Severdigheter Nepal

Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 9 392,- - -
Prisene er pr. person

Severdigheter Nepal

Janakpur (Janakpur)
Opplev denne fascinerende byen i Terai, som er et av de helligste tempelområder for hinduer. Lukt røkelsen og hør hinduene messe "Sita Ram, Sita Ram".
Chitwan National Park (Katmandu)
Dette er den største av nasjonalparkene i Teraiområdet. Den tette jungelen kan utforskes fra elefantryggen. Her finnes utallige fugler i luften, mens hjorter og nesehorn leter etter føde på bakken. Om du har flaks, er det mulig å oppleve en tiger på nært hold. Vil man være aktiv, finnes det mulighet for turer i jungelen og kanoroing på elven.
Hindutemplet Pashupatinath (Katmandu)
Dette er et av Nepals mest spennende områder. Her finns et hindutempel (adgang bare for hinduer) ved en hellig bielv til Ganges, hvor kvinner og barn bader mens aper klatrer og leker på taket av templene . Samtidig er det hjemstedet for Sadhuer, de hellige menn. De tilber destruksjonsguden Shiva gjennom en asketisk livsstil med mye hashrøyking. De er helt fredelige og veldig avslappet!
Kathmandu Durbar square (Katmandu)
Området i midten av byen med det gamle kongepalasset og templene er et fascinerende sted. Den helt spesielle arkitekturen, apenes kravling rundt på takene, røkelsen, de hellige menn og den levende gudinne Kumaris palass gjør at man kan tilbringe mange innholdsrike timer her. Kom tidlig om morgenen og sent om kvelden og se bygningene i forskjellig lys, og merk livets gang.
Kumari Chowk - den levende gudinne (Katmandu)
Dette er hjemstedet for den levende gudinnen. En helt ung jente utpekes til stor ære for familien og holdes i denne bygningen i hjertet av Kathmandu. Hun bæres alle veier og kan ikke blø. Derfor avløses hun i en 10-13 års alder av naturlige grunner. Kanskje ser du et glimt av henne i vinduet.
Middelalderbyen Bhaktapur (Katmandu)
I Kathmandudalen ligger denne fantastiske middelalderbyen. Her synes tiden å ha gått i stå. Det er ikke adgang for biler i sentrum. Husene er dekorert med imponerende treutskjæringer. Et fantastisk pustehull tett på den pulserende hovedstaden.
Bodhnath Stupa (Nepal)
I utkanten av Kathmandu lever en stor gruppe tibetanske flyktninger rundt en kjempestupa (helligdom med relikvie eller hellig skrift inni). Her kan man se munker vandre rundt stupaen mens de svinger bedehjulene deres. Har du flaks, kan du oppleve en bønn hvor munkene mediterer og spiller på forskjellige instrumenter.
Fjellandsbyer og sherpakultur (Nepal)
Hele fjellturen er en stor kulturopplevelse, hvor man kan følge livet i de små landsbyene. Samtidig med den fantastiske naturen får du et inntrykk av hvordan snerpene lever. Du opplever en befolkning som lever i, med og av naturen, hvor gudene er allestedsnærværende.
Kumari Chowk - den levende gudinne (Nepal)
Dette er hjemstedet for den levende gudinnen. En helt ung jente utpekes til stor ære for familien og holdes i denne bygningen i hjertet av Kathmandu. Hun bæres alle veier og kan ikke blø. Derfor avløses hun i en 10-13 års alder av naturlige grunner. Kanskje ser du et glimt av henne i vinduet.
Limbini (Nepal)
Dette er den største historiske severdigheten i Nepal. Det er Buddhas fødested og det største pilegrimsområde for 300 millioner buddhister i verden. Denne perlen er plassert i det varme og fuktige Terai. Templet er fra det 3. århundre før Kristus.

Område og byguider

By: 
• Janakpur
• Katmandu
• Patan
• Pokhara

Finn reisen til Nepal her

Reisetilbud
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Reisesøkemotoren Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK