Panoramautsikt av en moderne byskyline ved vannkanten med skyskrapere og båter.

Severdigheter De forente arabiske emirater

Abu Dhabi

Fiskemarkedet Dhow Warf

Her får man et hyggelig, om enn ikke særlig omfangsrikt avbrekk fra skyskraperne og den moderne verden. Kommer man tidlig om morgenen kan man se fiskerne ta fangsten i land.

Palasset Al-Husn

Abu Dhabis eldste bygning er fra det 19. århundre. Byen har med andre ord ikke det store å by på for historieinteresserte. Den omtalte bygning er i dag kjent som Al-Husn-palasset og ble i sin tid bygd over byens vannforsyning.

De forente arabiske emirater

Abra-seilas i Dubai

Den mest interessante attraksjon er en seiltur på floden. Lei en såkalt «Abra» i en times tid eller en halv, prut på prisen, og sett deg så til rette og la kapteinen sikksakke inn og ut mellom de mange store og små handelsskip som laster og losser i Dubais havn.

Fujairahs arkeologiske museum

Fujairahs eneste severdighet utover naturen og strendene er det arkeologiske og etnologiske museum. Museet har en utmerket samling funn fra utgravninger i omegnen. Den etnografiske del av museet huser våpen, husholdningsartikler og klesdrakter fra Fujairahs svunne tid.

Håndverkssenteret i Abu Dhabi

Man kan få et interessant innblikk i emiratenes gamle håndverkstradisjoner i kvinnenes håndarbeidssenter Handicraft Industrial Center i hovedstaden Abu Dhabi. Her holder kvinnene liv i en lang rekke håndverkstyper, og produktene er naturligvis til salgs. Noen av kvinnene liker ikke at menn er til stede i senteret, så vær varsom og respekter kvinnenes ønsker.

World Trade Center i Dubai

Man får et glimrende overblikk over den imponerende Dubai fra utsiktspunktet i 38. etasje i World Trade Center. Hit er det adgang via deltakelse i de daglige guidede turer som avholdes i senteret.

Ørkensafari

Hvis man vil oppleve Emiratenes ørken, skjer det lettest fra Dubai. Flere turoperatører arrangerer kortere og lengere turer dit. På turene kan man oppleve sanddynekjøring, spennende dyr, sandski, den obligatoriske kamelridetur og mye mer. Det utvises i det hele tatt stor oppfinnsomhet med hensyn til aktiviteter som skal få ørkenen til å bli en opplevelse for turistene.

Dubai

Dubais museum

I begynnelsen av 1800-tallet ble det bygd et fort som senere ble emiratenes og regjeringens hovedsete og som i dag huser Dubais museum. Bygningen er trolig Dubais eldste. Utstillingene på museet forteller Dubais historie i bilder og ved hjelp av store og små rekvisitter. Videre kan man få innblikk i byens/emiratets geografi og natur, samt i de arkeologiske utgravninger som er foretatt i området.

Fly+hotell
Flybilletter t/r
Prisene er pr. person

Inspirasjon til reisen

Bestill severdighetene dine her