Severdigheter Polen

- Velg område -
Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 786,- - Fra 1 647,-
Prisene er pr. person

Severdigheter Polen

Fjellsjøen Morskie Oko (De Polske Tatrafjellene)
Fjellsjøen Morskie Oko ligger i 1393 meters høyde og betraktes av mange som det vakreste sted i Tatrafjellene. Man kan ikke kjøre direkte til stedet, men det arrangeres i stedet vandreturer til den flotte innsjøen og de omkringliggende områder.
Kasprowy Wierch fjellet (De Polske Tatrafjellene)
Den 1985 meter høye fjelltopp Kasprowy Wierch er forbundet med Zakopane via en gondolbane, som er 4181 meter lang. Fra toppen er det flere flotte klatreturer ned, hvor den vanskeligste, men vakreste er Ørnestien.
Mariakirken (Gdansk)
Kosciól Mariacki eller Mariakirken, er med sine 105 meters lengde og 68 meters bredde den største mursteinskirke i verden. Den ble oppført 1342-1502, og kan huse 25.000 kirkegjengere på én gang.
Nasjonalmuseet (Gdansk)
På Nasjonalmuseet i Gdansk kan man se flotte utstillinger av porselen, tekstil og malerier. Dessuten inneholder museet også domkirkens opprinnelige altertavle, Den Endegyldige Dom - et sant mesterverk av Hans Memling.
Sjøfartsmuseet (Gdansk)
På havnen i Gdansk står Gdansk-kranen fra det femtende århundre. Dette er Europas største middelalderkran. Inne i selve kranen holder sjøfartsmuseet til. Dette rommer utstillinger om Gdansks historie som stor handelsby.
Czartoryskimuseet (Krakow)
Museet, som ligger i Czartoryski-palasset, betraktes som en av Krakows fineste kunstsamlinger. Museet råder over verker av Leonardo da Vinci og Rembrandt, samt oldtidsfunn fra Egypt og Asia.
Mariakirken (Krakow)
På Markedsplassen i sentrum av Krakow ligger Mariakirken, som er byens sognekirke. Mariakirken er mest kjent for sitt berømte alter, som er utformet av den nürnbergske billedskjæreren Wit Stwosz. Alteret er Europas største og vakreste middelalderalter.
Sigismundtårnet (Krakow)
På den 25 meter høye kalkstensklippen Wawel ligger Sigismundtårnet, som inneholder Polens største klokke. Sigismund-klokken, som kom på plass i 1521, er 2 meter høy og 2,5 meter i diameter.
Bildet av Den Sorte Madonna (Polen)
I industribyen Czestochowa 100 kilometer fra Krakow, ligger Jasna Góra-klosteret, som er Polens viktigste samlingspunkt for katolikker. På pilgrimsdager er det tusener og atter tusener som kommer for å se bildet av Den Sorte Madonna, ifølge sagnet malt av evangelisten Lukas.
Byen Zamosc (Polen)
I det sydvestlige Polen, 320 kilometer fra Krakow, ligger renessansebyen Zamosc som nesten ikke har forandret seg på 400 år. Byen ble på 1500- og 1600-tallet oppbygd og styrt av den maktfulle Zamoyski-slekten, som har atskillige gater oppkalt etter seg.

Område og byguider

Område: 
By: 
• Gdansk
• Krakow
• Poznan
• Szczecin
• Warszawa
• Wroclaw

Finn reisen til Polen her

Reisetilbud
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Reisesøkemotoren Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK