Severdigheter Fiji

Severdigheter Fiji

Fiji

Bouma fossene

Disse tre fossene ligger på øyen Taveuni i den kjølige regnskogen i Tavoro Forest Park and Preserve. Det er vanskelig å nå bort til fossene, men heldigvis er den første fossen vi kommer til den mest storslåtte. For å se alle tre må man krysse en elv og krype litt.

De varme kildene i Savusavu

Det ligger en del boblende varme kilder i byen Savusavu på øyen Vanua Levu. Dampen stiger opp fra kildene og den lokale befolkningen kan finne på å ta med seg grytene sine og la dem stå på steinene rundt hullene, slik at maten er kokt når de er ferdig med sine ærend i byen. En undersøkelse har vist at energien fra de varme kildene kunne skapt nok elektrisitet til å forsyne hele øyen, men ennå har de ikke gjort noen forsøk på å utnytte denne alternative energien.

Hagen til den sovende kjempen

I nærheten av Nadi på hovedøyen Viti Levu ligger Garden of the Sleeping Giant. Denne parken var engang skuespilleren Raymond Burrs private eiendom, men er nå åpen for offentligheten som kan nyte over 30 forskjellige orkidèarter som blomstrer i parken. Det er mulig å gå på tur i dette vakre landskapet langs åkandekransete dammer (vannplanter i ring i små sjøer/dammer) tett på regnskogen.

Kadavu øygruppen

Denne øygruppen ligger rundt 100 kilometer syd for Suva og der er det ikke så mange turister.Hvis man velger å trosse transportproblemene til og fra øyen vil man oppleve et av verdens mest spennende korallrev. Astrolabe Reef strekker seg over 48 kilometer på den nordlige delen av selve Kadevu.

Kultursenteret

Kultursenteret ligger på Orchid Island ved Pacific Harbor 10 kilometer fra Suva. Der samles alle de viktige elementene i Fijis kultur til en kompakt forestilling og den er laget for å gi turistene et innblikk i de unike tradisjonene. Det arrangeres forestillinger med tradisjonell fijiansk dans og det er oppvisninger i det å gå på glødende kull.

Saint Francis Xavier kirken

Denne kirken fra 1917 ligger på den nordlige siden av Viti Levu. Den er lite vedlikeholdt og ikke noe å se til fra utsiden, men innenfor gjemmer den på unike fresker (en form for kalkmalerier) som er malt på våt gips. De forestiller den korsfestede Jesus omringet av det fijianske og det indiske folket.

Steinen som vokser i Vunika

I byen Vunika på øyen Vanua Levu er det et hindutempel som inneholder en voksende stein. Ryktet sier at tempelets menighet har vært nødt til å heve taket flere ganger fordi steinen har vokst seg så stor. Stedet er et pilgrimsmål for de mest troende.

Øyen Beachcomber

Denne øyen ligger vest for Viti Levus kyst og er populær blant unge og festglade mennesker. Det er en liten øy med stor tiltrekningskraft og en tur rundt øyen tar ikke mer enn 10 minutter. Et enkelt hotell med alt inkludert yter service til øyens besøkene. Det er ikke billig, men til gjengjeld er det garantert fest og hotellets live band har vunnet mange priser og musikkonkurranser. Så det er noe å danse til.

Øyen Ovalau

Den lille øyen Ovalau ligger ikke så langt fra Sula utenfor Viti Levis kyst. Det er en av de absolutt vakreste øyene i området. Da engelskmennene koloniserte Fiji på 1900-tallet grunnla de den første europeiske hovedstaden her og som koloniherrer satte de sitt preg på stedet.Både The Royal Hotel og Ovalu Club står slik de gjorde da engelskmennene bodde her.

Fiji – de mindre øyene

Øyen Taveuni

Den tredje største øyen i virvaret er Taveuni som ligger utenfor Vanua Levis kyst. Dette er en av de mest fantastiske dykkerdestinasjonene i verden. I det dype Somosomo stredet ligger The Great White Reef og The Rainbow Reef som er noen av verdens vakreste og mest krevende dykkerområder.

Øyen Vanua Levi

Fijis nest største øy skifter fra de varme, tørre sukkerplantasjene i nord til det frodige grønne i syd. De fleste besøkende blir ved og rundt den sjarmerende havnebyen Savusavu og de omkringliggende strendene hvor det er gode snorkel- og dykkersteder.

Nadi

Mamanuca øyene

På en klar dag kan man se denne stripen av små øyer med herlige strender og dykking i verdensklasse. Noen av øyene har litt regnskog tilbake og her er det en del krypdyr og mange eksotiske fugler. Det går båter fra Nadi med regelmessige intervaller og det er også fine overnattingsmuligheter på øyene.

Sigatoka dalen

Et stykke syd for Nadi ligger det en dal som gjemmer på en del interessante arkeologiske severdigheter. Dalen ligger i et av Viti Levus vakreste områder. Sigatoka by er meget sjarmerende og skal en kjøpe ting lagd av leire blir denne byen vurdert som et av de beste stedene.

Sri Siva Subramaniya-tempelet

Det største hindu tempelet i den sydlige vendekrets ligger i Nadi. Rent arkitektonisk er det en meget særpreget bygning, malt i skrikene farger og reist til ære for guden Murugan.Tempelet er åpent for besøkende som ikke har drukket alkohol eller spist kjøtt den aktuelle dagen.

Suva by

Det gamle rådhuset

Et av de beste eksemplene på viktoriansk byggekunst på Fiji er det gamle rådhuset. Tidligere holdt regjeringen til her, men det var også et kultursentrum hvor det ble holdt konserter og vist teaterstykker. Nå ligger det en elegant kinesisk restaurant her og en frisør.

The Fiji Museum (Na Vale Ni i Yaya Marorci)

The Fiji Museum ligger i midten av Thurston Gardens og utstillingene viser spennende deler av Fijiansk kultur. Det er et historisk galleri og spennende demonstrasjoner av blant annet arbeid med leire. Dessuten er det utstilt en del gamle kunsthåndverk og noen levn fra kolonitiden, blant annet vrakgods fra The Bounty.

Finn reisen til Fiji her

Finn inspirasjon til Fiji her

Bestill severdighetene dine her