De majestetiske pyramidene i Giza mot en klar himmel, omringet av ørken.

Severdigheter Egypt

Aswan

Aswan Demningen

Aswandemningen er en av egypternes stoltheter i nyere tid (1970). Demningen kontrollerer vannressursene som det ikke er for mange av i Egypt. Med bygningen av Aswandemningen ble det for første gang mulig for menneskene å kontrollere Nilen. Demningen holder på 44.300.000 kubikkmeter vann.

Elefantinerøya

Elefantiner er det greske ordet for farao. Øya ligger ute i Nilen overfor Aswan by og er kjent under navnet «Døren til Syden», fordi byene her er de sydligste i Egypt. Man får en forsmak på Sudan når man besøker de to nubiske landsbyene på øya.

Egypt

Cruise på Nilen

Noen av de lange cruisene på Nilen inkluderer en tur til Minya, en sjarmerende by med romerske, greske og faraoisk ruiner. Er man interessert i arkeologi finnes her også et interessant arkeologisk område. Disse cruisene varer oftest fire netter og går mellom Luxor og Aswan. På de lengre, som varer seks netter, får man også sett Abydos og Denderha underveis.

Dykk med sfinkser

I vannet utenfor Pharos ved Alexandrias kyst kan man 6-8 meter nede svømme blant sfinkser og kolossale statuer av gamle egyptere. Blant ruinene av Alexandrias fyrtårn (et av de tidlige syv vidundere) har egypterne planer om å bygge en undersjøisk arkeologisk park, så også folk som ikke har dykkersertifikat kan se herlighetene.

Fiskerbyen Marsa Alam

Denne lille fiskerbyen ved Rødehavet er verd å besøke hvis man liker å dykke eller snorkle. Det er fantastiske koraller og fisker i området, men man skal passe godt på. Det kan være miner i området, og det er ikke alltid advarselsskilt. Man bør derfor alltid forhøre seg på forhånd.

Seil med felucca på Nilen

Feluccaer er de tradisjonelle seilbåtene som egypterne bruker på Nilen. Det er en kjekk opplevelse å prøve en kort tur med en av disse båtene. Det kan være åtte mennesker på en felucca, og man skal være klar til å prute om prisen med kapteinen.

Egypts middelhavskyst

Alexandria

Alexandria er en mer moderne storby enn Kairo. Byen har mange hellenistiske og romerske trekk fra den gang byen var Europas kulturelle hovedstad. Man kan besøke det gresk-romerske museet, det greske amfiteateret og betrakte Pompeys 25 meter høye granittsøyle. Alexandria tiltrekker ikke kun utenlandske turister, men er også et populært feriested for egypterne.

Hurghada

Byen Hurghada

Hurghada ved Rødehavet har utviklet seg til et populært feriested de seneste årene. Byen har ikke så mye annet enn Rødehavet å tilby, men det er til gjengjeld fantastisk. Vil man surfe, snorkle, dykke eller dyrke andre former for vannsport er Hurghada et godt sted. De har et rikt utvalg av snorkel- og dykkerturer med guide.

Kairo

Bazarkvarteret Khan el Khalili

Bazarkvarteret Khan el Khalili må man ikke gå glipp av. Her selges alt fra lyserøde plastikksandaler til eksotiske krydderier. Trengselen er enorm og man må passe godt på pengene sine. Her kan man gjøre en god handel hvis man er flink til å prute om prisen.

Det egyptiske museum

Det egyptiske museum i sentrum av Kairo inneholder en stor og overveldende samling av faraoisk og bysantinsk kunst. Blant annet kan man se de enorme rikdommene man fant i graven til barnekongen Tutankhamon.

Old Kairo (Coptic Cairo)

Gamle Kairo har et gammelt fort, noen kirker og et kloster. I tillegg har bydelen en spesiell stemning som gjør at man med litt fantasi kan tenke seg flere hundre år tilbake i tiden. Dette skyldes ikke minst de smale gatene mellom bygningene. Ta en spasertur rundt de gamle bygningene og se en del av Kairo som er mye mer avslappet enn sentrum.

Pyramidene

De enorme bygningsverkene til de gamle faraoene kan ses i området Giza cirka 20 kilometer fra Kairos sentrum. Den største av de tre pyramidene er 137 meter og er bygget av 3 millioner steinblokker.

Luxor

Abu Simbels tempelet

Abu Simbels tempel er dedikert til den store faraoen Ramses II. På forsiden finner man fire enorme statuer av faraoen som er et imponerende syn på 20 meter. Ramses II har selskap av noen av sine mange koner, sønner og døtre som står ved føttene hans i litt mindre størrelse enn kongen selv.

Kongenes dal

Kongenes dal er en av Luxors mest interessante severdigheter. I dalen fant de 108 faraograver. Man kan komme ned i noen av dem og se de fantastiske veggmaleriene. I tillegg ble 46 kamre i graven til Ramses II oppdaget så sent som i 1997, og de graver stadig ivrig i området.

Luxors templer

I Luxor finner man mange av de imponerende templene og obeliskene som ble bygget til ære for de gamle faraoene. Blant annet Luxor og Karnak templet og Ramses II tempel er imponerende bygningsverk.

Sinai og Rødehavet

Fiskerbyen Marsa Alam

Denne lille fiskerbyen ved Rødehavet er verd å besøke hvis man liker å dykke eller snorkle. Det er fantastiske koraller og fisker i området, men man skal passe godt på. Det kan være miner i området, og det er ikke alltid advarselsskilt. Man bør derfor alltid forhøre seg på forhånd.

Kamelturer i ørkenen

Fra flere av de store turistområdene er det mulig å delta i en eller flere dagers kamelturer inn i ørkenen. Vær forberedt på en stor naturopplevelse fra ryggen av dette spesielle ridedyret.

Sinaifjellet

Følg fotsporene til Moses til toppen av Sinaifjellet. Turen opp foregår hovedsakelig på gode stier og kan klares av alle med vanlig kondisjon. De fleste turene begynner om natten og gir mulighet for å se soloppgangen fra toppen av fjellet.

St. Katarinas Kloster

St. Katarinas klosteret i nærheten av Sinaifjellet er en populær attraksjon. Det ble bygget i det 4. århundret og har gjennom århundrene huset et stort antall pilegrimer. Er man interessert i arkitektur og historie, er det et besøk verd. Det er også et museum i tilknytning til klosteret.

Ørkenbyen Dahab

Dahab er en liten ørkenby 85 kilometer nord for Sharm El Sheik. Byen er et godt sted å slappe av, bade eller nyte den avslappede atmosfæren. Det er veldig billig å bo og spise i Dahab hvor restaurantene ligger helt nede ved vannet.

Fly+hotell
Prisene er pr. person
Bestill severdighetene dine her