Severdigheter Namibia

Severdigheter Namibia

Etosha Nasjonalpark

Etosha Pan

Den østlige delen av nasjonalparken er så avgjort den mest interessante. På Etosha Pan, som er et ørkenområde, kan man se mange dyrearter. Her kan man møte løver, sebraer, elefanter, giraffer og mange forskjellige fuglearter. Fra mai til september er det dessuten gode sjanser for å se store flokker av flamingoer og pelikaner samle seg rundt vannhullene

Fish River Canyon

Ai-Ais

Ai-Ais ligger i enden av den 86 kilometer lange turen gjennom Fish River Canyon. Man kan også komme dit med bil. Ved Ai-Ais kan man bade i de varme kildene som har en temperatur på omkring 60 grader, eller man kan hoppe i utendørs eller innendørs svømmebassenger.

Bethanie

Bethanie er en liten historisk by som ligger vest for Keetmanshoop i et tørt klippeområde. Byen er en av landets eldste, og man kan se en kirke fra 1859 og Reverend Heinrich Schmelens hus fra 1814, som er et av landets eldste. Huset er i dag et museum.

Keetmanshoop

Keetmanshoop er sydens hovedstad. Den er ikke stor, men man kan få det man har bruk for, og man finner her en fin park og en god turistinformasjon. Byens museum er også et besøk verd. Legg også merke til hvordan tysk arkitektur preger bygningene.

Namibia

Brukkaros Vulkankrater

Brukkaros er et vulkankrater som ligger mellom Mareintal og Keetmanshoop. Krateret er to kilometer bredt og kan nås til fots på en sti som går fra parkeringsplassen. Man kan campe i området, noe som skal være en fin opplevelse.

Caprivi-området

Caprivi er et langt tynt område av Namibia som skiller Zambia fra Botswana. Atskillige elver skjærer seg gjennom dette området, blant andre Kwando, Okavango og Zambezi. I området ligger Mahangoreservatet og byen Katima Mulilo som er den mest avsidesliggende byen i landet.

Landsbyen Lüderitz

Lüderitz er en bayersk landsby som ligger i den sydlige delen av Namibia helt ut mot Atlanterhavet. Her finnes små hyggelige delikatesseforretninger og flere lutherske kirker. Kysten ved Lüderitz er hjemsted for pingviner og seler, og ved strendene kan man av og til se flokker av strutser og flamingoer.

West Coast Recreation Area

Dette 2000 kilometer lange kystområdet fra Swakopmund til Ugabe-elven er befolket av hvite fiskere fra Sør-Afrika og Zimbabwe som prøver lykken i West Coast Recreation Area.

Namibørkenen

Sesriem Canyon

Cirka 4 kilometer fra ørkenens campingplass er det en liten kløft som faktisk er usynlig nesten helt til man faller ned i den. Kløften er en liten oase, og det er alltid vann i kløften, til og med i de tørreste periodene. Stedet var tidligere en viktig vannressurs for de opprinnelige beboerne i ørkenen.

Solitaire-området

Hvis man vil oppleve å befinne seg midt i ingenting, så skal man reise til Solitaire. Den eneste grunnen til at Solitaire finnes er at turister skal hjelpes videre mot Sesriem Canyon. Tidligere fantes det et tre, en bensinspumpe og en take-away kiosk. I dag finner man hele tre bensinpumper og en kafeteria. Treet er til gjengjeld avgått ved ørkendøden.

Sossusvlei-området

Sossusvlei er et av de mest imponerende områdene i den namibiske ørkenen. Her er de okerfargede sandbankene noen steder opp til 300 meter høye, og de nærmest tigger om å bli besteget på bare tær. Geologer mener at dette ørkenområdet høyst sannsynlig er verdens eldste.

Skjelettkysten

Skjelettkystens planteliv

For turister er det interessant å oppleve Skjelettkystens golde skjønnhet. Kysten er ofte innhyllet i en tykk tåke, men det friske klimaet gjør det mulig for spesielle planter å vokse der. Blant annet kan man se den sjeldne elefantfoten i området.

Vulkanklipper og elefanter

De vindblåste klippene og flate slettene, som området består av, har også selskap av vulkanaktige klipper. Det man minst ville forvente å se i dette området er kanskje elefanter. Likevel hjemsøker de store dyrene til tider Skjelettkysten, og det finnes filmopptak som viser dem skli nedover sandbankene.

Windhoek

Hofmeyer Walk

Liker man å gå tur, bør man prøve den timelange Hofmeyer Walk som starter i det tette bushområdet ved Klein Windhoek Valley. Underveis kan man nyte en vakker utsikt over byen.

Windhoek Meteorene

Midt på hovedgaten Post Street i Windhoek kan man se en meteorutstilling. Meteorene stammer fra Gibeon-meteorregnet i 1837, da 24 tonns meteorer falt ned i Gibeonområdet i det sydlige Namibia.

Windhoeks kolonibygninger

Man kan se flott tysk arkitektur i Windhoek. Blant annet hvis man besøker Christuskirche og parlamentsbygningen Tintenpalast. Også Alte Feste, som tidligere var et fort, har typiske tyske trekk. Alte Feste er i dag et museum.

Bestill severdighetene dine her