Solnedgangen bak Eiffeltårnet i Paris viser en varm oransje himmel og byens silhuett.

Severdigheter Slovenia

Ljubljana

Broen Zmajski most

Dragebroen ble oppført på slutten av 1800-tallet og stod ferdig i 1901 og erstattet da den gamle trebroen. Broen er en jernbetongkonstruksjon og var en av de første av sin art i Europa. Den ble dekorert av Otto Wagners elev, Jurij Zaninovich.

Ljubljanski Grad borgen

Klarer man å bestige borghøyden når man opp til en av Slovenias flotteste borger som opprinnelig er fra det 9. århundre. Fra borgtårnet er det en fantastisk utsikt over Ljubljana og besøker man den ved solnedgang når tåken bader Ljubljana i et rødt og gyldent lys blir utsikten enda vakrere.

Presernov torg

Ljubljanas italiensk inspirerte torg er oppkalt etter den store slovenske dikteren France Preseren (1800-1849), som blant annet har skrevet teksten til Slovenias nasjonalsang. Skulpturen midt på torget er utført av arkitekten Maks Fabiani og billedhuggeren Ivan Zajc og ble innviet i 1905.

The bridge Zmajski most

The dragon bridge was built in the end of the 19th century and was finished in 1901, replacing the old wooden bridge. The bridge is an iron-concrete-construction and was one of the firsts of its kind in Europe. It was decorated by one of Otto Wagner’s students, Jurij Zaninovich.

Piran

Byen Piran

En gang hadde byen kun et stort bål til å lede skipene sikkert i havn. I dag er Piran en vakker historisk ferieby hvor fortid og nåtid møtes i skjønn forening.

Slovenia

Bispegården Skofijski

Bispegården i Ljubljana er i dag sete for den katolske erkebiskopen i Slovenia. Den ble oppført i 1522 og forhøyet i midten av det 17. århundre. I slutten av det 18. århundre fikk bygningen sitt nåværende utseende med en vakker arkadegård i barokk.

Bohinj sjøen

Bohinj sjøen på fem kilometer er Slovenias største og ligger cirka 25 kilometer fra Bled. Den vakre sjøen får sitt vann fra en 60 meter høy foss ved enden av Savaelven.

Landsbyen Kranjska Gora

Kranjska Gora er navnet på den lille landsbyen som ligger ved foten av Slovenias største skisportsområdet. Byen har blant annet vært vert for verdensmesterskapene i alpin og skihopp.

Mariasøylen

På det flotte renessansetorget Glavni står byens vartegn, den barokke Mariasøylen, som ble tegnet av Josef Straub og reist i 1743 til erindring om pesten.

Mestri Park

Hvis man har god tid er byparken i Maribor et aldeles avslappende og vakkert sted å utforske. Herfra kan man se mange av vinmarkene som kravler opp av fjellskråningene samt nyte det lille akvariumet og terrariumet som hører til parken.

Middelalderbyen i Koper

Den gamle middelalderbyen i Koper var engang hovedstaden i Istra området. Det historiske bysentrumet gir et spesielt pift til middelhavsbyens karakter.

Museet for Arkitektur

Museet for Arkitektur ligger på renessanseborgen i utkanten av Ljubljana og inneholder en permanent utstilling av arbeidet til den berømte arkitekten Joze Plecniks. Han er opphavsmann til mange av Ljubljanas bygninger og en evig inspirasjonskilde for nye arkitekter.

Museum over Maribor området

Midt i byen står den gamle borgen fra 1400-tallet. Den inneholder et områdemuseum med en arkeologisk og etnografisk utstilling samt en stor riddersal, et barokkt kapel og en vakker rokokotrapp.

Operabygningen

Ljubljanas opera ble bygget i 1882 i ny-renessansestil og er tegnet av de tjekkiske arkitektene Hrasky og Hruby. Bygningen ble brukt til både tyske og slovenske forestillinger inntil tyskerne fikk deres eget teater i 1911.

Pastojna hulene

Hulene er noen av de største og lettest tilgjengelige i verden. De strekker seg over et 20 kilometer langt gangsystem som ligger i to horisontale lag. Hulene ble besøkt for første gang i 1819 og siden har millioner av turister gjestet Postojna.

Renessansebyen Skofja Loka

Skofja Loka ligger 24 kilometer nordvest for Ljubljana og er en av Slovenias best bevarte renessansebyer. Man vet at byen var handelsstad tilbake i 1248 og at den ble delvist ødelagt under et jordskjelv i 1511. I dag er byen et offisielt kulturmonument.

Skocjan hulene

De store underjordiske Skocjan hulene ligger under den øde Karst regionen i 250 meters dybde og strekker seg over fem kilometer. For mange millioner år siden etterlot et dypt havområdet store mengder av kalkstein som i dag danner de fasinerende drypsteinsformasjonene

Triglav Nasjonalpark

Denne enorme parken har et areal på 84.805 hektar og rommer utallige dyre- og plantearter. I parken finner man blant annet den vakre dalen med syv sjøer og som er et perfekt utgangspunkt for lange dagsturer mot tinderne.

Ursuline kirken

Ljubljanas vakreste barokkbyggeri er uten tvil Ursuline kirken fra 1669 som ble bygget der hvor det hadde stått en nedbrendt kirke. Inne i kirken er det et stort alter av Francesco Robba og foran kirken står Den hellige treenighet fra 1693, som opprinnelig var utskåret i tre, men som senere ble erstattet av en steinskulptur.

Zoologisk hage

Bare 15 minutters gange fra Ljubljana sentrum på den sydlige siden av Roznik bakken ligger byens zoologiske hage. Besøkende kan beundre mange ville dyrearter fra alverdens kontinenter som alle lever i deres naturlige miljø.

Slovenias Adriaterhavskyst

Feriebyen Portoroz

Det moderne reisemålet er en kjent destinasjon over hele Europa. De herlige sandstrendene, kurhotellene, det hektiske nattelivet og de gode sportsfasilitetene tiltrekker hvert år mange turister.

Fly+hotell
Prisene er pr. person
Bestill severdighetene dine her