Bilde av en tropisk strand med solsenger, palmer og en krystallklar blå himmel.

Reiser til Izmir

Izmir er Tyrkias tredje største by, og den er elsket av charterturister fra hele verden for dens blanding av storbyliv og turisme.

Billige reiser til Izmir

Fra Oslo

Billige reiser til Izmir

Ontur Hotel
Ontur Hotel Standardrom
22. aug fra Oslo 7 netter
6 698,- Velg
Bedøm reisemålet (8 bedømmelser)
4.6

Finn charterreiser til Izmir

På Tyrkias sentrale kyst ved Egeerhavet ligger storbyen Izmir. Faktisk er byen landets tredje største by med sine 3,7 millioner innbyggere.

Izmir er en moderne by med et hektisk handelsliv. Byen ligger vakkert i en bukt omgitt av fjell.

Opprinnelig het byen Smyrna, og den kan datere sin historie tilbake tusenvis av år før Kristus. Byen er også kjent som Homers fødested, men det er definitivt ikke mye antikk over den moderne byen Izmir. Her er brede boulevarder, shoppingsentre og selvfølgelig et rikt byliv.

Izmirs transport er effektiv, og man kan uten problemer bruke både busser og taxier. Det er ferger til en rekke andre havner, og en metrolinje forbinder byens sentrum fra Konak-plassen til den nordøstlige Bornova.

Izmir er kjent som Vestens perle, og området rundt byen er et nydelig stykke natur. Samtidig er regionen og byen rik på historisk og kulturell arv.

Strand og vann
Turister kan finne mange gode strender i de omliggende byene. Izmir er ikke selv et badeferiested, men byer som Foca, Cesme, Dikili, Alacati, Urla, Seferihisar, Ilica og Ozdere og Kusadasi mot sør har fine strender. Fra sentrum av Izmir kan man enkelt nå strendene med offentlig transport.

Meget tørre og solrike somre gjør en charterreise til Izmir til en charterferie man husker lenge. Man trenger bare å tenke på å kose seg og nyte det fantastiske klimaet. Velg helst et hotell med aircondition på rommet – det vil nok bli behov for det!

Fra havet kan man dog være heldig at det kommer en svalende bris. Ønsker man å nyte vann og luft, kan man også ta en tur til havnepromenaden og nyte det vidunderlige Egeerhavet og utsikten.

Aktiv i Izmir
En av de helt store attraksjonene i Izmir er Kulturparken, som har en rekke meget sjeldne og verdifulle trær og busker. Antallet av trær er over 8000, og parken betegnes av mange som byens lunger.

I parken er det amfiteater, museer, sportsenter, kunstsenter, restauranter, zoo og lekepark. Det er her fastboende og turister går for å slappe av.

Når man er på storbyferie i Izmir, er det helt naturlig for turister å gå inn til Konak, som er byens sentrale plass med det berømte klokketårnet fra 1901 – av den vakreste marmor. Byen er også kjent for sin berømte basar, Kemeralti. Basaren har røtter tilbake til det osmanske regime, og er innbegrepet av tyrkisk kultur.

Izmir har også en annen litt annerledes severdighet – den store “heisen”, Asansor. Den ble bygget av en jødisk forretningsmann for å gjøre det lettere å komme opp til Izmirs sentrale åstopper. Helt på toppen er det mulig å nyte god mat i restauranten og få et flott blikk ut over Izmir.

I byen
Som i enhver storby med respekt for seg selv, er nattelivet i Izmir festlig og forførende. Små barer spiller tyrkisk musikk, og andre steder finner man europeiske top DJ-er som fyrer opp til ut i de små timer. Nattelivet i Izmir skuffer ingen.

Charterreisende fra Europa elsker byen for dens liv og spennende natteliv. Faktisk er Izmir helt i front og står ikke tilbake for andre europeiske storbyer når det gjelder dette.

Turister som tar en chartertur til Izmir, får ikke bare en flott charterferie, men også en helt spesiell opplevelse hvis de tar turen ut i byen i Izmir. Man bør rett og slett ikke gå glipp av opplevelsen barer, diskoteker og nattklubber i Izmir byr på for turister og fastboende. Det spesielle ved Izmir er nettopp at de fleste steder henvender seg til begge grupper og derfor holder en høy standard.

God tur til Izmir.

Søk også etter charterreiser med avreise fra Danmark og Sverige:
Charterrejser til Izmir | Charterresor till Izmir

Andre reisemål til Tyrkias vestkyst

Charterselskaper med charterreiser til Izmir

  • Billige charterreiser med Tyrkiareiser