Solnedgangen bak Eiffeltårnet i Paris viser en varm oransje himmel og byens silhuett.

Severdigheter Estland

Narva

Borgen Hermanni kindlus

Narvas største severdighet er borgen Hermanni kindlus. Som en sann maktdemonstrasjon reiser den seg fra bredden av Narva elven og skuer mot det mektige Russland som i så mange år utgjorde en trussel mot Estlands selvstendighet. Borgen er i dag nyrestaurert og rummer Narvas bymuseum.

Narva-joessu

Byen Narva-Joesuu

Bade- og kurbyen Narva-Joesuu ligger et stykke utenfor Narva. Den er med sine langstrakte sandstrender langs Den Finske Bukt et behagelig bekjentskap hvis man ønsker å bade eller fordype seg i østlandenes fordums blomstrende kurby-kultur.

Otepaa

Byen Otepââ

Byen Otepââ, som ligger vel 50 kilometer syd for Tartu er i vinterhalvåret så ideel til langrenn at Sovjetunionen i mange år hadde sin offisielle treningsleir nettopp her. I dag er russerne som kjent borte, men området er stadig fantastisk. Om vinteren kan man få seg en god skitur og om sommeren kan man spasere i den flotte naturen.

Saaramaa

Minnesmerket i Saaremaa

Saaremaa opplevde under annen verdenskig en rekke voldsomme slag mellom nazistene og Den Røde Hær. Flere små landsbyer ble jevnet med jorden. Dette har innbyggerne valgt å markere med et imponerende minnesmerke bestående av et over 20 meter høyt sverd.

Saaremaas meteorkrater

Alle besøkende på Saaremaa bør ta en tur rundt øyas fantastiske meteorkrater. Krateret, som ligger nordøst for Kuressaare, er Europas største og er med sine enorme dimensjoner et både skremmende og fasinerende eksempel på naturens uforutsigbare luner.

Tallinn

Danneborg falt i Tallinn

Det var i 1219 at Danneborgflagget falt ned fra himmelen over Tallinn og sikret både Valdemar Sejr seieren og esternes omvending til kristendommen. Begivenheten er markert i Den danske konges Have i Tallinn med en minnesten.

Kadrorg parken

Tallinns største park Kadrorg parken omkranser et mektig slott oppført av Tsar Peter den Store. Både slottet og parken er oppført i barokkstil og er ganske imponerende. Parken ligger et stykke utenfor Tallinn sentrum, men er man interessert i historie og fasinert av fortidens pompøse makt demonstrasjoner eller bare vil gå en tur i idylliske omgivelser er stedet et besøk verdt.

Tallinns rådhus

Tallinns middelalderrådhus er bygget under danskenes herredømme på midten av 1300- tallet.Rådhuset er med sine mange utstilte verker et museum som kan være et godt sted å begynne en historisk rundtur i Tallinn.

Tartu

Nasjonalmuseet

Tartu betegnes av mange som Estlands kulturelle sentrum, og landets nasjonalmuseum ligger her. På museet kan man gjennom de mange utstilte draktene, møbler og håndverk få et godt innblikk i den gamle estiske kulturhistorie.

Tartus Universitetet

Fly+hotell
Prisene er pr. person
Bestill severdighetene dine her