Solnedgangen bak Eiffeltårnet i Paris viser en varm oransje himmel og byens silhuett.

Severdigheter Malawi

Lilongwe

Markedet

I den gamle bydelen summer det av liv fra markedet. Alt kan selges her. Og kommer man ikke for å kjøpe, er det et besøk verdt bare for å gå rundt og snuse litt på atmosfæren.

Nature Sanctuary reservatet

I mellom de to bydelene ligger et naturreservat, som inneholder mange ville dyr. Det er også en turistinformasjon der, som kan opplysninger om dyrene og naturen i Malawi. Stiene er godt tilrettelagt for fotturer.

Malawi

Chizimulu- og Likoma-øyene

Langt fra stress og mas ligger disse to palmeøyene. Strendene egner seg utmerket til avkobling, og havet gjemmer på eksotiske fisk, som kan oppleves med snorkel og dykkerbriller. På Likoma ligger en stor anglikansk katedral, som landets kristne reiste for å skremme bort onde ånder.

Kasunga National Park

En av de største nasjonalparkene i Malawi dekker over 2000 kilometer, og er hjem for løver, sebraer, elefanter og leoparder. Når man er trett av safari, er det også mulig å se hulemalerier i dette området.

Lengwe National Park

Denne nasjonalparken ligger ikke langt fra Malawis nest største by Blantyre, og her lever antiloper, leoparder, løver, bøfler og aper sammen. Det er ikke mulig å kjøpe mat i parken, så med mindre man vil skyte middagen selv, bør man bringe med niste.

Mulanje-fjellet

Mount Mulanje er et must for de fottur- og klatrelystne. Etter marsjen oppover stier mot himmelsteilende mål, kommer man til en utsikten over svimlende stup, badet i dis. Dette er verdt alle turens strabaser. Man kan overnatte i hytter langs fjellsiden. Det over 3000 meter høye fjellet ligger i et vakkert område der lakseelver renner gjennom dype cedertre-skoger.

Zomba-platået

Før 1975 var Zomba hovedstaden i Malawi, så byen har både parlament og presidentpalass. Det er også et spennende marked og en botanisk hage å finne i byen. I omegnen ligger Mandala Falls og andre elver og fossefall. Queen’s View er et helt spektakulært utsiktspunkt.

Malawisjøen

Lake Malawi National Park

Denne nasjonalparken ligger like ved Monkey Bay. Den huser en ferskvannsfisk-bestand som overgår antallet i Europa og Nordamerika tilsammen. Det er også større dyr her, både til lands og til vanns. Flodhester og krokodiller slåss om plassen med fiskene, mens sebraer, leoparder og aper eier det tørre landet. Det er mulig å overnatte i området.

Nkhata Bay

Byen Nkhata Bay

En av Lake Malawis flotteste byer heter Nkhata Bay. Turister strømmer hit for å ligge på de fantastiske strendene, dykke i sjøen og se fuglelivet i den nærliggende Kalwe Forest.

Bestill severdighetene dine her