Solnedgangen bak Eiffeltårnet i Paris viser en varm oransje himmel og byens silhuett.

Severdigheter Nigeria

Jos

Jos Museum Complex

Bygningen inneholder 4 museer og en zoo. Terracottasamlingene og museet for tradisjonell nigeriansk kunst er helt enestående. Her kan man blant annet støte på en rekonstruksjon av Kanos gamle bymur, se praktfulle moskeer og spise tradisjonell nigeriansk mat i en rekonstruksjon av et gammelt høvdinghus.

Jos Wildlife Park

I parken kan man se vill natur og ville dyr. Parken ligger 14 kilometer utenfor Jos, og er mye mer spennende enn byens zoologiske have.

Kano

Bydelen Gida Dan Hausa

Når man trer inn i Gida Dan Hausa åpner det seg en fantastisk eventyrverden. De mange gamle bygningene vitner om den storslåtte kulturen som har preget området. Lukker man øynene, kan man nesten forestille seg gamle dagers menneskemyldring her hvor de gamle karavaneveiene møttes.

Emirens palass

Ved siden av Kanos hovedmoske ligger Emirens palass og Gidan Makamamuseet. Det er vanskelig å komme inn i Emirens palass, siden emiren fremdeles bor der. Til gjengjeld kan man nyte den fløyen av palasset som nå er innrettet som museum. Den vakre museumsbygningen fra det 15. århundre rommer en svært interessant arkitektonisk utstilling.

Kurmimarkedet

Kurmimarkedet er en av Afrikas største og eldste markedsplasser. Her finner man århundregamle afrikanske kunnsthåndverk i gull og sølv. Man ser de gamle håndverk utøvet rett foran sine øyne. Se blant annet Afrikas eldste fargehuler, hvor klær blir farget i alle regnbuens farger.

Lagos

De gamle fisker landsbyer

Har man lyst til å slippe litt vekk fra den summende byen, kan man fra havnen ta en taxibåt ut i lagunen og over til de gamle fiskerlandsbyene. Her kan man slappe av på strendene og nyte gode måltider på de lokale spisestedene.

Markedsplassene i Lagos

Markedsplassene er enorme og fulle av liv. Bland de mest kjente er Morocco l og ll og Balogun markedet. Disse markedene bør oppleves. Man tror ganske enkelt ikke sine egne øyne.

Nasjonal museet

Nasjonal museet har en stor og inspirerende samling av afrikansk kunst, våpen og brukskunst. Museets samling av Banin bronse- og elfenbenutskjæringer er noe helt spesielt. En tur på museet er en glimrende mulighet til å ta seg en pause fra Lagos´ hektigste storby liv.

Nigeria

Gashaka Gumpti National Park

Gashaka Gumpti er Nigerias største nasjonalpark, og her ligger blant annet Nigerias høyeste fjell. Nasjonalparken er ikke så utbygget som mange av de andre nasjonalparkene, men den har et fantastisk dyre- og fugleliv.

Wikki Warm Spring

Utover et fasinerende dyreliv byr Yankari nasjonalpark på en deilig dukkert i den krystallklare Wikki Warm Spring. Mineralvannet har en konstant temperatur på 31 grader. Kilden er 10 meter bred, og 200 meter lang.

Bestill severdighetene dine her