, er både mat og drikke generelt billig i De forente arabiske emirater. De store immigrantgrupper fra Libanon, Kina, Pakistan og India sørger for en rekke sublime serveringstilbud av retter fra sine hjemtrakter. Dette kommer selvfølgelig i tillegg til tradisjonelle arabiske restauranter samt spisesteder med shawarma og falafel.

Forhold for funksjonshemmede

Generelt sett er De forente arabiske emirater godt forberedt til å ta imot turister med en eller annen form for handikap. Særarrangementer for handikappede kan bestilles hos flere av de store turarrangører.

Høytids- og helligdager

De alminnelige arabiske helligdagene er også helligholdt i De forente arabiske emirater. Ut over dette, har emiratene noen felles helligdager:
1. nyttårsdag, 1. januar
Nasjonaldagen, 2. desember
I tillegg kommer et par helligdager som er spesielle for hvert enkelt emirat.

Overnatting / Hotell

Camping

Det finnes ingen organiserte campingplasser i emiratene, men for de modige sjeler skal det nevnes at ørkenen er en stor og lovlig campingplass.

Hoteller

Det er mange hoteller i landet. De fleste ligger i den dyre enden av prisskalaen, men det er også mulig å finne hoteller i mellomklassen og hoteller som er virkelig billige.

Vandrehjem

I de store byene finnes det utmerkede og relativt billige hostels. Dessverre har flere av dem kun adgang for menn. Noen tillater kvinnelige gjester hvis det øvrige antall losjerende tillater at de to kjønn kan holdes adskilt. Kan de ikke det, har kvinnene på forhånd trukket det korteste strå.

Lokal transport

Fly

Innenriksfly i De forente arabiske emirater finnes ikke for øyeblikket.

Buss

Det går busser mellom Dubai og Abu Dhabi, men mellom de øvrige emirater er busstransporten svært sporadisk. Til gjengjeld har flere av emiratene utmerket busstransport innenfor emiratet.

Taxi

Deletaxier er de mest alminnelige taxier i De forente arabiske emirater. På ruten mellom Abu Dhabi og Dubai fylles de ganske raskt opp. Tålmodigheten kan ellers settes på prøve på de øvrige ruter, hvor ventetiden på at taxiene fylles opp kan bli lang. En nødløsning er å betale for alle plassene i taxien.

Bilutleie

For en gangs skyld er bilutleie ikke bare et fleksibelt, men også et billig alternativ i forhold til de øvrige transportmidler. Det koster naturligvis mer å leie en bil enn å kjøre med deletaxi, men hvis man ønsker å oppleve emiratene utenfor de største byene vil en leiebil spare tid, og sammenligner man med organiserte turer lønner det seg også økonomisk.

Har du hatt lyst til å reise til De forente arabiske emirater?

Her finner du eksempler på reiser som våre brukere har funnet tidligere.
Charter (fly+hotell)
Flybilletter t/r
Prisene er pr. person

Inspirasjon til reisen

Finn reisen til De forente arabiske emirater her

Finn inspirasjon til De forente arabiske emirater her

Les mer på bloggen vår

Reisetilbud