Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Severdigheter Kenya

- Velg sted -
Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 3 988,- - -
Prisene er pr. person

Severdigheter

Karen Blixens Farm (Kenya)
Det var på denne farmen, i nærheten av Nairobi, at Karen Blixen fant inspirasjon til boken Mitt Afrika som senere er filmatisert med Meryl Streep og Robert Redford i hovedrollene. I dag er farmen et museum med klenodier fra baronessens tid i Afrika.
Lake Victoria. (Kenya)
I det vestlige Kenya ligger Lake Victoria. Den 70.000 km2 store sjøen er mer enn 100 meter dyp, og er et prektig naturfenomen. Den eneste muligheten til å seile på sjøen, er avgangene fra Kisumu til sydligere beliggende byer i Kenya. Selv om Victoria-sjøens bredder ligger i både Uganda, Tanzania og Kenya, er det ikke mulig å seile mellom landene.
Mount Kenya (Kenya)
Det finnes mange ville dyr i området, som for eksempel leoparder, bøfler og elefanter. Her finner man også 13 forskjellige planter som kun vokser på Mount Kenya.
Samburu (Kenya)
Karakteristisk for Samburu er de vakre oryx-antilopene. Oryx-antilopene er antiloper med karakteristiske tegninger i sort og hvitt.
Strendene (Kenya)
Lamu Island har noen fantastiske strender. Ved Shela finner man en lang, deilig sandstrand med store bølger. Man kan også dra på en dhow-tur, og kombinere strandturen med en lekker barbecue.
Strendene på Østkysten (Kenya)
Langs østkysten av Kenya finner man fantastiske sandstrender med skyggefulle palmer som vaier i vinden. Langs kysten finnes det et korallrev, som ikke bare er vakkert, men som også holder haiene vekk sånn at det er sikkert å bade.
Byen Matodoni (Lamu)
Matadoni er øyas eneste by bortsett fra Shela og Lamu by. Skal man fra Lamu by til Matadoni kan man gå langs en sti som strekker seg på tvers av hele øya. Turen tar et par timer. En annen, og langt morsommere måte å tilbakelegge turen, er på en eselrygg. I byen kan man se håndverkere reparere de tradisjonelle dhow-båtene.
Lamu Museum (Lamu)
En glimrende introduksjon til den forunderlige Swahili-kulturen er å spandere et par timer på museet i Lamu. Museet har en rekonstruksjon av et opprinnelig Swahili-hus, og man finner også et eksempel på en vakkert utskåret elfenbens siwa som er et blåseinstrument.
Den Store Vandringen (Masai Mara Naturreservat)
I juli og august ankommer opp til 2.000.000 sebraer, antiloper og gaseller til den østlige delen av Masai Mara. De kommer fra Serengetti sletten i Tanzania og drives mot de mere fuktige slettene i Kenya. Omkring oktober samles dyrene igjen og begynner vandringen tilbake mot vest.
Masai-folket. (Masai Mara Naturreservat)
Det vakre Masai-folket lever på Kenyas sletter. Det stolte folkets kultur er truet av vestlig påvirkning, men til tross for dette har det lykkes masaiene å bringe sine urgamle tradisjoner inn i det 21. århundret. Det er viktig at man behandler dette folket med respekt. For eksempel skal man alltid spørre før man fotograferer dem.
Fort Jesus (Mombasa)
Fort Jesus var skueplass for de grusomme slagene mellom portugisiske og arabiske kolonister. I dag er fortet blitt et museum hvor man blant annet kan finne en utstilling om kystens kulturhistorie. Man kan blant annet se vrakdeler fra Santo Antonio de Tanna, et skip som forliste i 1697.
Reservatet Bamburi Nature Trail (Mombasa)
Bamburi Nature Trail er et miniatyrreservat like utenfor byen. Reservatet byr ikke på den store safariopplevelsen, men flodhester, pelikaner, antiloper etterlater sitt avtrykk i jorden. Reservatet har også en fiskefarm og en krokodillefarm. En hyggelig liten zoologisk have i tillegg til en stor safari.
Ruinbyen Jumba la Mtwana (Mombasa)
Man vet bare litt om ruinbyen Jumba la Mtwanas historie. Moskeer og spredte hus fra denne byen, er funnet nord for Mombasa. Byen lå helt ned til Det Indiske Hav og blomstret opp på 1500-tallet. Ved havet finner man den best bevarte moskeen.
Kenyas nasjonal arkiv (Nairobi)
Kenya Nasjonal Archives er landets riksarkiv. Riksarkivet ble bygget i 1931 og var opprinnelig hovedkvarteret for Nasjonal Bank of India. I dag rommer arkivet, i tillegg til de nasjonale arkivene, en fotoutstilling og en spennende malerisamling.
Nairobi Nasjonal Park (Nairobi)
Bare noen få kilometer syd for Nairobi ligger Nairobi Nasjonal Park. Parken er et av de få stedene man stadig kan få sett nesehorn. Elefanter finnes ikke i parken da deres tilstedeværelse ville medføre mangel på mat. Parkens dyr kan fritt forlate området som er åpent mot syd.

Område og byguider

Område: 
By: 
• Mombasa
• Nairobi
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.