Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Severdigheter Polen

- Velg område -
Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 155,- Fra 1 105,- -
Charter (fly+hotell) Fra 861,- Fra 1 104,- Fra 1 050,-
Prisene er pr. person

Severdigheter

Kasprowy Wierch fjellet (De Polske Tatrafjellene)
Den 1985 meter høye fjelltopp Kasprowy Wierch er forbundet med Zakopane via en gondolbane, som er 4181 meter lang. Fra toppen er det flere flotte klatreturer ned, hvor den vanskeligste, men vakreste er Ørnestien.
Fjellsjøen Morskie Oko (De Polske Tatrafjellene)
Fjellsjøen Morskie Oko ligger i 1393 meters høyde og betraktes av mange som det vakreste sted i Tatrafjellene. Man kan ikke kjøre direkte til stedet, men det arrangeres i stedet vandreturer til den flotte innsjøen og de omkringliggende områder.
Mariakirken (Gdansk)
Kosciól Mariacki eller Mariakirken, er med sine 105 meters lengde og 68 meters bredde den største mursteinskirke i verden. Den ble oppført 1342-1502, og kan huse 25.000 kirkegjengere på én gang.
Nasjonalmuseet (Gdansk)
På Nasjonalmuseet i Gdansk kan man se flotte utstillinger av porselen, tekstil og malerier. Dessuten inneholder museet også domkirkens opprinnelige altertavle, Den Endegyldige Dom - et sant mesterverk av Hans Memling.
Sjøfartsmuseet (Gdansk)
På havnen i Gdansk står Gdansk-kranen fra det femtende århundre. Dette er Europas største middelalderkran. Inne i selve kranen holder sjøfartsmuseet til. Dette rommer utstillinger om Gdansks historie som stor handelsby.
Czartoryskimuseet (Krakow)
Museet, som ligger i Czartoryski-palasset, betraktes som en av Krakows fineste kunstsamlinger. Museet råder over verker av Leonardo da Vinci og Rembrandt, samt oldtidsfunn fra Egypt og Asia.
Sigismundtårnet (Krakow)
På den 25 meter høye kalkstensklippen Wawel ligger Sigismundtårnet, som inneholder Polens største klokke. Sigismund-klokken, som kom på plass i 1521, er 2 meter høy og 2,5 meter i diameter.
Mariakirken (Krakow)
På Markedsplassen i sentrum av Krakow ligger Mariakirken, som er byens sognekirke. Mariakirken er mest kjent for sitt berømte alter, som er utformet av den nürnbergske billedskjæreren Wit Stwosz. Alteret er Europas største og vakreste middelalderalter.
Konsentrasjonsleirene Auschwitz-Birkenau (Polen)
Mellom 85 og 90 prosent av polske jøder forsvant i de nazistiske konsentrasjonsleirene Auschwitz og Birkenau. Noen av cellene og gasskamrene i leirene er bevart som museum for fortidens grusomheter.
Bildet av Den Sorte Madonna (Polen)
I industribyen Czestochowa 100 kilometer fra Krakow, ligger Jasna Góra-klosteret, som er Polens viktigste samlingspunkt for katolikker. På pilgrimsdager er det tusener og atter tusener som kommer for å se bildet av Den Sorte Madonna, ifølge sagnet malt av evangelisten Lukas.
Byen Zamosc (Polen)
I det sydvestlige Polen, 320 kilometer fra Krakow, ligger renessansebyen Zamosc som nesten ikke har forandret seg på 400 år. Byen ble på 1500- og 1600-tallet oppbygd og styrt av den maktfulle Zamoyski-slekten, som har atskillige gater oppkalt etter seg.
Oliwa klosteret (Polen)
I Oliwa-bydelen nord for Gdansk ligger et cisterciensekloster med tilhørende kirke, som ble grunnlagt omkring 1200 av danske cisterciensere. Inne i kirken som ligger i forlengelse av klosteret, står et av Polens største orgler. Det ble bygget på 1700-tallet og har ca. 6000 piper, som blir benyttet tre ganger om dagen.
Kopernicus museet (Polen)
Kopernicus museet ligger i byen Frombork, hvor renessanse-astronomen Nicolaus Kopernicus ble født. Det var Kopernicus som fremla teorien, at jorden ikke var sentrum i universet. Det og mye mer kan man høre om på Kopernicus-museet, som har en imponerende samling av astronomens instrumenter.
Lazienkiparken (Polen)
Et av Warszawas helt store pustehull er den vakre Lazienskiparken, som ligger ca. halvannen kilometer fra sentrum. Om sommeren er parken full av folk som nyter et av de mange arrangement som avholdes her.
Wieliczka-minen (Polen)
Ca. 13 kilometer sydøst for Krakow ligger Wieliczka-saltminen, en av Polens største severdigheter. I de velbevarte minekamrene, noen over 700 år gamle, kan man se de forskjellige maskiner som er blitt brukt gjennom tiden.
Villa Koliba (Polen)
I Zakopane ligger et stort, vakkert trehus fra 1893, designet av maleren og dikteren Stanislaw Witkiewicz. Villa Koliba, som er bygget i såkalt Zakopanestil, er innredet til museum for blant annet gamle møbler.
Kongeslottet (Polen)
I Warszawa ligger Kongeslottet, bygget på 1200- og 1300-tallet og deretter utvidet i flere omganger. Dette flotte slottet med det diskrete ytre og de vakre saler, har fungert som kongens hjem, presidententbolig og møtested for det polske parlamentet.
Rådhuset (Poznan)
Poznans flotte rådhus ble opprinnelig bygget i gotisk stil, men kan takke den italienske designeren Battista for sitt nåværende renessanse-look, som ble påført rådhuset på 1600-tallet.
Solidaritetsmonumentet (Poznan)
I 1981 ble Solidaritetsmonument reist til ære for de drepte under opprøret mot det kommunistiske styret i 1956. Her ble 76 drept og over 600 såret da demonstrantene ble nedkjempet med tanks.
Markedsplassen (Poznan)
Hvis du har funnet rådhuset, står du samtidig på Poznans markedsplass, som er en severdighet i seg selv. Plassen ble ødelagt under 2. verdenskrig, men gjenopbygget som et glimrende eksempel på hvordan en markedsplass kan se ut.
Fyrstene av Pommerns Slott (Szczecin)
Szczecins viktigste severdighet er slottet, som siden det ble bygget på 1300-tallet, har huset Pommerns fyrster. Slottet ble gjenoppbygget etter krigen tilsvarende dets utseende på 1500-tallet, og fungerer i dag som kulturhus.
Nasjonalmuseet (Szczecin)
Nasjonalmuseet er et must hvis man vil se og høre om dengang Szczecin var en Hansaby. På museet finnes dessuten samlinger av smykker som har tilhørt Pommerns fyrster, samt malerier og skulpturer.
Den røde ruten (Szczecin)
Følger man den røde ruten, kommer man rundt til Szczecins forskjellige severdigheter. Den syv kilometer lange ruten starter ved jernbanestasjonen, og er lett å følge ved hjelp av de røde pilene som er tegnet på fortauet.
Nasjonalmuseet (Warszawa)
Polens største museum er Nasjonalmuseet i Warszawa. Det inneholder blant annet verker av polske og utenlandske kunstnere, samt flotte samlinger av middelalderkunst og arkeologiske funn.
Kongeveien (Warszawa)
Mellom Lazienki-palasset og Kongeslottet går Warszawas hovedboulevard, Kongeveien, som er omgitt av flotte bygninger og berømte monumenter. Av de mange severdigheter langs ruten kan nevnes Kopernikus og rytterstatuen av Jozef Poniatowski, som begge er utført av den danske skulptøren Bertel Thorvaldsen.
Bydelen Stare Miastro (Warszawa)
Warszawas største severdighet er den gamle bydelen Stare Miastro, som ble gjenoppbygget mellom 1949 og 1963. Det historiske kvarteret er omhyggelig restaurert slik at det ligner byens utseende på 1600- og 1700-tallet.
Domkirkeøyen Ostrów Tumski (Wroclaw)
Domkirkeøyen eller Ostrów Tumski som den heter på polsk, er den eldste delen av Wroclaw med røtter helt tilbake til tidlige middelalder. Den stemningsmettede bydelen råder over noen av Europas vakreste eksempler på sakral arkitektur.
Wroclaw Rådhus (Wroclaw)
Det Gamle Rådhus i Wroclaw er uten tvil et av de vakreste rådhus i Polen. Bygningen, som er oppført i gotisk stil, stammer fra 1200-1300-tallet og rommer dessuten et historisk museum.
Panorama Raclawicka (Wroclaw)
Panoramaet er et stort sirkelformet maleri med en omkrets på 120 meter som forestiller slaget ved Raclawice. Det enorme maleriet malt av Jan Styka og Wojciech Kossak, er Wroclaws største turistattraksjon.
Domkirkeøyen Ostrów Tumski (Wroclaw)
Domkirkeøyen eller Ostrów Tumski som den heter på polsk, er den eldste delen av Wroclaw med røtter helt tilbake til tidlige middelalder. Den stemningsmettede bydelen råder over noen av Europas vakreste eksempler på sakral arkitektur.

Område og byguider

Område: 
By: 
• Gdansk
• Krakow
• Poznan
• Szczecin
• Warszawa
• Wroclaw
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.