Taj Mahal i India, et kjent mausoleum bygd i hvit marmor.

Severdigheter India

Agra

Agra Fort

Agrafortet er bygd av rød sandstein og ligger ved bredden av Yamunaelva. Murene på fortet er over 20 meter høye, og inne i selve fortet finner man en masse mindre bygninger som til sammen utgjør en liten by. Det finnes mange spennende ting å se inne i fortet, og det er en god idé å få en guide til å vise seg rundt.

Akbars Mausoleum

Graven til Akbar, en av Indias største keisere, ligger midt i en fredelig hage cirka 4 kilometer fra Agra. Graven er bygd av sandstein og marmor, og stedet er virkelig spennende dersom man er interessert i arkitekturen fra denne tiden, som kuliminerte med det storslåtte Taj Mahal.

Taj Mahal

Taj Mahal er verdenskjent for sin arkitektoniske storhet og estetiske praktfullhet, og uten tvil en av de mest spektakulære bygninger i hele verden. Det var keiser Shah Jahan som bygget Taj Mahal til minne om hans andre kone Mumtaz Mahal, som døde under barsel i 1631. Byggingen startet samme år, og sto ferdig i 1653. Taj Mahal skal sees hvis man reiser til India.

Andamanene og Nocobarene

Byen Port Blair

Port Blair er den største byen på øyene og ligger på South Andaman. Byen har en hyggelig og sjarmerende atmosfære. Noen av attraksjonene i byen er blant annet akvariet som har over 350 forskjellige fisker, og det antropologiske museum som har verktøy og klær fra øyas opprinnelige befolkning. Museet er godt hvis man er interessert i øyenes historie.

Mount Harriet

Mount Harriet ligger nord for Port Blair. Det går en sti opp til toppen av fjellet, og hvis man liker å gå i naturen er det en fantastisk tur. Fra toppen av fjellet kan man se utover hele området, blant annet til Madhuban, som ofte benyttes til å trene elefanter.

Wandoorområdet

I Wandoor ligger The Mahatma Gandhi National Marine Park. Parken er utrolig vakker med sine tykke regnskoger, dype kløfter og rev med mer enn 50 forskjellige koralltyper. Det arrangeres guidet tur gjennom parken, en uforglemmelig opplevelse.

Benares

Gangeselva

Gangeselva er et populært mål for folk som reiser i området. En tur på elva ved daggry, når det spesielle morgenlyset avtegner et fantastisk landskap, kan anbefales. Det er både mulig å seile med særskilte turbåter ned elva, eller å leie en privat guide med båt.

Ghats (sted hvor man brenner lik)

En av hovedattraksjonene i Varanasi er alle Ghatsene som står langs den vestlige elvebredden. De aller fleste blir brukt til å bade fra, mens noen av de blir benyttet til likbrenning. Lokalbefolkningen har normalt ikke noe imot at man overværer seremonien, men de liker ikke at det blir tatt bilder.

Vishwanathtempelet

Vishwanathtempelet, eller Golden temple som det også blir kalt, er det mest hellige tempelet i Varanasi og er dedikert til Vishveswara, som er herre over universet. Tempelet ble bygd i 1776 og tårnene er belagt med mer enn 800 kilo gull.

Chandigarh

Byen Chandigarh

Chandigarh ligger i Haryana. Det er den europeiske arkitekten Le Corbusier som har bygd hele byen, og den er helt annerledes enn alle de andre byene i India. Byen er bygd på en meget funksjonell måte, med mange åpne plasser og grønne parker. Byen er ren, og det er ingen tiggere på gata eller lange køer rundt hjørnene, som ellers er et normalt syn i India. Inderne er svært stolte av denne byen, som ikke ligner noen av de andre byene i landet.

Chennai (Madras)

Fort st. George

Fortet ble bygd i cirka 1653 av det britiske østindiske kompani. Fortet er blitt endret en del siden den tiden, men den 46 meter høye flaggstangen står fortsatt foran inngangen. Flaggstangen er masten til et skip som sank utenfor kysten på 1700 tallet. Inne i fortet er det et museum som har utstillinger med ting fra engelsk- og franskmennene.

Government Museum

Museet ligger i bygningene til en tidligere høytstående britisk embetsmann. Museets hovedbygning har en helt spesiell arkeologisk seksjon, hvor alle de største epokene i landet er representert. Museets bronseavdeling har en imponerende samling med gammel bronsekunst.

Sri Parthasarathy-tempelet

Sri Parthasarathy-tempelet ble bygd til ære for Krishna av Pallavene i det 8. århundre, og siden restaurert av Vijayanagarene i det 16. århundre. Tempelet er et av de eldste i Chennai.

Delhi

Jama Masjid-Moskeen

I tillegg til å være Indias største, er Moskeen det siste imponerende stykket med arkitektur fra Shan Jahan.Den ble bygd mellom 1644 og 1658, og har tre innganger og fire tårn. Moskeen er bygd av rød sandstein og hvit marmor.

Nasjonalmuseet

Nasjonalmuseet har en imponerende samling av bronse, terrakotta- og treskulpturer, som går helt tilbake til andre og tredje århundre før Kristus. Museet arrangerer omvisninger som gir et interessant innblikk i størstedelen av landets historie.

Red Fort

Fortet, som er bygd av rød sandstein, strekker seg over to kilometer i lengden, og er opp til 33 meter høyt.Fortet ble bygd mellom 1638 og 1648 av Shan Jahan, og har en absolutt imponerende arkitektur. Fra det øyeblikket man går inn i fortets hager og paviljonger, er det som om man befinner seg lysår fra støyen og kaoset på utsiden av murene.

Goa

Goa State Museum

Museet ligger i byen Panaji på den nordlige delen av Goa. Museet åpnet først i 1996, og er både et moderne og godt sammensatt museum. Utstillingene inneholder kristen kunst, hinduistiske skulpturer og malerier fra hele India. Museet utvikles hele tiden, og det kommer flere spennende utstillinger etter hvert.

Kirken i Panaji

Den sentrale kirken i Panaji ligger på plassen midt i byen. Panaji var en av de stedene hvor det kom mange portugisere, og noe av det første de gjorde når de kom til byen var å gå inn i kirken for å takke for at de var kommet trygt frem på sjøreisen. Kirken er utrolig vakker, og det blir her holdt gudstjeneste tre ganger om dagen på engelsk, konkani og portugisisk.

Strendene på Goa

Strendene på Goa er noen av de beste i hele India. Hvite sandstrender, asurblått badevann, svaiende palmer og masse sol er kjennetegnene på denne øya. Et utmerket sted hvis man ønsker å slappe av og nyte livet.

Gujarat

Byen Ahmedabad

Ahmedabad er en stor industriby i Gujarat, og den er en av de beste stedene i regionen hvis man er interessert i hinduistisk og islamsk arkitektur. Det er mange imponerende moskeer og templer i byen som absolutt er verdt å studere nærmere. Byen har dessuten et av verdens flotteste tekstilmuseer, og utstillingen inneholder både nye og gamle klær samt noen av de gamle vevene.

Landsbyen Mandvi

Mandvi er en liten landsby som ligger sydvest for Bhuj. Byen har en lang skipsbygger- og fiskertradisjon. I dag er byen mest kjent for de praktfulle hvite sandstrendene og det asurblå havet. Et nydelig sted for den som har lyst til å slappe av og nyte livet.

Shatrunjayatemplene

Oppe på en bakketopp ligger Shatrunjaya, som er et tempelkompleks. Stedet har 863 templer og er et av Jainfolkets mest hellige steder. Templene ble bygd i løpet av en periode på 900 år til ære for befolkningens guder. Templene har forskjellige størrelser og er et imponerende syn.

India

Ellora tempelhuler

The Ellora Tempel Caves består av 34 huler som er hugget ut i en stor klippe. Hulene ble bygd mellom år 200 og år 1000, og er et rike av skulpturer og arkitektoniske skatter. Hulene representerer tre forskjellige trosretninger, som er hinduisme, buddhisme og jainisme.

Indian Museum

Det indiske museum ble startet i 1878 og er Indias største og beste museum. Utstillingene på museet er delt opp i seks ulike kategorier: arkeologi, kunst, antropologi, geologi, zoologi og industri. Dette gjør utstillingene mer overskuelige, og man kan få tonnevis av kunnskap om landets historie i løpet av en museumstur.

Kanha National Park

Parken er en av Indias største nasjonalparker, og landskapet består av skog og gressletter som deles av elver og floder.I parken kan man ri på elefanter og se fascinerende ville dyr, som leoparder, sambarhjorter og tigere.De beste tidspunktene å se ville dyr er de varme månedene mars og april, da dyrene kommer ned til vannhullene på grunn av varmen, og de er lette å få øye på.

Kaziranhga National Park

Kaziranhga National Park ble gjort om til et reservat i 1908, og ble deretter nasjonalpark i 1974. Området har en imponerende natur med tykk regnskog, brusende elver og store gressområder med massevis av elefanter. I parken kan man også se tigere, kongekobraer, leoparder, dådyr og et rikt fugleliv.

Khajurahotemplene

Khajurahotemplene er en av de mest besøkte attraksjonene i India. Templene ble bygd av Chandelas konge mellom år 950 og 1050. Opprinnelig bestod området av 85 templer, men i dag er det bare 20 igjen. Templene var ukjente i århundrer helt til de ble funnet av en britisk kaptein i 1838. Inne i templene kan man se et utall tegninger som er hugget inn i veggene.

Mysore

Mysore er en sjarmerende og stille by som er svært populær blant de som reiser til India. Byen har en overskuelig størrelse, et godt klima og er et godt sted å slappe av. Byen er berømt for silken som produseres her. Byens sentrum er The Devaraja, et frukt- og grønnsaksmarked som er kjent som et av de mest fargestrålende i hele India.

Kashmir

Byen Srinagar

Srinagar ligger ved innsjøen Dal Lake og den vakre Jhelumelva. Både byen og området er helt fortryllende, byen med dens syv broer og området med en labyrint av små og store elver.

Kashmirdalen

Kashmirdalen er et praktfullt dalområde som slynger seg sammen med Jhelumelva. Dalen inneholder fruktbare grønne områder med et stort antall små vannhull og innsjøer rundt omkring. Det er mange som reiser til dette området på grunn av at den kjølige luften i høyden er mer behagelig enn det varme lavlandet.

Kerala

Byen Kovalam

Kovalam er først og fremst kjent for de utmerkete sandstrendene og det perfekte badevannet. Mange reisende kommer til byen for å slappe av en uke eller to på stranda, og byen er både hyggelig og sjarmerende og absolutt verdt å besøke for de som har lyst til å ta det rolig noen dager.

Landsbyen Alleppey (Alappuzha)

Alleppey er en hyggelig liten handelsby som er bygd på kanaler og omgitt av kokospalmer. Den største attraksjonen i byen er backwater cruises, som består av en seiltur med små eller store båter gjennom det store nettverket av laguner, innsjøer og elver.

Naturparken Peryar Wildlife Sanctuary

Peryar Wildlife Sanctuary er for mange et populært sted hvor man kan ta en pause fra menneskemylderet, og i stedet komme inn i dyrenes fascinerende verden. Det er mulig å gå på turer, reise på jungelvandring eller på guidet tur ut til de ville dyrene. Parken har blant annet bisonokser, antiloper og aper.

Kohima

Byen Kohima

Kohima er den største byen i Nagaland, og det var her japanerne kom inn i India i 1944. Byens krigskirkegård fra den gangen er fortsatt godt bevart. State Museum holder også til i byen, og her finner man en fantastisk samling av statuer og håndverk fra eldre Nagastammer.

Kolkata (Calcutta)

Fort Maidan og Fort William

i 1756 begynte britene å bygge et nytt fort i byen for å erstatte det daværende Fort William. Fortet ble først ferdig i 1781 og hadde på det tidspunktet kostet to millioner pund. Samtidig ble et stort jungelområde ryddet slik at man kunne skyte med kanonene fra fortet. I dag har kanonene enda ikke vært i bruk. Selv om fortet stadig er aktivt, er det fullt mulig å komme inn på omvisninger.

Kalitempelet

Kali Temple ble bygget i 1809 over et enda eldre tempel. Stedet er populært blant pilegrimer, som ankommer i stort antall til tempelet. Lokalinnbyggerne mener at Kalitempelet forlanger daglige ofringer, så hver morgen blir det slaktet en geit ved tempelet for å tilfredsstille gudenes tørst etter blod.

Victoria memorial museum

Victoria memorial er nok det mest imponerende minnet fra det engelske imperiet. Museet er en stor bygning som er bygd av hvit marmor. Inne i museet er det utstilt portretter, statuer og byster av de mest betydningsfulle personene fra British India. Museet er spennende, og forteller mye om landets historie.

Mumbai (Bombay)

Crawford Market

Crawford Market blir også kalt Mahatma Phule Market, og er et fargesprakende marked som ligger rett før byens mer sentrale basarer. Markedet er både livlig og kaotisk, og er en opplevelse i seg selv. Det selges primært frukt og grønnsaker på markedet.

Elephant Island (Elephanta)

Hvis du skulle få lyst til å komme deg vekk fra storbyen Mumbais støy og forurensning, er det en ypperlig idé å reise til Elefantøya. Det er dessverre ingen elefanter på Elephanta, men en masse imponerende hinduistiske huletempler.

Prince of Wales Museum

Museet ble åpnet i 1923 og holder til i en imponerende bygning. Museet har utstillinger med blant annet skulpturer fra Elephanta Island, Gujarat og Karnataka, miniatyrmalerier, porselen og våpen. Utstillingene gir et godt innblikk i områdets historie.

Victoriaparken

Victoria Gardens er et nydelig sted for å gå turer og slappe av. Parken har alt fra vakre blomster og planter til mange store skulpturer, blant annet en gigantisk steinelefant fra Elephant Island.

Punjab & Haryana

Byen Amritsar

Amritsar ligger i Punjab og ble grunnlagt av Ram Das, som var sikhenes fjerde guru. Byen er senteret for sikhenes religion, og her ligger de gyldne templene. Her finner man også Jallianwala Bagh, en park som fungerer som gravsted for de 2000 inderne som ble drept av engelskmennene i 1919. Massakren kan blant annet sees i filmen Ghandi.

Golden Temple

De gyldne templene er det helligste stedet for hele sikhreligionen. Templene er et utrolig vakkert og fredelig sted, særlig om morgenen når det ikke er noen andre mennesker der.De gyldne templene er absolutt verdt et besøk, og det er engelske guider i templene.Man skal ta av seg skoene og dekke til hodet før man går inn i tempelet.

Rajasthan

Jaipur

Jaipur er kjent som den rosa byen på grunn av de rosa husene. Rosa ble sett på som en farge som symboliserer vennlighet av innbyggerne, og det blir fortalt at byen ble malt i denne fargen da den engelske prins Albert skulle besøke den i 1853. I dag bor det en og en halv million mennesker i byen, men den avslappede stemningen og vennligheten er fortsatt til stede hos lokalbefolkningen. Byen har mange imponerende bygninger, og den ligger vakkert til med et nydelig bakkelandskap rundt seg.

Jaisalmer

Jaisalmer er en ørkenby, og er også kjent som the Golden City på grunn av den honningfargede glansen den får når sola går ned om kvelden. Byen er nesten bygd som et fort og er en fantastisk opplevelse.

Pushkarområdet

Pushkar er først og fremst kjent for Pushkarsjøen og det årlige kamelveddeløpet i oktober. Rundt sjøen ligger det mange templer og ghats, og den betraktes som hellig av mange hinduer. Byen er derfor et sentrum for mange pilegrimer, og det kommer mange hinduer til byen for å bade i sjøen. Kamelveddeløpet er også en stor severdighet i Pushkar. Både turister og filmfolk strømmer til byen for å se showet, som absolutt ikke er kjedelig.

Udaipur

Udaipur går for å være den mest romantiske byen i den romantiske delstaten Rajahstan.Byen er bygd rundt den vakre innsjøen Pichola, og har en nydelig blanding av hvite hus, marmorbelagte plasser, templer og hager langs innsjøens bredde. Den gode vannforsyningen fra innsjøen har gjort byen til en oase i det ellers så tørre området.

Tamil Nadu

Brihadishwaratempelet

Brihadishwaratempelet ble bygd av Raja Raja i 1010, og er kronen på verket for Cholarenes tempelarkitektur. Monumentet er fantastisk, og er et imponerende byggverk. Dette praktfulle arkitektoniske og estetiske byggverk skal besøkes hvis man er i området.

Byen Kanykumari

Kanykumari er Indias ende, og her møtes den bengalske bukten og det arabiske hav. Byen har en stor religiøs betydning for hinduene, og er dedikert til gudinnen Devi Kanya. Pilegrimer strømmer til byen for å besøke tempelet eller bade i det hellige vannet.

Byen Mammallapuram

Mammallapuram er berømt for sitt kysttempel. Byen er gammel og var på sitt høydepunkt fra det 5. til det 8. århundre. I løpet av denne tiden ble det bygd mange templer og utført mange uthugninger i stein. Disse monumentene står der fortsatt som ruiner og er et fantastisk sted å gå på oppdagelsesferd i. Utover dette har Mammallapuram også flere fantastiske strender.

Fly+hotell
Prisene er pr. person
Bestill severdighetene dine her