Severdigheter Nordmakedonia

Severdigheter Nordmakedonia

Severdigheter » Nordmakedonia

Bitola

Heraclea-ruinene

Heraclea-ruinene stammer fra det 4. århundre før Kristus, og ble bygd av Philip II av Makedonia. Heraclea ble erobret av romerne to århundrer senere og ble et viktig område i Via Egnatia. Utgravingen av ruiner foregår stadig, men allerede nå kan man blant annet se et romersk bad og teatret. Ved ruinene er det et lite museum som forteller historien bak ruinene.

Nordmakedonia

Museum of Macedonia

Dette museet ligger i Skopje, like ved den gamle markedsplassen i den nordlige delen av byen. Museet er i seg selv en moderne hvit bygning, og det rommer et imponerende panorama av historiske godbiter fra området. I nærheten av museet finner man også basarområdet som er et av de største og mest farverike i Europa.

Ohrid

Old Town of Ohrid

Den vakreste spaserturen man kan forta seg i Ohrid er gjennom den gamle bydelen. Her finner man bygninger av flott arkitektur, og en hyggelig atmosfære. Bydelen byr dessuten på et arkeologisk museum som kan fortelle områdets historie til de interesserte.

Ohrid Town

Ohrid by er det makedonske turistmekka. Det er ca 30 kulturelle monumenter i området, og de tiltrekker mange turister. I og omkring byen finner man også flotte ruiner fra gammel tid og fra forskjellige tidsperioder. Fra Ohrid er det mulig å ta en tur til den albanske grense og se Church of Sveti Naum fra det 17. århundre.

Ohridsjøen

Ohrid-sjøen

Innsjøen Ohrid er 290 meter dyp og en av verdens eldste. Sjøen er vakkert omgitt av fjell og ligger i et helt fantastisk område. Det er et skjønt sted for avkobling, man kan ligge ved vannkanten og bare slappe av og nyte utsikten.

Skopje

Kirken Spas

Sveti Spas-kirken ligger i den nordlige del av byen. Kirken har en litt underlig plassering i gatebildet, der den ligger halvt begravd i jorden. Den måtte konstrueres på denne måten fordi reglene på det 17. århundret ikke tillot bygninger å være høyere enn noen moské.

Det tyrkiske badet Daud Pasha Baths

Nord for den tyrkiske broen i Skopje finner man the Daud Pasha Baths. Dette er et tyrkisk bad som tidligere var det største av sin slag på hele Balkan. Det tyrkiske badet er fortsatt åpent og absolutt et besøk verd.

Bestill severdighetene dine her

Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.