Severdigheter Irland

- Velg område -
» Irland
Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 970,- - Fra 4 033,-
Prisene er pr. person

Severdigheter Irland

Cork City fengselet (Cork)
På tross av et majestetisk ytre var forholdene for 1800-tallets fanger i Corks byfengsel knapt så kongelige. Det får man inntrykk av når man besøker Corks beryktede fengsel som ved hjelp av voksfigurer og lydeffekter har rekonstruert datidens hverdag for fanger og voktere.
Saint Finbars Cathedral (Cork)
Kirken med tre tårn er en av de fineste og mest interessante i grevskapet Cork. Den stod ferdig i 1870 og er bygget til ære for Saint Fin Barre, grunnlegger og skytshelgen for Cork by.
The English Market (Cork)
På hovedgaten, Grand Parade, ligger dette overdådige markedet, hvor man kan se et stort utvalg av kjøtt, fjærkre, oster, grønnsaker, brød og friske urter. Det er her kokkene fra Corks fineste restauranter kjøper sine råvarer.
Byen Lough Derg (Donegal)
Cirka 20 kilometer øst for Donegal by ligger innsjøen Lough Derg. Den besøkes hver sommer av flere tusen katolske pilegrimer som kommer for å lage botsøvelser på øya Station Island som ligger i Lough Derg. Saint Patrick besøkte øya i 445 og siden har pilegrimene kalt stedet Saint Patricks skjærsild.
Klippen The Slieve League (Donegal)
Europas største havklippe ligger på Donegals vestkyst. Klippen reiser seg 598 meter over havet og er et av de mest spektakulære syn i Irland. Hvis man begir seg ut på en lengre gåtur i klippeområdet, anbefales det at man rådfører seg med en guide.
Dublin Slottet (Dublin)
Dublin Castle representerer hjertet av Dublin. Faktisk har byen sitt navn fra slottets sorte dam, Dubh Linn, som ennå kan ses i slottshagen. Slottet fungerte som sentrum for britenes makt i 700 år og har både fungert som fengsel, festning og residens for engelskmennene.
Kilmainham Gaol Fengslet (Dublin)
Når man besøker dette tidligere fengselet, får man innsikt i hvordan det var å være innesperret i en av disse frastøtende avstraffelsesbastionene. Fengselet ble brukt helt frem til 1924 og er i dag et populært turistmål for de som vil ha et innblikk i nyere irsk historie.
Phoenix Park (Dublin)
Denne oasen er Dublins og Europas største bypark innenfor gjerder. På de cirka 700 hektarene finner man blant annet presidentens bolig (Áras an Uachtaráin), den amerikanske ambassadørboligen, Dublins zoologiske hage og Ashtown Castle.
Bymuren The Spanish Arch (Galway)
Porten, som er nabo til Galway City Museum, er egentlig restene av en utvidelse av bymuren fra 1584. Noen mener at bygningsverkets tittel, The Spanish Arch, er villedende fordi det finnes ingen beviser på at det var spanjoler i Galway da porten ble bygget.
Galway City Museum (Galway)
Museet er et folkemuseum som forteller byens historie og om dagligdagen helt tilbake til middelalderen.

Område og byguider

Område: 
• Donegal
By: 
• Cork
• Dublin
• Galway
• Limerick

Finn reisen til Irland her

Reisetilbud
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Reisesøkemotoren Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK