Severdigheter Kenya

- Velg sted -

Severdigheter Kenya

Karen Blixens Farm (Kenya)
Det var på denne farmen, i nærheten av Nairobi, at Karen Blixen fant inspirasjon til boken Mitt Afrika som senere er filmatisert med Meryl Streep og Robert Redford i hovedrollene. I dag er farmen et museum med klenodier fra baronessens tid i Afrika.
Lake Victoria. (Kenya)
I det vestlige Kenya ligger Lake Victoria. Den 70.000 km2 store sjøen er mer enn 100 meter dyp, og er et prektig naturfenomen. Den eneste muligheten til å seile på sjøen, er avgangene fra Kisumu til sydligere beliggende byer i Kenya. Selv om Victoria-sjøens bredder ligger i både Uganda, Tanzania og Kenya, er det ikke mulig å seile mellom landene.
Mount Kenya (Kenya)
Det finnes mange ville dyr i området, som for eksempel leoparder, bøfler og elefanter. Her finner man også 13 forskjellige planter som kun vokser på Mount Kenya.
Samburu (Kenya)
Karakteristisk for Samburu er de vakre oryx-antilopene. Oryx-antilopene er antiloper med karakteristiske tegninger i sort og hvitt.
Strendene (Kenya)
Lamu Island har noen fantastiske strender. Ved Shela finner man en lang, deilig sandstrand med store bølger. Man kan også dra på en dhow-tur, og kombinere strandturen med en lekker barbecue.
Strendene på Østkysten (Kenya)
Langs østkysten av Kenya finner man fantastiske sandstrender med skyggefulle palmer som vaier i vinden. Langs kysten finnes det et korallrev, som ikke bare er vakkert, men som også holder haiene vekk sånn at det er sikkert å bade.
Byen Matodoni (Lamu)
Matadoni er øyas eneste by bortsett fra Shela og Lamu by. Skal man fra Lamu by til Matadoni kan man gå langs en sti som strekker seg på tvers av hele øya. Turen tar et par timer. En annen, og langt morsommere måte å tilbakelegge turen, er på en eselrygg. I byen kan man se håndverkere reparere de tradisjonelle dhow-båtene.
Lamu Museum (Lamu)
En glimrende introduksjon til den forunderlige Swahili-kulturen er å spandere et par timer på museet i Lamu. Museet har en rekonstruksjon av et opprinnelig Swahili-hus, og man finner også et eksempel på en vakkert utskåret elfenbens siwa som er et blåseinstrument.
Den Store Vandringen (Masai Mara Naturreservat)
I juli og august ankommer opp til 2.000.000 sebraer, antiloper og gaseller til den østlige delen av Masai Mara. De kommer fra Serengetti sletten i Tanzania og drives mot de mere fuktige slettene i Kenya. Omkring oktober samles dyrene igjen og begynner vandringen tilbake mot vest.
Masai-folket. (Masai Mara Naturreservat)
Det vakre Masai-folket lever på Kenyas sletter. Det stolte folkets kultur er truet av vestlig påvirkning, men til tross for dette har det lykkes masaiene å bringe sine urgamle tradisjoner inn i det 21. århundret. Det er viktig at man behandler dette folket med respekt. For eksempel skal man alltid spørre før man fotograferer dem.

Område og byguider

Område: 
By: 
• Mombasa
• Nairobi

Finn reisen til Kenya her

Reisetilbud
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Reisesøkemotoren Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK