Severdigheter India

Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 3 732,- Fra 8 704,- -
Charter (fly+hotell) Fra 7 244,- - Fra 8 891,-
Prisene er pr. person

Severdigheter India

Agra Fort (Agra)
Agrafortet er bygd av rød sandstein og ligger ved bredden av Yamunaelva. Murene på fortet er over 20 meter høye, og inne i selve fortet finner man en masse mindre bygninger som til sammen utgjør en liten by. Det finnes mange spennende ting å se inne i fortet, og det er en god idé å få en guide til å vise seg rundt.
Akbars Mausoleum (Agra)
Graven til Akbar, en av Indias største keisere, ligger midt i en fredelig hage cirka 4 kilometer fra Agra. Graven er bygd av sandstein og marmor, og stedet er virkelig spennende dersom man er interessert i arkitekturen fra denne tiden, som kuliminerte med det storslåtte Taj Mahal.
Taj Mahal (Agra)
Taj Mahal er verdenskjent for sin arkitektoniske storhet og estetiske praktfullhet, og uten tvil en av de mest spektakulære bygninger i hele verden. Det var keiser Shah Jahan som bygget Taj Mahal til minne om hans andre kone Mumtaz Mahal, som døde under barsel i 1631. Byggingen startet samme år, og sto ferdig i 1653. Taj Mahal skal sees hvis man reiser til India.
Byen Port Blair (Andamanene og Nocobarene)
Port Blair er den største byen på øyene og ligger på South Andaman. Byen har en hyggelig og sjarmerende atmosfære. Noen av attraksjonene i byen er blant annet akvariet som har over 350 forskjellige fisker, og det antropologiske museum som har verktøy og klær fra øyas opprinnelige befolkning. Museet er godt hvis man er interessert i øyenes historie.
Mount Harriet (Andamanene og Nocobarene)
Mount Harriet ligger nord for Port Blair. Det går en sti opp til toppen av fjellet, og hvis man liker å gå i naturen er det en fantastisk tur. Fra toppen av fjellet kan man se utover hele området, blant annet til Madhuban, som ofte benyttes til å trene elefanter.
Wandoorområdet (Andamanene og Nocobarene)
I Wandoor ligger The Mahatma Gandhi National Marine Park. Parken er utrolig vakker med sine tykke regnskoger, dype kløfter og rev med mer enn 50 forskjellige koralltyper. Det arrangeres guidet tur gjennom parken, en uforglemmelig opplevelse.
Gangeselva (Benares)
Gangeselva er et populært mål for folk som reiser i området. En tur på elva ved daggry, når det spesielle morgenlyset avtegner et fantastisk landskap, kan anbefales. Det er både mulig å seile med særskilte turbåter ned elva, eller å leie en privat guide med båt.
Ghats (sted hvor man brenner lik) (Benares)
En av hovedattraksjonene i Varanasi er alle Ghatsene som står langs den vestlige elvebredden. De aller fleste blir brukt til å bade fra, mens noen av de blir benyttet til likbrenning. Lokalbefolkningen har normalt ikke noe imot at man overværer seremonien, men de liker ikke at det blir tatt bilder.
Vishwanathtempelet (Benares)
Vishwanathtempelet, eller Golden temple som det også blir kalt, er det mest hellige tempelet i Varanasi og er dedikert til Vishveswara, som er herre over universet. Tempelet ble bygd i 1776 og tårnene er belagt med mer enn 800 kilo gull.
Fort Maidan og Fort William (Calcutta)
i 1756 begynte britene å bygge et nytt fort i byen for å erstatte det daværende Fort William. Fortet ble først ferdig i 1781 og hadde på det tidspunktet kostet to millioner pund. Samtidig ble et stort jungelområde ryddet slik at man kunne skyte med kanonene fra fortet. I dag har kanonene enda ikke vært i bruk. Selv om fortet stadig er aktivt, er det fullt mulig å komme inn på omvisninger.

Område og byguider

Område: 
By: 

Finn reisen til India her

Reisetilbud
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Reisesøkemotoren Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK