Fargerike bønneflagg foran snødekte fjell under en klar himmel.

Severdigheter Nepal

Janakpur

Janakpur

Opplev denne fascinerende byen i Terai, som er et av de helligste tempelområder for hinduer. Lukt røkelsen og hør hinduene messe «Sita Ram, Sita Ram».

Katmandu

Chitwan National Park

Dette er den største av nasjonalparkene i Teraiområdet. Den tette jungelen kan utforskes fra elefantryggen. Her finnes utallige fugler i luften, mens hjorter og nesehorn leter etter føde på bakken. Om du har flaks, er det mulig å oppleve en tiger på nært hold. Vil man være aktiv, finnes det mulighet for turer i jungelen og kanoroing på elven.

Hindutemplet Pashupatinath

Dette er et av Nepals mest spennende områder. Her finns et hindutempel (adgang bare for hinduer) ved en hellig bielv til Ganges, hvor kvinner og barn bader mens aper klatrer og leker på taket av templene . Samtidig er det hjemstedet for Sadhuer, de hellige menn. De tilber destruksjonsguden Shiva gjennom en asketisk livsstil med mye hashrøyking. De er helt fredelige og veldig avslappet!

Kathmandu Durbar square

Området i midten av byen med det gamle kongepalasset og templene er et fascinerende sted. Den helt spesielle arkitekturen, apenes kravling rundt på takene, røkelsen, de hellige menn og den levende gudinne Kumaris palass gjør at man kan tilbringe mange innholdsrike timer her. Kom tidlig om morgenen og sent om kvelden og se bygningene i forskjellig lys, og merk livets gang.

Kumari Chowk – den levende gudinne

Dette er hjemstedet for den levende gudinnen. En helt ung jente utpekes til stor ære for familien og holdes i denne bygningen i hjertet av Kathmandu. Hun bæres alle veier og kan ikke blø. Derfor avløses hun i en 10-13 års alder av naturlige grunner. Kanskje ser du et glimt av henne i vinduet.

Middelalderbyen Bhaktapur

I Kathmandudalen ligger denne fantastiske middelalderbyen. Her synes tiden å ha gått i stå. Det er ikke adgang for biler i sentrum. Husene er dekorert med imponerende treutskjæringer. Et fantastisk pustehull tett på den pulserende hovedstaden.

Nepal

Bodhnath Stupa

I utkanten av Kathmandu lever en stor gruppe tibetanske flyktninger rundt en kjempestupa (helligdom med relikvie eller hellig skrift inni). Her kan man se munker vandre rundt stupaen mens de svinger bedehjulene deres. Har du flaks, kan du oppleve en bønn hvor munkene mediterer og spiller på forskjellige instrumenter.

Fjellandsbyer og sherpakultur

Hele fjellturen er en stor kulturopplevelse, hvor man kan følge livet i de små landsbyene. Samtidig med den fantastiske naturen får du et inntrykk av hvordan snerpene lever. Du opplever en befolkning som lever i, med og av naturen, hvor gudene er allestedsnærværende.

Kumari Chowk – den levende gudinne

Dette er hjemstedet for den levende gudinnen. En helt ung jente utpekes til stor ære for familien og holdes i denne bygningen i hjertet av Kathmandu. Hun bæres alle veier og kan ikke blø. Derfor avløses hun i en 10-13 års alder av naturlige grunner. Kanskje ser du et glimt av henne i vinduet.

Limbini

Dette er den største historiske severdigheten i Nepal. Det er Buddhas fødested og det største pilegrimsområde for 300 millioner buddhister i verden. Denne perlen er plassert i det varme og fuktige Terai. Templet er fra det 3. århundre før Kristus.

Mount Everest

Verdens høyeste fjell raker 8.848 meter opp over vannoverflaten – og markerer seg dermed som det høyeste fjellet i fjellkjeden Himalaya. Ikke bare fjellklatrere kan komme til Basecamp (5.500 meters høyde), som er stedet hvor fjellklatrere starter deres bestigning av fjellet.

Nagarkot Viewpoint

40 km fra Kathmandu stikker solen opp over Himalaya. Risterrassene, de små landsbyhusene og de majestetiske snekledte fjellene er snaphots på netthinnen, som vender tilbake lenge etterpå. Det anbefales å overnatte i Nagarkort (2136 m.) og gå ut på mindre turer i nærheten.

Ofringsstedet Dakshin Kali

I utkanten av Kathmandudalen er dette ofringsstedet plassert. Etter en naturskjønn kjøretur ender du ved et tempel dedikert til dødsguden Kali. Her selges høns og geiter, hvis skjebne venter et par hundre meter vekke, hvor dyrene ofres. Etterpå holder familien lunsj ute i det fri. Gudene er fornøyde, og nepalerne mette.

Prøv et meditasjonskurs og opplev den indre roen

Kall det en severdighet eller ei. Mange mennesker drar til Nepal for å delta i meditasjonskurs av varierende lengde, som man kan følge i større hus beliggende i naturen. Her lærer man meditasjonens edle kunst.

Sarangkot – Idyllisk landsby og utsiktspunkt

Denne idylliske landsbyen ligger på veien opp mot Annapurna, og har et fantastisk utsyn mot Himalaya. Overnattingen i de simple tehusene gir en mulighet for å oppleve det spennende lokale landsbylivet.

Tibetanske landsbyer

Gå rundt i gatene i disse landsbyene og få en fornemmelse av livet i Tibet. De tidligere flyktningleirene er nå selvstyrende, og innbyggerne verner om det tibetanske språket og kulturen. De bor i midlertidige telt og hus, og venter på å få lov til å vende tilbake.

Trekket til Annapurna Basecamp

Den mest populære strekning for fjellturer hele Nepal går inn til Annapurna Basecamp, og det er ikke uten grunn at denne ruten er så populær. Fra Annapurna Basecamp har du utsikt til flere fjelltopper på over 8.000 meter. Det er et helt fantastisk syn.

Turen rundt Annapurna

Fjellturen rundt Annapurna er fysisk krevende. Det involverer blant annet kryssing av passet Thorung La i over 5.000 meters høyde. Denne ruten byr på masse flott utsikt til de mange høye toppene i området.

Patan

Patan Durbar square

Patan er den eldste buddhistiske byen i Nepal og har gjennom flere hundrede år vært hjemstedet for et mindre kongerike. Patan er en fantastisk og annerledes by. Durbar square er sentrum i byen og sentrum for kongepalassene. Patan omtales også som «byen med de 1000 gyldne tak». Den flotte og særpregede arkitekturen etterlater i alle fall gyldne minner.

Pokhara

Innsjøen Phewa Tal

Midt i Pokhara ligger sjøen Phewa Tal, hvor det er muligheter for å ro i kano. Her kan man betrakte de snekledte fjelltoppene som speiler seg i det stille vannet, eller bare slappe av.

Bestill severdighetene dine her