Severdigheter Finland

» Finland

Severdigheter Finland

Aavasaksa fjellet (Finland)
Besøker man Finland omkring midtsommeren, skal man ikke glemme å besøke Aavasaksa fjellet. Det 242 meter høye fjellet ligger ved byen Ylitornio i nærheten av grensen til Sverige og har i århundrer dannet ramme om et ritual hvor folk på sankthansaften strømmer mot toppen for å se midnattssolen.
Helsinkis domkirke (Helsingfors)
Helsinkis domkirke er fra 1852 og fungerer i dag som byens kjennetegn. Domkirken er fylt med søyler og kupler og fra sin plass i enden av en bred trapp skuer den majestetisk ut over byen. Kirken og flere andre bygninger på Senatstorvet er tegnet av arkitekten C.A. Engel. Det har gitt plassen et helstøpt og enestående utseende.
Museet for moderne kunst (Helsingfors)
Helsinkis museum for moderne kunst ligger i et nytt hus, Kiasma, som har fått stor oppmerksomhet siden innvielsen. Bygningen er en attraksjon i seg selv. Innenfor vises finsk og internasjonal kunst av høy klasse.
Tempelkirken (Helsingfors)
Tempelkirken i Helsinki er helt enestående og tiltrekker seg berettiget stor oppmerksomhet fra byens turister. Kirken er sprengt inn i en stor klippe, og de rå veggene sammen med en stor kobberkuppel gir kirkerommet et helt spesielt utseende.
Byen Hämeenlinna (Hämeenlinna)
Byen Hämeenlinnas lange historie vises ved byens store slott, arkeologiske utgravninger og mange museer og kirker. Byens historie går helt tilbake til vikingtiden, men da de har klart å følge med i tiden, er en tur gjennom Hämeenlinna som en tur gjennom tiden.
Aulanko Nasjonalpark (Innsjøene i sør)
Ved byen Hämeenlinna ligger den store Aulanko Nasjonalparken som har alt man kan ønske seg av store skoger, idylliske innsjøer og romantiske borgruiner. I området finner man også den spektakulære "Bjørnegrotten" med noen steinbjørner som ble oppført på 1800-tallet av en eksentrisk rikmann.
Byen Kristinestadt (Kristinestad)
Byen Kristinestadt, som ligger et godt stykke syd for Vaasa, er et stykke finsk historie. Den sjarmerende kystbyen har noen veldig gamle hus og spennende museer.
Byen Lahti (Lahti)
Byen Lathi er kjent for å ha et godt skisportsterreng. Byen har flere ganger vært vert for VM i skiløp og arrangerer hvert år et stort internasjonalt skistevne. Byen kan dessuten skryte av sine imponerende skihoppbakker.
Byen Rovaniemi (Lapland)
Byen Rovaniemi fungerer som Lapplands hovedstad. Byen på kanten av polarsirkelen ble ødelagt under 2. verdenskrig, men ble gjenoppbygget av den berømte finske arkitekten Alvar Aalto. Rovaniemi har flere severdigheter, blant annet Polarsirkelhytta og Julenissen sitt verksted. Finnene mener at Julenissen bor i Finland.
Høylandet (Lapland)
Lapplands høyland dekker området nord for Polarsirkelen og har høye fjell, brusende elver med mye fisk og en stor naturpark. Om vinteren egner området seg til skisport, mens om høsten når myggene er forsvunnet virker de øde viddene som en magnet på vandreentusiaster.

Område og byguider

Område: 
By: 
• Helsingfors
• Hämeenlinna
• Kristinestad
• Lahti
• Oulu
• Seinäjoki
• Tampere
• Vasa
• Åbo
Reisetilbud
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Reisesøkemotoren Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK