Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Severdigheter Estland

- Velg område -
Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 338,- - -
Charter (fly+hotell) Fra 1 275,- - -
Prisene er pr. person

Severdigheter

Borgen Hermanni kindlus (Narva)
Narvas største severdighet er borgen Hermanni kindlus. Som en sann maktdemonstrasjon reiser den seg fra bredden av Narva elven og skuer mot det mektige Russland som i så mange år utgjorde en trussel mot Estlands selvstendighet. Borgen er i dag nyrestaurert og rummer Narvas bymuseum.
Byen Narva-Joesuu (Narva-joessu)
Bade- og kurbyen Narva-Joesuu ligger et stykke utenfor Narva. Den er med sine langstrakte sandstrender langs Den Finske Bukt et behagelig bekjentskap hvis man ønsker å bade eller fordype seg i østlandenes fordums blomstrende kurby-kultur.
Byen Otepââ (Otepaa)
Byen Otepââ, som ligger vel 50 kilometer syd for Tartu er i vinterhalvåret så ideel til langrenn at Sovjetunionen i mange år hadde sin offisielle treningsleir nettopp her. I dag er russerne som kjent borte, men området er stadig fantastisk. Om vinteren kan man få seg en god skitur og om sommeren kan man spasere i den flotte naturen.
Minnesmerket i Saaremaa (Saaramaa)
Saaremaa opplevde under annen verdenskig en rekke voldsomme slag mellom nazistene og Den Røde Hær. Flere små landsbyer ble jevnet med jorden. Dette har innbyggerne valgt å markere med et imponerende minnesmerke bestående av et over 20 meter høyt sverd.
Saaremaas meteorkrater (Saaramaa)
Alle besøkende på Saaremaa bør ta en tur rundt øyas fantastiske meteorkrater. Krateret, som ligger nordøst for Kuressaare, er Europas største og er med sine enorme dimensjoner et både skremmende og fasinerende eksempel på naturens uforutsigbare luner.
Tallinns rådhus (Tallinn)
Tallinns middelalderrådhus er bygget under danskenes herredømme på midten av 1300- tallet. Rådhuset er med sine mange utstilte verker et museum som kan være et godt sted å begynne en historisk rundtur i Tallinn.
Kadrorg parken (Tallinn)
Tallinns største park Kadrorg parken omkranser et mektig slott oppført av Tsar Peter den Store. Både slottet og parken er oppført i barokkstil og er ganske imponerende. Parken ligger et stykke utenfor Tallinn sentrum, men er man interessert i historie og fasinert av fortidens pompøse makt demonstrasjoner eller bare vil gå en tur i idylliske omgivelser er stedet et besøk verdt.
Danneborg falt i Tallinn (Tallinn)
Det var i 1219 at Danneborgflagget falt ned fra himmelen over Tallinn og sikret både Valdemar Sejr seieren og esternes omvending til kristendommen. Begivenheten er markert i Den danske konges Have i Tallinn med en minnesten.
Tartus Universitetet (Tartu)
Nasjonalmuseet (Tartu)
Tartu betegnes av mange som Estlands kulturelle sentrum, og landets nasjonalmuseum ligger her. På museet kan man gjennom de mange utstilte draktene, møbler og håndverk få et godt innblikk i den gamle estiske kulturhistorie.

Område og byguider

Område: 
• Saaramaa
By: 
• Narva
• Narva-joessu
• Otepaa
• Tallinn
• Tartu
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.