Severdigheter Russland

» Russland
Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 1 724,- - -
Prisene er pr. person

Severdigheter Russland

Byen Astrakhan (Astrakhan)
Volga-elvens siste by, før den renner ut i det Kaspiske Hav, er Astrakhan, som har ca. en halv million innbyggere. Byen råder over adskillige flotte severdigheter, blant annet de mange tårn som stolt reiser seg fra byens fort Astrakhan Kremlin. Den pompøse Mariæ-kirke er også et besøk verdt.
Bunker-museet (Kaliningrad)
Foran Kaliningrads universitet, like ved Kants minnesmerke, ligger bunkeren som fungerte som kommandosentral for den tyske general Otto von Lasch under krigen. På museet kan man blant annet se værelse 13, der von Lasch underskrev den tyske kapitulasjonen, og en lang rekke gjenstander fra krigen.
Naturhistorisk museum (Kaliningrad)
Konsertsalen Stadthalle ble bombet under den 2. verdenskrig, men ble rekonstruert og åpnet igjen i 1991som regionalt museum for naturhistorie og kunst. En utstilling gir et bilde av Kaliningrad historie og regionens naturhistorie. Her kan man blandt annet få et innblikk i en lokal arkeologisk utgravning.
Ravmuseet (Kaliningrad)
Kaliningrads ravmuseum råder over en samling på 6000 ravstykker. Museet har kopiert en del av Katarina den Stores ravværelse i sommerpalasset i St. Petersburg. Reiser man til Yantarny litt utenfor Kaliningrad by, kan man besøke verdens største ravmine som produserer 90 prosent av verdens ravforbruk.
Kishi-Øya (Karelen)
Den berømte øya var opprinnelig et rituelt område for hedninger. Siden ble øya hjemsted for Russlands flotteste trearkitektur. Den vakreste og mest berømte severdigheten på øya er Cathedral of the Transfiguration, som er bygget uten en eneste spiker. Kirkens 22 kupler og de eventyrlige dekorasjonene sørger for at regnet aldri drypper på kirkens vegger.
Byen Kazan (Kazan)
Kazan er en av de byer man ikke kunne besøke under Sovjettiden. I dag bor det omkring en million innbyggere i byen, som blant annen er kjent for sitt velrenommerte universitet. Byens største attraksjon er imidlertid det gamle fortet, Kazan Kremlin, som rommer praktarkitektur i mange forskjellige stilarter.
Bolsjoj-teatret (Moskva)
Det verdensberømte teatret ble grunnlagt i 1776, men ble erstattet av et nytt i klassisistisk stil i 1856 etter en ødeleggende brann. Bolsjoj-teatret har vært sentrum for den beste russiske ballet- og operakunst gjennom tidene, og det var her Tjajkovskijs "Svanesjøen" hadde premiere i 1877. Stykket har blitt satt opp hvert år siden.
Bydelen Kreml (Moskva)
Det er i dette historiske og gåtefulle sentrum at russisk verdenspolitikk ble planlagt. Den vakre by i byen er uten tvil Moskvas største severdighet. Med sine løkformede tårnkupler og prektige kirker, som symboliserer tsarens ufattelige rikdom, er Kreml en uunngåelig attraksjon på reisen til Moskva.
Moskva Zoologiske hage (Moskva)
Den russiske dyreparken er en av Europas største og beste zoologiske hager. Den ble grunnlagt i 1864, og består av to seksjoner som er forbundet av en gangbro. Hagen har en bestand på 5715 dyr fordelt på 947 arter. Moskva zoo er en av de få russiske institusjoner som hadde et knirkefritt samarbeid med vestlige instutisjoner under den kalde krigen.
Vasilij Blazjennyj-katedralen (Moskva)
Den berømte kirken, som ligger ved enden av Den Røde Plass, er uten sammenlikning Russlands mest fotograferte severdighet. Den flotte, fargerike og fantasifulle Vasilij-katedralen ble oppført av Ivan den Grusomme i 1555-1561 til minne om hans erobring av Kazan i 1552. Innendørs kan man nyte kirkens velbevarte kapeller og ikoner, som er noen av de best bevarte i hele Russland.

Område og byguider

Område: 
• Karelen
• Sibir
• Uralfjellene
By: 
• Astrakhan
• Kazan
• Novgorod
• St. Petersburg
Reisetilbud
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Reisesøkemotoren Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK