Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Severdigheter Japan

Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 5 503,- - -
Charter (fly+hotell) Fra 11 005,- - -
Prisene er pr. person

Severdigheter

Skiområdet (De japanske Alper)
De berømte skisportsstedene ligger et stykke utenfor Nagano. Mange av de beste skiområdene ligger i Shiga platået og i nasjonalparken Joshin-Etsu Kogen Kokuritsu -Koen. Innimellom alle disse skisportsstedene ligger mange deilige kursteder.
Byen Nagano (De japanske Alper)
De fleste kjenner Nagano som vertsby for vinter-OL 1998. Byen er den største i området og blant dens fineste severdighet er Zenkoji tempelet som absolutt bør ses hvis man kommer til de japanske alpene.
De fem sjøene ved Fuji (Fujiyama)
I nærheten av Fuji ligger De fem sjøene. Sjøene er berømte for deres skjønnhet og det er mulig å dyrke vannsport ved sjøene. Det er også forlystelsesparker i området. Man kommer lettest ut til sjøene med buss eller svevebane.
Kursteder ved Hakone (Fujiyama)
Hvis man er til kursteder og varme kilder bør man reise til Hakone. De fleste kurstedene ligger omkring Ashinoko sjøen. Prøv en seiltur på sjøen eller ta svevebanen eller toget til Owakudani hvor de fleste varme kildene ligger.
Hiroshima borgen (Hiroshima)
Hiroshima borgen er, som alt annet i Hiroshima, ikke mer enn 55 år gammel. Allikevel lever borgen opp til alle ens fantasier om gammel japansk middelalderborg. I tårnet er det en spennende utstilling med våpen og rustninger.
Atombombekuppelen (Genbaku Domu) (Hiroshima)
Genbaku Domu er det siste som står tilbake av vitnesbyrd på atombombens ødeleggelser i 1945. Opprinnelig var bygningen en industrihall, men stålskjelettet som står tilbake minner om en langt vakrere bygning. Bygningens minner om blodig fortid står i skarp kontrast til nåtidens Hiroshima.
Torii porten (Hiroshima)
Torii porten ligger 20 kilometer fra Hiroshima. De fleste vil gjenkjenne den fra bilder og film om Japan uten å kjenne den ved navn. Torii porten er 17 meter høy, bygget av rødt tre og står midt ute i vannet utenfor Shintotempel øyen Miyajima. Nyt også den praktfulle naturen på øyen.
Sanjusangendo Tempelet (Japan)
Sanjusangendo tempelet i Kyoto er et imponerende stort tempel. Det stod ferdig i 1266 og de 1001 statuene er et av Kamukara periodens mesterverker. Den 15. januar holdes den årlige bueskytingskonkurransen. En tradisjon som stammer fra det 16. århundre.
Karuizawa kurområdet (Japan)
Karuizawa er et ettertraktet kurområdet blant japanske turister. Karuizawa er et eksklusivt kurområdet med eksklusive restauranter, spesialbutikker mm. Søker man det autentiske skal man ikke ta til dette området. Ønsker man bare å slappe av og har penger nok er dette stedet et utmerket valg.
Meiji Jingu Tempelet (Japan)
Tempelet er imponerende og ligger i en av Tokyos vakre parker og er blant de helligste i Japan. Nyttårsdag besøker mange japanere dette tempelet iført kimonoer. Tempelet er dedikert til keiser Meiji som i sin tid åpnet Japan for omverdenen. Tempelet inneholder mange av keiserens personlige eiendeler. Parkens irishage er blant Japans vakreste.
Fjellet Fuji (Japan)
Fuji er Japans høyeste fjell. Offisielt kan man kun bestige Fuji i juli og august, men det kan i virkeligheten gjøres hele året, selv om det krever en del rutine i vinterhalvåret. Skiltingen er god og man går seg ikke bort.
Keiserpalasset i Kyoto (Kyoto)
Keiserpalasset er en av de få serverdigheten i Kyotos sentrum. Det nåværende palasset ble oppført i 1855 som erstatning for et tidligere nedbrendt palass. Palasset kan kun besøkes i grupper. Rundvisningene er veldig ettertraktet og det kan anbefales å søke om plass til disse turene allerede en dag i forveien.
Gullpaviljongen (Kyoto)
Kinkakuji (gullpaviljongen) er en av Kyotos absolutte severdigheter. Tempelet ble oppført i det 14. århundre, men måtte gjenoppføres i 1955 etter at en sinnsyk tempelprest brendte det ned. Tempelet er dekket med bladgull og er en nøyaktig kopi av det gamle Kinkakuji.
Byen Nara (Nara)
Byen Nara ligger en halv times togtur fra Kyoto. I Nara gjenfinner man Kyotos særlige atmosfære. Byen ble i 710 Japans første permanente hovedstad og har mange velbevarte templer. I Nara Park går det tamme hjort rundt mellom templene.
Borgen i Himeji (Osaka)
Himeji ligger halvannen times togtur fra Osaka. Byen rommer kanskje Japans vakreste borg som mange nok vil huske fra tv-serien "Shogun". Den Hvite Hejres Borg (Shirasagi-jo) er et fantastisk byggeri som med sine hvite murer og kurvede tegltak emmer av østens mystikk, innvendig som utvendig. Til borgen er det knyttet to museer og den berømte kirkegården Nagayama.
Borgen i Osaka (Osaka)
Borgen i Osaka byr på våpen og maleriutstillinger. Borgen er opprinnelig fra det 16. århundre, men har brendt ned et par ganger siden. Borgen er restaurert og har innvendig heis. Ved siden av borgen ligger Osaka bymuseum med samlinger relatert til byens historie samt en mindre keramikksamling.
Senri Expo Park (Osaka)
Litt nord for Osaka ligger Senri Expo Park hvor Expo ble holdt i 1970. Her finner man blant annet den vakre landskapshagen som ble anlagt i forbindelse med Expo utstillingen. Det hører også et etnologisk museum til parken hvor det utstilles ting og film fra hele verden.
Nakajima Koen parken (Sapporo)
Ønsker man en forsmak på Hokkaidos skjønne natur bør man besøke Nakajima Koen parken. Her kan man slappe av i parkens landskapshage og besøke det historiske tehuset.
Bryggeriet i Sapporo (Sapporo)
På Sapporos bryggeri kan alle ølelskere komme på en gratis rundvisning og smake den gode japanske bryggekunst.
Keiserpalasset (Tokyo)
Keiserpalasset er en av de severdighetene man bør besøke under oppholdet i Tokyo. Det er ikke adgang til selve palasset hvor keiserfamilien bor, men gå en tur i parken og nyt utsikten innover palasset.
Disneyland i Tokyo (Tokyo)
Disneyland i Tokyo er en tro kopi av Disneyland i California og har de samme attraksjonene. Forlystelsesparken ble innviet i 1983 og har vært en enorm suksess siden. Hvis man ennå ikke har opplevd Disneyland bør man gripe sjansen her. For å unngå trengsel bør man dra der i hverdagene.
Ginza distriktet (Tokyo)
Litt sydøst for keiserpalasset ligger Ginza distriktet hvor den mest kjøpelystne kan slå seg løs. Her ligger det mange spesialbutikker og stormagasiner. I kvarteret kan man finne mange utenlandske aviser og tollfrie butikker.

Område og byguider

Område: 
By: 
• Hiroshima
• Kyoto
• Nara
• Osaka
• Sapporo
• Tokyo
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.