Severdigheter Egypt

Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 5 279,- - Fra 3 985,-
Charter (fly+hotell) Fra 2 995,- - -
Prisene er pr. person

Severdigheter Egypt

Aswan Demningen (Aswan)
Aswandemningen er en av egypternes stoltheter i nyere tid (1970). Demningen kontrollerer vannressursene som det ikke er for mange av i Egypt. Med bygningen av Aswandemningen ble det for første gang mulig for menneskene å kontrollere Nilen. Demningen holder på 44.300.000 kubikkmeter vann.
Elefantinerøya (Aswan)
Elefantiner er det greske ordet for farao. Øya ligger ute i Nilen overfor Aswan by og er kjent under navnet "Døren til Syden", fordi byene her er de sydligste i Egypt. Man får en forsmak på Sudan når man besøker de to nubiske landsbyene på øya.
Cruise på Nilen (Egypt)
Noen av de lange cruisene på Nilen inkluderer en tur til Minya, en sjarmerende by med romerske, greske og faraoisk ruiner. Er man interessert i arkeologi finnes her også et interessant arkeologisk område. Disse cruisene varer oftest fire netter og går mellom Luxor og Aswan. På de lengre, som varer seks netter, får man også sett Abydos og Denderha underveis.
Dykk med sfinkser (Egypt)
I vannet utenfor Pharos ved Alexandrias kyst kan man 6-8 meter nede svømme blant sfinkser og kolossale statuer av gamle egyptere. Blant ruinene av Alexandrias fyrtårn (et av de tidlige syv vidundere) har egypterne planer om å bygge en undersjøisk arkeologisk park, så også folk som ikke har dykkersertifikat kan se herlighetene.
Fiskerbyen Marsa Alam (Egypt)
Denne lille fiskerbyen ved Rødehavet er verd å besøke hvis man liker å dykke eller snorkle. Det er fantastiske koraller og fisker i området, men man skal passe godt på. Det kan være miner i området, og det er ikke alltid advarselsskilt. Man bør derfor alltid forhøre seg på forhånd.
Seil med felucca på Nilen (Egypt)
Feluccaer er de tradisjonelle seilbåtene som egypterne bruker på Nilen. Det er en kjekk opplevelse å prøve en kort tur med en av disse båtene. Det kan være åtte mennesker på en felucca, og man skal være klar til å prute om prisen med kapteinen.
Alexandria (Egypts middelhavskyst)
Alexandria er en mer moderne storby enn Kairo. Byen har mange hellenistiske og romerske trekk fra den gang byen var Europas kulturelle hovedstad. Man kan besøke det gresk-romerske museet, det greske amfiteateret og betrakte Pompeys 25 meter høye granittsøyle. Alexandria tiltrekker ikke kun utenlandske turister, men er også et populært feriested for egypterne.
Byen Hurghada (Hurghada)
Hurghada ved Rødehavet har utviklet seg til et populært feriested de seneste årene. Byen har ikke så mye annet enn Rødehavet å tilby, men det er til gjengjeld fantastisk. Vil man surfe, snorkle, dykke eller dyrke andre former for vannsport er Hurghada et godt sted. De har et rikt utvalg av snorkel- og dykkerturer med guide.
Bazarkvarteret Khan el Khalili (Kairo)
Bazarkvarteret Khan el Khalili må man ikke gå glipp av. Her selges alt fra lyserøde plastikksandaler til eksotiske krydderier. Trengselen er enorm og man må passe godt på pengene sine. Her kan man gjøre en god handel hvis man er flink til å prute om prisen.
Det egyptiske museum (Kairo)
Det egyptiske museum i sentrum av Kairo inneholder en stor og overveldende samling av faraoisk og bysantinsk kunst. Blant annet kan man se de enorme rikdommene man fant i graven til barnekongen Tutankhamon.

Område og byguider

Område: 
By: 
• Aswan
• Hurghada
• kairo
• Luxor
Reisetilbud
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Reisesøkemotoren Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK