Severdigheter Malta

- Velg område -
Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 1 913,- - Fra 2 538,-
Charter (fly+hotell) Fra 3 552,- - -
Prisene er pr. person

Severdigheter Malta

Ggantijia-templene (Gozo)
Ggantijia-templene er blant de mest verdsatte arkeologiske funnene fra den maltesiske forhistorie. Templene ble bygget omkring 3600 før Kristi og har en spesielt kompleks struktur. Ggantijia-templene regnes for å være verdens eldste frittstående monument.
Citadellet (Malta)
I Gozos hovedby Victoria ligger Citadellet eller the Grand Castello som de lokale liker å kalle det. Det er en gammel befestet by som med sine små labyrintiske gater opprinnelig var laget for å forvirre eventuelle fiender. Inne i citadellet ligger en imponerende domkirke.
De tre byene (Malta)
Samlet bor det bare 4000 innbyggere i de tre byene Vittoriosa, Senglea og Cospicua, men byene har like mange flotte severdigheter som Valletta og Mdina. Byene er ikke veldig mye besøkt, til tross for at de har spilt en viktig rolle i Maltas historie.
Den Blå Lagune (Malta)
100 meter øst for Comino ligger den lille ubebodde klippeøya Cominotto. Farvannet mellom øyene er et nydelig og hyppig besøkt sted som velfortjent har fått navnet Den Blå Lagune.
Ghar Dalam - grotte og museum (Malta)
Denne grotten er det eldste tegnet på menneske- og dyreliv på Malta. Den rommer et interessant lager av fossiler. Her kan man se skjelettdeler av for lengst utdødde dyrearter som for eksempel dvergelefant, dvergflodhest m.m. Ghar Dalam ligger på Maltas sydkyst ved byen Birzebbuga.
Hegar Qim og Mnadrja templene (Malta)
De to templene er datert helt tilbake til middelalderen. Under utgravningen fant man både steinrelieffer, enorme steinplater, alternisjer, bålplasser og orakelkamre. Templene ligger med bare 500 meters mellomrom, ikke langt fra landsbyen Qrendi ca. 15. kilometer fra Maltas hovedstad Valletta.
Helgenfester (Malta)
Hver helg hele sommeren arrangeres det helgenfester, de såkalte festas. Hver by har sin festas hvor man feirer den lokale helgen med et brak av en fest. Malteserne kler seg ut som figurer fra Bibelen og bærer store statuer på skuldrene. Slik går opptogene gjennom gatene. Festene slutter hver eneste gang med et fyrverkeri av kjempeformat. Det er angivelig ment å skulle holde de onde åndene unna.
Kunstmuseet i Valetta (Malta)
Kunstmuseet ligger i et palass fra 1700-tallet og inneholder malerier, skulpturer og møbler fra Johanneriterordenens tid. Her kan man beundre verker av Domenico di Michelino, Carpaccio, Pergino, Tintoretto, Rivera med flere. I museet finnes også en avdeling med maltesisk kunst.
Manoel-teatret (Malta)
Maltas nasjonale teater ble bygget av den portugisiske stormester Manoel de Vilhena. Han ønsket å gi folket underholdning og adspredelse. Den første offentlige forestilling fant sted den 9. januar 1732. Det gjør Manoel-teatret til et av de eldste fungerende teatre.
Parken Upper Barracca Gardens (Malta)
For å få med seg den flotte utsikten over Vallettas Grand Harbour og den gamle ridderbyen Vittoriosa, skal man besøke denne store parken. Den har også statuer og minnesmerker over byens viktige personer.

Område og byguider

Område: 
• Gozo
By: 
• Mdina
• Sliema
• Valletta
Reisetilbud
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Reisesøkemotoren Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK