En stille morgen ved en innsjø med trebrygge og en person som nyter utsikten.

Severdigheter Ecuador

Atacames

Badebyen Atacames

Det beste stedet for å holde en riktig strandferie er i denne badebyen på den nordlige delen av kysten. Om natten er det som regel en livlig stemning på byens barer og diskoteker. Både utenlandske og ecuadorianske turister slapper av etter en lang dag med svømmeturer og solbading under den brennende solen nær ekvator.

Baños

Badene

Banos betyr bade på spansk. Det er også byens termiske bad som er årsaken til at folk kommer til byen. De lokale sier at naturens bad har en helbredende effekt, om det passer eller ei, så er det herlig å slappe av og pleie eventuelle ømme muskler etter en hard fjellvandring. Noen av badene får tilført vann fra de varme kildene til en nærliggende vulkan, mens andre består av smeltet is som renner ned fra fjellene. Vannet kan være grumsete, men det er bare på grunn av alle mineralene.

Rafting

River rafting er blitt en stadig mer populær aktivitet i området. Fjellelven Río Patate egner seg også glimrende til formålet og man passerer et fantastisk landskap mens man kjemper med å hold båten på rett kjøl. Det er folk i Banos som arrangerer turene.

Santuario de Nuestra Senora de Agua Santa kirken

Kirken til ære for Jomfruen av det hellige vann er klart verdt et besøk. Den hellige jomfru tilskrives æren for mangt et mirakel i området og museet som er tilknyttet kirken viser flotte malerier av disse miraklene. Det er også en pen samling av utstoppede dyr og religiøse effekter der.

Cuenca

Byen Cuenca

Cuenca er hovedbyen i området og dens levende gatebilde med hus og kirker fra kolonitiden gjør den til en av landets mest spennende. Det er noen inkaruiner nær byen, men det beste er å bare gå på oppagelse i brosteinsgatene og se på livet i de historiske kulissene. Ikke glem å gå ned til elven hvor kvinnene vasker deres tøy foran noen ualminnelig vakre hus.

Ecuador

Byen Zaruma

Zaruma ligger i den sydlige delen av kystområdet. I gamle dager var det en livlig by på grunn av dens rike gullmine som nå nesten er tømt. Det er fremdeles mulig å besøke de smale minegangene og få en følelse av de umenneskelige forhold som minearbeiderne var utsatt for århundrer tilbake. De vakre trebygningene med nydelig utførte balkonger er aldeles betagende og fjellene byr på herlige gåturer med fantastisk utsikt.

Indianerbyen Otavalo

Otavalo nord for Quito er kjent for indianernes fantastiske kunsthåndverk og deres evne til å holde fast i deres identitet. Spesielt de vevede teppene er av høy kvalitet og utrolig vakre. Om lørdagen holdes det marked, men man kan i realiteten kjøpe et stykke orginalt Otavalohåndverk hele uken. Legg også merke til kvinnenes originale og flott broderte klesdrakter som de fremdeles bærer.

Inkaruinene ved Ingapirca

I dag er disse ruinene det største monumentet vi har av det enorme inkariket som spredte seg utover det landet vi i dag kjenner som Ecuador. Restene av de prektige steinkonstruksjonene etterlater gode spor av et enormt byggverk i et utrolig landskap. En gammel inkavei fra landsbyen Achupallas snor seg gjennom det storslåtte landskapet og opp til runene.

Intag reservatet ved Ibarra

Ibarra og det omkringliggende Intag reservatet er rikt på både natur og flotte bygninger fra den svundne kolonitid. Cloud forrest er en kuriøs art av regnskogen som skaper og fastholder tåkeskyer som henger i beplantningen veldig tett på jorden. Intag reservatet har også et utrolig spennende dyreliv.

La Companìa kirken

Når man trer inn gjennom porten til denne jesuitterkirken i Quito tror man knapt sine egne øyne. Det er brukt ikke mindre enn syv tonn med gull for å gjøre den til en av de mest pragende og best utsmykkede i verden.

Midten av verden

Mitad del Mundo er stedet hvor vitenskapsmenn i 1736 for første gang målte seg frem til midten av verden, ekvators helt presise linje. Det er et monument for stedet og et lite etnografisk museum. Man kan også besøke planetariet som er en del av komplekset ved verdens presise midten.

