Solnedgangen bak Eiffeltårnet i Paris viser en varm oransje himmel og byens silhuett.

Severdigheter Bhutan

Bhutan

Bhutans Nasjonal Museum

Nasjonalmuseet ligger i Paro i et gammelt vakttårn fra 1651 som nå er omdannet til museum. Her får man fortalt alt om landet man er i, om dets historie og innbyggere. Kostymer, hverdagsredskaper, juveler, fint dekorerte pergamenter, rustninger, antikviteter, skulpturer, ja selv frimerker finnes her.

Landsbyen Laya

Så langt vekk fra sivilisasjonen som man overhodet kommer ligger landets høyst beliggende landsby ved 3700 meter. Opplev kvinnene i sine spesielle klesdrakter og bambushatter når de danser om natten. Eller opplev stemningen i byen og overvei hvorvidt du stadig er på jorden. Man kan komme hit med helikopter eller til fots gjennom et av verdens vanskeligste trekk!

Nasjonalparken Sakteng Wildlife Sanctuary

Parken er hjemsted for den Avskyelige Snømann eller Yetien. Som eneste i verden er det i Bhutan en nasjonalpark til denne menneskeapen som man påstår eksisterer. Yetien kan gjøre seg usynlig, noe som forklarer hvorfor stort sett ingen har sett den. Men folket i Bhutan har! Og de har en egen nasjonalpark til å beskytte dette hellige dyret.

Palasset i Punakha

Bhutans gamle vinterhovedstad ligger såpass nærme Thimpu at man kan reise dit på dagstur. Det flotte Dzong (palass) ble bygget i 1637, og her bodde landets statsoverhoder i over 300 år. Til tross for at palasset flere ganger har fått skader, senest ved en flodbølge i 1994, er det en prektig bygning.

Thimpu

Dechen Choling Palasset

Fire kilometer fra Tashi Chodzong ligger det stolte kongepalasset. Her kan man også se hvordan de statsansatte gull- og sølvsmedene jobber.

Den hellige bygning Memorial Chorten

I hovedstaden ligger den religiøse helligdommen Memorial Chorten. Her kan man sitte å observere hvordan den religiøse tro fyller hverdagen. Selv om den ble bygget så sent som i 1974, er den en av byens mest interessante bygninger. Et fantastisk syn i tre etasjer, utrolig treutskjæringer og fargesprakende vegger.

Regjeringsbygningen Tashi Chodzong

Regjeringsbygningen er blant de flotteste bygningene i Thimpu. Den eldste delen ble bygget i 1722, men er blitt bygget på flere ganger senere. Dermed er det mulig å se utviklingen i den bhutanske arkitektur.

Bestill severdighetene dine her