Tropisk strand med klart vann, palmer, og en badehytte mot en klar blå himmel.

Severdigheter Jamaica

Jamaica

Blue and John Crow Mountains National Park

I det fjellrike området kan vandrere utforske det skrøpelige økosystemet som er blitt fredet for å ikke bukke under for skogrydning, orkaner og jordskred. For morgenfuglene arrangeres det vandreturer opp til Blue Mountain Peak klokka 02.00 om morgenen, slik at man er der oppe tidsnok til å se den vakre soloppgangen.

Columbus Park

Øyas oppdager, Columbus, blir hyllet med sitt eget museum og park i nærheten av Ocho Rios. Her er det utstilt mange forskjellige hellige ting fra Jamaica.

Den gamle sjørøverbyen Port Royal

Denne havnebyen var engang den rikeste på Jamaica. I dag er den restaurerte sjørøverbyen minnesmerke over en by full av synd og en by som fikk oppleve guds straff i form av en flodbølge og et jordskjelv som feide mesteparten av bebyggelsen på havet.

Krokodillefarmen ved Jamaica Swamp Safaris

I de farlige sumpene på den nordlige delen av øya ligger det en spennende krokodillefarm. Obs, følsomme sjeler kan få krypdyrskrekk av å besøke farmen.

Kurstedet ved Milk River

Dette internasjonalt kjente kurstedet sies å ha den høyeste radioaktiviteten i verden, noe som har en helbredende virkning på mange sykdommer.

Long Bay området (nord)

Området må ikke forveksles med navnefellen i sør for her ligger en av de beste attraksjonene på øya, og masseturismen har enda ikke lokket tusenvis av turister til de vakre rosa strendene og det turkise vannet. Stedet er et paradis for surfere på grunn av de store bølgene, men det er også farlige understrømmer som badegjester bør ta alvorlig.

Stranda ved Alligator Pond

Dersom man har lyst til å nyte stranda for seg selv bør man reise til Jamaicas sørvestlige del, hvor byen Alligator Pond kan fungere som base når man skal på turer til sjøen. De over 700 fiskeartene å Jamaica kan sees av både dykkere og folk som foretrekker å snorkle rundt i vannoverflata.

The Cockpit Country området

Dette området er fullstendig dominert av store kalksteinsklipper. I det ufremkommelige terrenget er det flere spennende ting å se, blant annet Winsdor Caves, hvor det bor tusenvis av flaggermus, og de underjordiske elvene som danner kilometerlange nettverk.

Urtehagen ved Roaring River

Ved siden av elva Roaring River ligger den økologiske urtehagen The Ital Herbs and Spice Farm. Her kan man se hvordan tingene dyrkes og spise spennende retter på restauranten. Området rundt elva har mange grotter og gode bademuligheter og er et godt sted å dra på utflukt.

Kingston

Bob Marley Museum

Jamaicas musikalske landsfader har et eget museum hvor man kan se eiendelene utstilt i hjemmet hans. For mange fans er dette nærmest en pilegrimsreise og museet er den mest besøkte turistattraksjonen i Kingston.

Nasjonalgalleriet

I nasjonalgalleriet er det utstilt mange flotte verker fra samtidige kunstnere, men det er også en del eldre kunstverker fra øya, samt en internasjonal seksjon. Det er også lagd en egen avdeling til minne om Edna Manley, som var gift med den første statsministeren på Jamaica. Edna Manley var en viktig aktør i kunstlivet på Jamaica på grunn av alle skulpturene hun lagde, men også fordi hun engasjerte seg mye i det lokale kunstlivet.

Vaktskiftet ved King´s House

Den første hver måned er det vaktskifte ved King´s House, og da overtar friske og uthvilte medlemmer av Jamaica´s Defence Force vaktholdet ved bygningen. Hele seremonien gjennomføres til musikken til Jamaica Military Band og soldatene er i full gallauniform.

Montego Bay by

Fuglene ved Rocklands Feeding Station

Ved Rocklands Feeding Station finnes noen av de mest eksotiske fuglene i verden, blant annet Jamaicas nasjonalfugl, doktorfuglen, og flere kolibriarter. Det er mulig å mate kolibriene og artsfellene deres på særskilte tidspunkter på dagen. I tillegg arrangeres det gode guide turer gjennom banan- og kokosnøttplantasjene.

Rose Hall huset

Den guidete turen på Rose Hall handler om husets vakre eier, Annie Palmer, som visstnok skal ha drept både mannen og elskerne sine med voodoo-krefter.

Strendene

De fleste som reiser til Montego Bay kommer på grunn av solen og liggestolene langs stranda. Det er også gode muligheter for å dykke, snorkle eller drive med andre typer vannsport. Strendene i Montego Bay er ikke de beste på Jamaica, men det er de mest besøkte.

Negril

Korallrevene Throne Room

Korallrevene litt utfor Negril er et paradis for dykkere. Her svømmer masse eksotiske fisker rundt blant småhaier og korallrev.

Rick’s Café

Rick’s Café er et av de mest berømte stedene for å se solnedgangen. Kafeen ligger på West Point som er det vestligste stedet i byen.

Ocho Rios

Fern Gully området.

Dersom man leier en bil kan man kjøre en tur gjennom Fern Gully området. Turen er seks og en halv kilometer og går gjennom en dal med en uttørket elv og kjempebregner. Det finnes mer enn 500 bregnesorter i dalen.

Fossen ved Dunn´s River

Fossen ligger som trappetrinn fra stranda opp til en botanisk hage. Vist man har lyst kan man klatre opp fossefallet som er 183 meter høyt, og samtidig nyte å bli avkjølt av det klare kildevannet.

Hesteutleie ved Chukka Cove

Dersom man er interessert i hester ligger det et hestesportssenter ved Chukka Cove hvor de arrangerer poloturneringer. Senteret leier også ut hester for de som har lyst til å nyte en ridetur langs vannet. I nærheten av dette stedet ligger Oracabessa hvor Ian Flemming oppfant James Bond.

Port Antionio og de blå fjellene

Navy øya

Den lille øya i havna utenfor Port Antonio er ikke større enn 0,3 km2. Øya ble eid av Eroll Flynn, og minnet hans blir holdt ved like med en liten utstilling bilder og visning av filmene hans. Det ligger også et hotell og en restaurant på øya og strendene er gode.

Rio Grande dalen

De gamle bananbåtene, som tidligere fraktet bananer fra innlandet, frakter nå turister gjennom et vakkert landskap. Det er mulig å stanse underveis for å utforske Rio Grande dalen langs elva.

Fly+hotell
Prisene er pr. person
Bestill severdighetene dine her