Nasjoanlparken Cotopaxi

Den mest interessante nasjonalparken i Ecuadors høyland er uten tvil Cotopaxi. Parkens monument er den nesten 6000 meter høye Cotopaxi vulkanen som fremdeles syder og bobler. Dalene og fjellskråningene gir formidable klatre- og vandremuligheter og vender man blikket mot himmelen kan man av og til se den stolte kondor (en slags ørn) som inspiserer sitt territorium. Ikke noe annet sted i landet er Andesfjellene vakrere…

Nasjonalparken Sangay

Vil du ha virkelig viltvoksende kratt så har du det her. Parken er den vanskeligst tilgjengelige og mest utemmede i landet. Tre av Ecuadors høyeste vulkaner troner over den tette bevoksningen på fjellsiden og i det tette krattet kan det gjemme seg både fjelltapirer og pumaer. Her er du alene med den ville, men utrolig facinerende naturen.

Naturreservatet Produccìon Faunìstica Cuyabeno

Dette reservatet ligger nær grensen til Peru og er kanskje det stedet i landet hvor det er best sjanse til å stifte bekjentskap med regnskogens ville dyr. Krokodiller, kvelerslanger og aper finnes i rike mengder fremdeles for ikke å snakke om de enorme trærne og fargerike blomstene.

Togturen mellom Alausì og Duran

Når man løser billett til togruten mellom Alausì og Duran kjøper man også et herlig skudd adrenalin. Vågehalser kan ta turen på taket av toget og alminnelige fornuftige folk kan ta plass i kabinen. Så blir det fløytet til avgang og en heseblesende tur opp steile fjellsider og over falleferdige broer spent ut over dype kløfter begynner. Og har man har styr på nervene kan man til og med nyte det facinerende landskapet.

Ecuadors Stillehavskyst

Plata øyen

Øyen er en del av nasjonalparken Machalilla og omtales spøkefullt som «de fattiges Galápagos», fordi øyen har et mangfoldigt dyreliv, men ikke er så dyr å besøke som Galápagos øyene. Det er spesielt fuglelivet som tiltrekker besøkende. Fra juni til oktober kan man se både hvaler og delfiner rundt øyen. Det er mulig å kaste et nærmere blikk på øyens få, men flotte korallrev med en dykkermaske og en snorkel.

Galapagosøyene

Dykking

Hvis man ikke har dykkersertifikat er Galápagos øyene stedet å ta det. Det er nemlig ikke kun over havoverflaten at Galápagos øyenes dyreliv er helt utrolig. Dykkere kommer faktisk fra hele verden for å dykke her. Haier, delfiner, skilpadder og mange eksotiske fiskearter er bare litt av det man kan se ut av dykkermasken.

Dyrelivet

Det fantastiske dyrelivet på Galápagos øyene er helt og aldeles enestående. Utover et veld av fugler er det horder av pingviner, leguaner, kjempestore skilpadder, seler, delfiner, ja selv flamingoer og mange andre arter. Det som er enda mer fantastisk enn mengden av dyr er at det er så lett å komme nær og iaktta alle de praktfulle dyrene.

Fernandina øyen

De vulkanske landskapene på den tredje største av Galápagos øyene er høyst særpreget og veldig imponerende. Du kan være heldig å se en av vulkanene spytte glødende lava opp av sitt dyp noe som får leguanerne til å pile ned av de skrå vulkanveggene.

Orienté

Jungelturer – Misahuallí eller La Selva

Regnskogens dyre- og planteliv er helt utrolig og omfatter alt fra anakondaslanger til brøleaper. Eller hva med en edderkopp som lever av fugler. Man kan selv finne en guide i byen Misahuallí og arrangere en billig tur inn i jungelen. Utflukter til den femstjernede og temmelig dyre jungelstasjonen La Selva arrangeres ofte i Quito. Det er selvfølgelig andre steder også, men alt i alt skal man regne med at jo dyrere det er, jo bedre er det.

Turen fra Banos til Puyo

Det er forskjellige måter å komme til Oriente området på. Det er lettest å fly. Men, ingen bør gå glipp av veistrekningen mellom Banos og Puyo. Veien gir fantastiske utsikter til Amasonbassenget og man passerer vakre fosser på vei ned i jungelen hvor beplantningen blir tropisk med blomster i mange farger og kjempestore trær. Hvis du får lyst kan du godt dele turen opp i mindre blokker for det er gode overnattingsmuligheter langs veien.

Puyo

Byen Puyo

Byen Puyo ligger ved bredden av en bielv til den store Río Pastaza. Det er en praktfull utsikt fra byen. Det maleriske scenario av fjelltopper som reiser seg over den grønne jungelen er et guddommelig syn som man sent vil glemme. Elven er et godt badested og mens man boltrer seg i det grumsete elvevannet kan man iaktta et særdeles mangfoldigt fugleliv. Grunnleggelsen av byen feires med en ordentlig fest først i mai måned.

Quito

Kulturhuset Equatoriana

Den store runde glassbygningen er imponerende i seg selv og inni er landets kunst utstilt, maskininstrumenter og klesdrakter. Utstillingene hører til noen av de beste i Andesfjellene og kulturhuset har til og med en konsertsal som av og til kan presentere klassiske konserter.

San Francisco kirken

San Francisco kirken fra det 16. århundre er ikke bare det første større religiøse bygningsverk på kontinentet. Med dens barokke altertavle og de uhyggelig detaljerte graveringene i loft og vegger belagt med et tynt lag gull er det også en av Quitos mest sette bygninger. Ved inngangen er det også et museum som utstiller malerier og andre kunstgjenstander fra kirkens historie.

Statuen La Virgen del Quito

La Virgen del Quito er en religiøs statue som står på et høydedrag i den gamle bydelen. Langt mer interessant enn selve statuen er utsikten. Man har ikke bare et utrolig utsyn over Quito, men man kan også se de nærliggende vulkanene og den ærefryktinngytende Andesfjellkjeden.

Rio Bamba

Lørdagsmarkedet

Indianerene og annet godtfolk strømmer fra landsbyene i fjellene inn til byen om lørdagen og omdanner byen til en stor handelsplass. Det er mulig å få kjøpt indianerenes vakre kunsthåndverk, men ellers er det veldig underholdende å bare beundre det fargerike markedet og de handlende.

Museet for religiøs kunst

La Concepción kirken som huser det interessante museet er i seg selv meget seerverdig. Innenfor finner man vakre malerier og skulpturer samt en stor samling av religiøse effekter. Museet er meget imponerende og verdt et besøk, enten man interesserer seg for kunst eller ei.

Parken 21 de Abril

Parken i seg selv er ikke særlig flott, men den er reist på en liten plattform, og hvorfra man har den mest vidunderlige utsikt over byen og det omkringliggende landskapet. Legg spesielt merke til det høyeste fjellet i Ecuador, vulkanen Chimborazo, som står som en kjempe i det panoramiske landskapet.

Saqui

Torsdagsmarkedet

Byen har ikke noe annet å by på enn det fantastiske markedet. Det utmerker seg spesielt ved stort sett å være blottet for handlende som utelukkende henvender seg til turister og det er en meget autentisk atmosfære. Aktiviteten begrenser seg ikke til én markedsplass, men er spredt ut over plassene i byen og hver plass har sin kategori av varer. Markedskulturen er en viktig del av livet i Ecuador og torsdagsmarkedet i Saquisili er absolutt det beste stedet å oppleve dette på.

Sør-Ecuador

Byen Vilcabamba

Stedet hvor man slapper av. Vilcabamba er kjent for innbyggernes lange levetid. Ingen vet om det henger sammen med stedets deilige klima, men det som er sikkert er, at omgivelsene er vakre og det er vanskelig å ikke få følelsen av velvære og harmoni når man tar det første åndedraget i den friske luften.

Nasjonalparken Podocarpus

Den eneste nasjonalparken i det sydlige Ecuador er hjem for plantearter som ikke finnes noe annet sted på jorden. Fjellsjøene er spredt gavmildt ut over det grønne allsidige fjellandskapet som har et rett spesielt dyreliv. Brillebjørnen, pumaen og en helt spesiel reveart er bare noen av parkens beboere.

Bestill severdighetene dine her